Een schutting kopen? Waar moet je op letten?

Een schutting kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. De eerste is het type hek dat u wilt: hout, metaal of vinyl. U moet ook beslissen over de hoogte en stijl van het hek, evenals over hoeveel onderhoud het nodig heeft. Als je die beslissingen eenmaal hebt genomen, kun je gaan shoppen voor de beste prijs op een hek dat aan je behoeften voldoet.

Soorten schuttingen

Als het gaat om het kiezen van een schutting voor uw tuin, kunnen de opties eindeloos lijken. Van traditioneel hout tot modern metaal, er is een type hekwerk voor elke smaak en elk budget. Hier zijn slechts enkele van de meest populaire keuzes:

Houten schuttingen…

zijn een klassieke keuze voor tuinen en kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Je kunt ze beitsen of schilderen zodat ze passen bij je bestaande tuininrichting, of ze natuurlijk laten voor een meer rustieke uitstraling. Houten schuttingen laten plaatsen bieden ook een goede privacy en kunnen gemakkelijk worden gerepareerd als ze schade oplopen. Ze hebben echter mogelijk meer onderhoud nodig dan andere soorten hekken, omdat ze vatbaar zijn voor rotting en insectenplagen.

Metalen hekken…

zijn een duurzame en onderhoudsarme optie die in verschillende stijlen verkrijgbaar is. Smeedijzeren hekken worden vaak gebruikt voor historische huizen, terwijl aluminium of stalen hekwerken een populaire keuze zijn voor moderne tuinen. Metalen hekken zijn ook erg sterk, waardoor ze een ideale keuze zijn als je in een gebied met veel wind woont. Ze kunnen echter behoorlijk duur zijn en voor sommige typen is professionele installatie vereist.

Vinyl hekwerk

is een synthetisch materiaal dat eruitziet als hout, maar veel duurzamer is en minder onderhoud vraagt. Het is ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, zodat u er gemakkelijk een kunt vinden die bij uw tuininrichting past. Vinyl hekwerk is ook relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met een beperkt budget. Het is echter niet zo sterk als een houten of metalen hekwerk en biedt mogelijk niet zoveel privacy.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten