Een bibliotheek in eigen huis: zo richt je die in

Het is de droom van menig boekenliefhebber: een bibliotheek in eigen huis. Als echte leesfanaat denk je waarschijnlijk al jaren na over de perfecte boekenkasten, zitmeubelen en decoraties. Toch is een eigen bibliotheek inrichten makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet er namelijk wel de ruimte voor hebben. Maar wat als we je vertellen dat je zelfs een bescheiden kamer al tot de bieb van je dromen kunt omtoveren? In dit artikel vertellen we je hoe je een kleine bibliotheek inricht met steigerhouten meubels.

Hoe maak je een kleine ruimte groot?

Als je een kleine ruimte inricht, kun je het beste met lichte kleuren werken. Verf de muren wit (of een andere lichte kleur) en sla ook een donker tapijt of laminaat maar liever over. Het is belangrijk dat ook je meubels niet te donker uitvallen. Dit maakt boekenkasten van steigerhout zo enorm geschikt. Steigerhout heeft een fraaie, lichtgrijze kleur die goed met andere felle kleuren is te combineren. Komt een boekenkast je iets te massief over voor zo’n kleine kamer, dan kun je ook vakkenkasten neerzetten. Vakkenkasten hebben geen achterwand, waardoor je een ruimtelijk gevoel creëert.

Stop je bibliotheek in een hoekje weg

Heb je helemaal geen aparte kamer over? Ook een ongebruikte hoek kan tot bibliotheek in eigen huis worden omgetoverd. Gebruik een vakkenkast als “wand”, dan behoud je het ruimtelijke gevoel in je (woon)kamer en kun je toch al je boeken mooi kwijt. Wil je een bibliotheek onder een schuin dak inrichten? Kies dan voor een steigerhouten rolkast. Zo’n rolkast past perfect onder een schuin dak en kan ook prima als boekenkast worden gebruikt. Bovenop de kast kun je zelfs een mooie leeslamp en andere decoraties kwijt.

Hoe richt je een bibliotheek in?

In een goede huisbibliotheek vind je meer dan alleen boeken. Een fijne leeshoek is een must. Maar heb je weinig ruimte, dan kun je een loungebank van steigerhout waarschijnlijk niet kwijt. Kies daarom voor een comfortabele stoel of fauteuil. Plaats in een hoekje een mooie kist van steigerhout, waarin je heerlijke zachte dekens kwijt kunt. Een klein tafeltje voor je drinken kan er ook nog wel vanaf, maar heb je daar echt geen ruimte voor, dan kun je ook een krukje als tafel gebruiken. Je bibliotheek is bijna af. Nu hoef je alleen nog maar een persoonlijke touch toe te voegen. Decoreren dus!

Waar koop je steigerhouten meubels?

Wil jij steigerhouten meubels van topkwaliteit voor je bibliotheek kopen? Bestel ze dan op VanLonden.com. Bij deze webshop vind je steigerhouten meubels met een verhaal. Het hout doet eerst jarenlang dienst op een bouwsteiger, voordat de meubelmakers er voor jou een robuuste boekenkast van maken. Je herkent deze kast aan de verweerde structuur en authentieke charme. Dat is wat de meubels van VanLonden.com zo bijzonder maakt.

 

https://vanlonden.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten