Het belang van een goede bureaustoel in je thuiskantoor

Werk jij veel thuis? Dan is het van belang om een fijne plek thuis te hebben waar je je werk kunt doen, maar ook een goede bureaustoel is van groot belang om fysieke klachten te voorkomen. Hieronder meer informatie over het belang van een goede bureaustoel in je thuiskantoor.

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken betekent simpelweg dat je je werk uit kunt voeren achter een bureau en vanaf een bureaustoel die op jouw lichaam zijn afgestemd. Daarom is het ook aan te raden om een zit-sta verstelbaar bureau en een verstelbare bureaustoel aan te schaffen. Zo kun je tussendoor switchen van zittend werken naar staand werken en kun je de bureaustoel helemaal afstemmen op de ondersteuning die jouw lichaam nodig heeft. Bij de aanschaf van een bureaustoel is het van belang om te letten op de optie om de rugleuning, armleuningen en hoogte te kunnen verstellen. Zo weet je zeker dat je de stoel geheel naar wens kunt verstellen en aanpassen op jouw lichaam. Ga eens langs bij een bureaustoelen winkel zodat je ook even in de stoelen kunt zitten. 

Duurzaam

Een goede ergonomisch bureaustoel zorgt niet alleen voor de optimale ondersteuning van jouw lichaam tijdens werkzaamheden, maar deze duurdere bureaustoelen zorgen er wel voor dat je jaren kunt genieten van een fijne bureaustoel. Door de hogere kwaliteit, kun je jaren vooruit met een ergonomische bureaustoel. Het is eenmalig dus een fikse uitgave, maar je zult er lang plezier van hebben. Bekijk ook met je werkgever of hij/zij bereid is om bij te dragen aan een ergonomische werkplek. Tenslotte is het ook in het belang van jouw werkgever dat je je werk goed kunt verrichten zonder fysieke klachten te ontwikkelen. Vaak is er een budget beschikbaar voor medewerkers waar je een deel van kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar ergonomische Herman Miller Aeron bureaustoelen.

Productiever

Met een goede zithouding blijf je ook productiever werken gedurende de dag. Zeker met een zit-sta bureau zorg je ervoor dat je af en toe wat meer beweging krijgt en tegelijkertijd productief aan het werk blijft. 

Fysieke gezondheid

Door een ergonomische bureaustoel aan te schaffen weet je zeker dat de kans op het ontwikkelen van fysieke klachten een stuk kleiner is. Doordat je de stoel helemaal kunt verstellen, kan de stoel je lichaam perfect ondersteunen, waardoor je gemakkelijk de gehele dag door kunt werken zonder fysiek ongemak. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten