Groepenkast veilig vervangen of uitbreiden doe je zo

Heb je weleens gehoord over een groepenkast? Dit is een belangrijke kast waar je alle apparaten plaatst die je nodig hebt. Vaak heb je hier een aparte kast voor nodig aangezien de apparaten dan op een veilige manier worden verzameld. De kast kan je plaatsen in huis waar je dat zou willen, denk bijvoorbeeld aan een keuken of in de meterkast. Als je echter nieuwe apparaten wilt plaatsen in de groepenkast dan heb je extra ruimte nodig. In dat geval moet je de groepenkast vervangen of de groepenkast uitbreiden, waarbij het belangrijk is dat dit op een veilige manier gebeurt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. Zorg dat je daarom voldoende informatie hebt. 

Wanneer moet je kiezen voor vervangen?

Indien je overweegt om de groepenkast te vervangen is het belangrijk om te weten wanneer je voor deze optie moet kiezen. Dit doe je namelijk niet snel, meestal is goed genoeg om de huidige groepenkast uit te breiden en aan te passen. Het is alleen verstandig om de kast te vervangen als deze kast al heel oud is. Een oude stoppenkast is immers niet veilig voor gebruik en kan ongelukken veroorzaken. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een nieuwe stoppenkast indien een aanpassing aan de huidige ruimte noodzakelijk is.  

Groepenkast uitbreiding nodig

Een andere reden om de groepenkast te vervangen is als er sprake is van weinig ruimte. In dat geval is een nieuwe kast noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor alle schakelaars. Een groepenkast moet minimaal een hoofdschakelaar en twee aardlekschakelaars hebben. Als je een groepenkast hebt waarbij dit niet het geval is, dan zal je de groepenkast tevens moeten vervangen. Het vervangen is een ingewikkeld proces waarbij specialisme vereist is. Kies daarom voor een expert. 

Laat de groepenkast vervangen of uitbreiden

Gezien de complexiteit van de taak en de eventuele gevaren is het belangrijk om te kiezen voor een expert, zoals RS Electro. Deze expert is opgeleid om een groepenkast uit te breiden of te vervangen. Hierdoor weet je zeker dat er geen fouten gemaakt zullen worden. Verder ben je direct verzekerd indien het werk van de expert tot beschadiging leidt. Dit zal echter weinig voorkomen gezien de professionaliteit van de expert. Voordat je deze keuze maakt is het wel verstandig om te kijken of je daadwerkelijk een extra aardlekschakelaar nodig hebt. Zo voorkom je dat onnodige kosten gemaakt worden.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten