Het belang van een ergonomische bureaustoel

Op kantoor, maar ook thuis, kun je soms lange dagen maken aan je bureau. Wanneer je steeds vaker merkt dat je onderrug, maar ook schouders en nek zeurderige klachten beginnen te veroorzaken, wordt het wellicht de hoogste tijd om eens kritisch naar je bureaustoel te kijken. Is jouw bureaustoel ergonomisch, of is het een gewone bureaustoel? Het maakt verschil uit, zeker bij langdurig gebruik. 

Wat is een ergonomische bureaustoel? 

Wat is het verschil nu eigenlijk tussen een gewone bureaustoel en een ergonomische bureaustoel? De gewone bureaustoel is meestal tot op zekere hoogte best goed gevormd naar de rugstand, hij is in hoogte verstelbaar en de rugleuning kan meestal versteld worden.

Ergonomische bureaustoelen houden rekening met de positie van het lichaam en het bekken. Deze moet iets gekanteld naar voren staan om rugklachten te voorkomen. Niet alleen een goede bureaustoel (naar Arbo-normen) voldoet hieraan, maar eveneens de ‘zadelkruk’. Een zadelkruk stimuleert daarnaast een actieve houding aangezien er geen rugleuning aanwezig is. Deze vorm van aan een bureau werken wordt steeds populairder, evenals gewoon staand werken aan een (verhoogd) bureau.

 

Arbo bureaustoel

De ergonomische bureaustoel kent meer vereisten. Deze moet goede ondersteuning bieden aan de lendenen en aan de ruggenwervel bijvoorbeeld. De arbodienst stelt daarbij dat specifieke onderdelen zoals de rugleuning, de zitting en de armleggers moeten kunnen versteld worden. Daarnaast vormt een gasveer bureaustoel een grote pré. Stijgen en dalen van de stoel verloopt niet alleen soepeler, ook veert hij enigszins mee met het bewegen van het lichaam. 

Ergonomische bureaustoelen van StoelenExpert.nl

Wie voor thuis of kantoor op zoek is naar ergonomische bureaustoelen kan hiervoor terecht op de website van StoelenExpert.nl – waar bureaustoelen met NEN 1335 normering verkrijgbaar zijn bijvoorbeeld. Hebt u advies nodig voor uw bestelling? Neem in dat geval vrijblijvend contact op met het vakkundige team van StoelenExpert.nl 

https://www.stoelenexpert.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten