Duurzaamheid bij Catering

Veel bedrijven en instanties maken gebruik van een cateringbedrijf als ze goede voeding willen aanbieden aan hun werknemers en klanten. Eten en drinken zijn naast de smaakmakers van een gelegenheid ook algemeen belangrijk voor de gezondheid. Tegenwoordig letten veel cateringbedrijven ook op andere aspecten naast de kwaliteit van hun voedsel. Onder andere wordt duurzaamheid steeds belangrijker. 

Global goals Nederland

Er zijn vele verschillende Global goals vastgesteld waar we in Nederland graag naar toe willen werken. Een paar voorbeelden van deze doelen zijn:

  1. Algemene gezondheid en welbevinden

  2. Duurzaam energieverbruik 

  3. Verantwoordelijke consumptie en productie

Steeds meer catering bedrijven houden de 17 doelen voor het welzijn van de wereld in oog als ze kiezen hoe ze hun bedrijf indelen. 

Veranderingen in de catering

Er worden steeds meer duurzame producten ingekocht om te gebruiken bij het organiseren van de catering. Omdat het voor een groot bedrijf lastig is om naast alle andere zaken ook nog voor borden en bestek te zorgen, word dit vaak ook aangeboden door het cateringbedrijf wat ze inhuren. Deze bieden steeds meer recyclebaar wegwerpserviezen aan, waardoor bedrijven met een gerust hart kunnen genieten van hun catering. Deze borden en bestek zijn bijvoorbeeld gemaakt van suikerriet. Dit is een zeer stevig en hittebestendig materiaal, wat natuurlijk prettig is als je met eten aan de slag gaat. Dit is een 100% composteerbare product, wat dan weer wordt gebruikt als levering van voedingsstoffen aan planten en gewassen. Zo draagt iedereen een steentje bij aan het welzijn van de planeet. 

Duurzaamheid buiten de catering zelf om 

Natuurlijk is het belangrijk dat de producten zelf duurzaam zijn, maar er zijn meer aspecten van catering dan alleen de middelen die ze leveren. Ook de locatie zelf waar alles wordt beheerd is belangrijk. Hierin houden ze ook steeds meer rekening met duurzaamheid en besparing op elektriciteit. Door bijvoorbeeld vloeren gemaakt van gerecycled PVC en koelcellen met de hoogste isolatiewaardes, houden ze alles zo duurzaam mogelijk. 

Duurzaamheid met arbeid

Nog een van de Global goals is werk voor iedereen en ook hier wordt steeds meer op gelet. De medewerkers worden ingezet op hun talenten en steeds meer worden mensen aangenomen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit is een belangrijk onderdeel van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Zo zie je maar dat overal steeds meer wordt gelet op verantwoording nemen voor onze planeet en de mensen die er wonen. Door deze veranderingen die bij onder andere de catering worden gemaakt, komen we steeds een stapje dichterbij bij een groene en gezonde wereld. Iedereen kan dus met een gerust hart op een duurzame manier hun evenementen en bedrijfs gelegenheden laten cateren zonder zich zorgen te hoeven maken over de ecologische voetafdruk die het achterlaat. Duurzaamheid staat overal voorop en zo ook bij Bosque in Eerbeek.

 

https://beleefbosque.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten