Het grote voordeel van de elektrische radiator

Je kent natuurlijk de radiator als klassiek warmte element en onderdeel van een gasgestookte CV-installatie. Er zijn echter ook elektrische radiatoren. Hoe die werken en wat de voordelen zijn lees je in dit artikel.

Snel en comfortabel warm

We kennen allemaal de klassieke radiatoren die onderdeel uitmaakten van een op gas gestookte cv-installatie. De cv-installatie werd aangestuurd door een thermostaat die het systeem aan het werk zette zodra de temperatuur beneden een bepaalde van te voren ingestelde temperatuur kwam. Alle radiatoren in de installatie kregen dan vanuit de ketel warm water aangeboden en gingen zo warme lucht uitstralen om de ruimte waarin de radiator was geïnstalleerd op te warmen. Een individuele radiator kon je uitzetten zodat deze niet ging opwarmen als het in die ruimte niet nodig was. Maar wat niet kon is een enkele radiator aanzetten omdat je het in die ruimte, bijvoorbeeld de badkamer of een kinderkamer wat warmer wilde maken of warmte nodig had op het moment dat er in de rest van het huis geen verwarming nodig is. Dat probleem kun je oplossen met een elektrische radiator.

De elektrische radiator

Het grote voordeel van zo’n elektrische radiator is namelijk dat het een op zichzelf staand element is dat de ruimte verwarmt met behulp van elektriciteit. Dat zorgt dat de individuele radiator onafhankelijk van andere verwarmingen in het huis kan functioneren en dus niet afhankelijk is van een thermostaat. Bovendien wordt het element snel warm waardoor je snel een opgewarmde ruimte hebt. Een ander voordeel is natuurlijk het feit dat je voor de warmte uit een elektrische radiator geen gas nodig hebt. En dat scheelt in je energierekening en helpt de klimaatdoelstellingen te verwezenlijken, zeker als je de stroom zelf opwekt met zonnepanelen.

Elektrische radiator kopen

Een elektrische radiator koop je bij Radiator-Outlet. Deze specialisten in radiatoren hebben een gigantisch assortiment van hoogwaardige elektrische radiatoren die geschikt zijn voor alle ruimtes in het huis, van badkamer tot slaapkamer en woonkamer. Je kunt online bestellen en de elektrische radiator(en) gratis door heel Nederland laten bezorgen of je kunt de ruime showroom van de specialist in Rotterdam bezoeken. Daar staan de experts voor je klaar om je adviseren over de beste keuze in jouw situatie.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten

Design Radiator

De Esthetiek en Functionaliteit van Design Radiatoren Radiatoren zijn een