Diverse mooie bloemen voor in jouw tuin

Bloemen geven kleur aan jouw tuin, het staat zo vrolijk als ze beginnen te bloeien! Als je diverse planten in je tuin hebt staan, dan bloeit er in de zomer waarschijnlijk genoeg. Maar in het voorjaar is dit vaak een ander verhaal. Wat kun je hier aan doen?

Kies voor bloembollen

Er zijn heel veel vaste planten te koop bij diverse tuincentra en kwekers, maar het nadeel is dat de meeste hiervan alleen maar in de zomermaanden bloeien. De rest van het jaar blijft je tuin dan vrij kaal en saai. Wil jij hier verandering in brengen, dan is het aan te raden om bloembollen te gaan poten! Bloembollen zijn gemakkelijk in onderhoud, bloeien vroeg in het jaar en vaak ook zeer uitbundig. Zo zorg je op een eenvoudige manier voor meer kleur in je tuin!

Dé Nederlandse bloem bij uitstek

Als mensen aan een typisch Nederlandse bloem denken, dan denken ze al snel aan de tulp. Hoewel tulpen van oorsprong uit Turkije komen, staat ons land wereldwijd bekend om deze bloemen. Het leuke is dat ze in heel veel verschillende varianten bestaan. Er zijn soorten die laag bij de grond blijven, maar er zijn ook varianten die echt de lucht in gaan. Er zijn tulpen met en zonder franje, er zijn enkelkleurige of meerkleurige exemplaren. En dan zijn er ook nog heel veel verschillende kleurvarianten, van wit tot zwart en alles er tussenin. Daardoor is er altijd wel een tulpensoort te vinden die past bij jouw smaak! Met hun uitbundige bloei zorgen ze in april en mei voor veel kleur in jouw tuin en dat maakt tulpenbollen kopen tot een uitstekende keus voor wie op zoek is naar voorjaarsbloeiers.

Symbool van de lente

Een andere vroege bloeier is de narcis. Als deze bollen in bloei komen, weet je dat de lente er aan komt! In veel perken zie je de standaard gele narcissen, maar wist je dat er veel meer soorten bestaan? Er zijn enkel en dubbele narcissen en er zijn varianten met grote of juist kleine bloemen. Daarnaast zijn er meer kleuren mogelijk dan alleen geel, je kunt kiezen uit kleurvarianten van wit tot donkergeel of zelfs oranje. Sommige soorten krijgen bloemen in één kleur, terwijl andere meerkleurig zijn. Door de grote variëteit is er altijd wel een narcisvariant te vinden die jij mooi vindt. Samen met tulpen geven narcissen al vroeg in het jaar kleur aan jouw tuin!

https://www.famflowerfarm.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten