Hanglampen online uitzoeken die perfect passen in je interieur

Is het mogelijk om hanglampen online uit te zoeken die perfect passen in je interieur? Je kunt tegenwoordig van alles online bestellen, dus ook mooie hanglampen. Voordat je begint te bestellen is het handig om eerst goed na te denken over waar je de lampen wilt gaan ophangen en een lichtplan te maken. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat interieur er nog beter uitziet, en dat je ook genoeg licht hebt waar je het nodig hebt. Hieronder kun je meer lezen over de punten waar je over na kunt denken voordat je hanglampen online gaat bestellen. 

 

Maak een lichtplan voordat je hanglampen online gaat bestellen

Wanneer je je huis of een afzonderlijke kamer opnieuw gaat inrichten dan is het aan te raden eerst een lichtplan op te stellen. Een lichtplan is een plattegrond van je huis met de meubels erin waarop je kunt aangeven waar er verlichting moet komen en hoe groot het bereik van de lichtbron moet zijn. Je kunt in een lichtplan aangeven dat je bijvoorbeeld verlichting wilt boven de eettafel of bij een zithoek. Aan de hand van een lichtplan kun je precies zien hoeveel hanglampen je nodig hebt en hoeveel licht ze moeten geven zodat het makkelijker wordt de juiste hanglampen online te bestellen. 

 

Houdt rekening ruimte waar je de hanglampen wilt gaan plaatsen en welke functie de lamp heeft

Een hanglamp kan een decoratieve functie hebben maar kan ook functioneel worden ingezet boven een werktafel. Waar je de lamp plaatst en wat voor functie de lamp heeft is dus bepalend voor de hanglampen die je online gaat bestellen. Bij een werkruimte is het handig om een hanglamp uit te kiezen die breed en ver kan stralen, terwijl bij een hanglamp boven de zithoek juist een wat kleiner stralingsbereik wenselijk is om een knussere sfeer te creëren. Houdt ook rekening met spatwater en vocht als je een hanglamp in de douche wilt plaatsen. 

 

Hanglampen online bestellen die passen bij je interieur

Uiteraard moet de hanglamp die je bestelt ook mooi passen in de stijl van je interieur. Bij Tonone kun je mooie hanglampen online bestellen met een industrieel karakter. Naast de stijl van je interieur is het ook aan te raden om rekening te houden met de kleuren en de lichtreflectie van je interieur. Een helder interieur waar veel gebruik is gemaakt lichte kleuren meubels en muren kan het licht beter reflecteren. Daarentegen is er in een donkerder interieur veel minder lichtreflectie waardoor je soms meer lampen of sterkere lampen nodig hebt om hetzelfde lichteffect te bereiken. 

 

Kies de juiste lichtbron voor je hanglampen

De werkelijke lichtbron of lamp die bepaalt uiteindelijk hoeveel licht een hanglamp geeft. Naast de lichtsterkte, de keuze tussen koud en warm licht en de kleur van het licht kun je ook kiezen tussen halogeenlampen, spaarlampen en ledlampen als lichtbron voor je hanglamp. Spaarlampen gaan lang mee en zijn extra zuinig, maar halogeenlampen hebben weer een hogere lichtopbrengst. Weet je niet zeker welke lichtbron het beste is voor het armatuur dat je hebt uitgekozen? Vraag dan de online winkel om raad voordat je als je hanglampen online gaat bestellen.

 

Heb je liever een plafondlamp? Bij ons ben je ook hier voor het juiste adres!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten