Een comfortabele thuiswerkplek

De meningen van mensen verschillen als er gevraagd wordt of je liever thuis werkt of op kantoor. Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Op kantoor heb je meer persoonlijk contact, je doet een praatje bij de koffieautomaat of je loopt in de pauze een rondje met collega’s. Zo heeft het thuiswerken het voordeel dat je niet meer in de file hoeft te staan en dat je geconcentreerder bent, doordat collega’s je niet af kunnen leiden. Echter heeft dit wel met de thuissituatie te maken; heb jij een eigen kamertje/ kantoor en kun jij je terugtrekken of zit je aan de keukentafel en heb je schreeuwende kinderen om je heen lopen?

 

Een comfortabele werkplek is een belangrijk punt als het gaat om het thuiswerken. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat een werkplek aan een bureau met een comfortabele bureaustoel de productiviteit tijdens de werkdag thuis vergroot. Verder is ook een opgeruimde werkplek erg belangrijk, dit zorgt voor een beter overzicht en concentratie.

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust. Je start elke dag met een schoon en opgeruimd bureau, maar vaak worden deze weer een bende omdat het niet efficiënt gebruikt wordt. Op veel werkplekken staan veel kantoorbenodigdheden zoals pennenbakjes en nietmachines. Zorg dat al je spullen een eigen vaste plek hebben en ruim je werkplek met enig regelmaat op.

 

Wanneer je de eerste dagen thuiswerkt merk je misschien dat je niet alle documenten bij je hebt die je normaal op kantoor ook gebruikt. Daarom is een ladeblok op een werkplek onmisbaar. Door de veelzijdigheid is een ladeblok een ideale aanvulling op je werkplek. Ladeblokken zijn multifunctioneel en maken je werkplek overzichtelijker in te richten. Een ladeblok biedt je de mogelijkheid om documenten en eigendommen op te bergen op een plek waar je gemakkelijk bij kunt.

 

De meeste ladeblokken zijn voorzien van wielen zodat deze indien gewenst gemakkelijk verrijdbaar zijn. Bij het open en dicht doen van het ladeblok zal deze op zijn plek blijven staan. Omdat iedere werkplek weer anders ingericht is en elk persoon andere kantoormaterialen gebruikt zijn er ladeblokkeninrichtingen leverbaar die naar wens toegepast kunnen worden.

 

Afhankelijk van de stijl van de inrichting kunt u deze ladeblokken bestellen, maar een eigen ladeblok maken is ook een uitkomst. Zo kun je een bij de plaatselijke kringloopwinkel vaak een goedkope ladekast of ladeblok op de kop tikken die je zelf kunt opknappen.

Daarnaast heb je ook online de mogelijkheid om ladeblokken en ladekasten te bestellen die onbewerkt zijn. Deze kun je naar eigen wens afwerken met bijvoorbeeld was, beits, lak of olie. Ook kun je geheel naar wens meubelknoppenerop zetten die passen bij je eigen stijl of interieur.

 

Bij een comfortabele werkplek is het belangrijk dat er voldoende verlichting aanwezig is. Het liefst veel natuurlijk licht, want natuurlijk licht werkt namelijk het beste om productief aan de slag te gaan. Dit kan je creëren door je werkplek dichtbij het raam te plaatsen. Mocht dit niet lukken, dan is een investering in goede verlichting wel een must. Om goed aan het werk te kunnen is een centrale lamp voor de basisverlichting en een bureaulamp voor de functionele verlichting raadzaam om toe te passen.

https://www.hafele.nl/nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten