Dit zijn de nieuwe interieurtrends in de horeca

Het interieur van een horeca bedrijf speelt een belangrijke rol in het aantrekken van gasten en het creëren van een fijne en gezellige sfeer. Door de constante ontwikkelingen van design en smaak, is het belangrijk voor horecaondernemers om op de hoogte te blijven van de laatste trends. In dit artikel bespreken we de nieuwe interieurtrends die momenteel populair zijn in de horecabranche.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in alle aspecten van ons leven, en natuurlijk is de horecabranche hierop geen uitzondering. Horecaondernemers kiezen steeds vaker voor duurzame materialen en energiebesparende verlichtingssystemen om zo kosten te besparen maar ook om een positief beeld te brengen naar de gasten. Daarnaast wordt er ook gelet op het verminderen van voedselverspilling en het gebruik van lokale, biologische producten.

In combinatie met duurzaamheid is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe populair. Deze materialen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Horeca tafels en stoelen zijn vaak samengesteld in een natuurlijke stijl om zo duurzaamheid en bewustheid over te brengen naar de gasten. Daarnaast worden natuurlijke kleuren zoals groen, bruin en beige veel gebruikt om een rustgevende omgeving te creëren.

Vintage en retro stijl:

De vintage en retro stijl blijft populair in de horeca. Oude meubelstukken en accessoires worden opnieuw gebruikt of gerecycled om een unieke en nostalgische sfeer te creëren. Oude schoolstoelen, vintage lampen en antieke spiegels worden een tweede leven gegeven. Dit geeft de horecagelegenheid een authentieke uitstraling en kan een gevoel van nostalgie opwekken bij gasten.

Comfortabele zitplaatsen:

Comfort is een belangrijk aspect in de horeca. Gasten moeten zich op hun gemak voelen en het gevoel hebben dat ze niet meer weg willen gaan. Comfortabele stoelen, bedden en banken zijn niet meer weg te denken en dat weten ze bij Kaja ook. Dit bedrijf verkoopt het diverse en comfortabel horeca meubilair in verschillende stijlen voor alle horeca ondernemers.

Multifunctionele ruimtes:

Horecagelegenheden passen zich steeds meer aan aan de behoeften van hun gasten. Hierdoor zien we een opkomst van multifunctionele ruimten. Bijvoorbeeld een café dat overdag als werkplek fungeert en ’s avonds als bar. Flexibele indelingen en meubels die gemakkelijk aangepast kunnen worden, zoals inklapbare tafels en modulaire zitbanken, zijn daarom erg populair. Hierdoor kunnen horecagelegenheden zich all around aanbieden en flexibel kunnen zijn voor verschillende feesten en partijen. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten