Een exchange year: Amerika of Engeland?

Het nemen van een exchange year heeft verschillende doeleinden en is zeer functioneel. Een uitwisseling naar Amerika of Engeland is ideaal om jouw Engelse taal te verbeteren. Het is beide een te gekke ervaring, maar wat is nou leuker om naartoe te gaan. Engeland of Amerika? In dit artikel lees je er alles over. Zo kan jij zelf ook beter een keuze maken naar welk land je toe wilt doen. 

Waarom een high schooljaar volgen in Amerika?

Op uitwisseling naar Amerika is al jaren het populairste programma van ASSE Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niets. Iedereen wilt dat te gekke tiener leven dat ze in alle films zien. Een jaar in Amerika is een te gave ervaring. Je leert daar alles over Amerika. Amerika heeft een te gave cultuur die je ooit een keer moet ontdekken. Alles is daar overdreven. Een klein frietje kan je daar niet bestellen. Het is ook zo met alle auto’s. Iedereen rijdt in grote auto’s en je mag op je zestiende al in een auto rijden. In Amerika kan je uit veel plekken kiezen. Elke staat heeft weer andere culturen. Je bent niet binnen een uur in een ander staat. Het is daar normaal om even een paar uur te rijden naar een vriendin. Heb jij ook al altijd gedroomd van het typische Amerikaanse leven? Volg dan een high schooljaar in Amerika. 

Een high schooljaar in Engeland volgen?

Ben je tussen de vijftien en negentien jaar oud? Het Verenigd Koninkrijk is de ideale bestemming om te studeren. Het onderwijs in de UK is van goede kwaliteit en de diploma’s worden ook over de hele wereld herkend. Ideaal dus. Het is dus wel echt zeer functioneel om te studeren in Engeland. Ook heb je in Engeland te gekke bezienswaardigheden die je kan bezoeken. In Engeland heb je ook de mogelijkheid om vakken te kiezen die in Nederland op school niet aangeboden worden. Ben jij meer van de UK cultuur? Dan is dat een te gave ervaring om aan te gaan. 

 

https://www.asse-nederland.nl/bestemmingen/high-school-amerika/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten