De tijdloze uitstraling van steigerhouten tuinmeubels

Als de lente en de zomer weer met rasse schreden naderen, krijg je zin om je tuin opnieuw in te richten. Dit jaar ben je ook van plan om je tuinmeubelen te vervangen. Je bent op zoek naar een stijlvolle set tuinmeubelen met het liefst een eigentijdse en stoere uitstraling. Je bent van plan om een aardige investering te doen, maar dan moeten je tuinmeubelen wel een groot aantal jaren mee kunnen gaan. Stoer en duurzaam, dat is exact wat je krijgt als je steigerhouten tuinmeubels aanschaft. Je kunt ze bovendien op maat laten maken.

Wat zijn de eigenschappen van steigerhouten tuinmeubels?

Steigerhout kennen we van de vele bouwplaatsen waar metselaars en timmerlieden dag in dag uit en in weer en wind hun zware arbeid verrichten. Een stellage met planken van steigerhout heeft veel te lijden en dat zie je ook terug in het steigerhout. Steigerhout is robuust en heeft een doorleefd uiterlijk. Vaak lijkt er ook een soort waas op te zitten. Deze waas is een natuurlijke patinalaag dat het steigerhout zelf heeft aangemaakt. Door deze laag geniet het hout enige bescherming tegen zonlicht, vocht en wisselende temperaturen. Het doorleefde uiterlijk maakt steigerhout een geliefd en recyclebaar materiaal voor moderne meubelen. Het is het stoere karakter van steigerhout dat dit materiaal zijn karakteristieke charme geeft.

Zijn steigerhouten tuinmeubels gemakkelijk te onderhouden?

Steigerhout heeft van nature een beschermlaag opgebouwd, maar dat maakt het materiaal niet onkwetsbaar. Steigerhouten tuinmeubels zijn wel onderhoudsarm. Als je steigerhouten tuinmeubels koopt, zal je leverancier het hout een verduurzamende behandeling geven, zodat het de eerste twee jaar zonder problemen buiten kan blijven staan. Is je steigerhouten tafel of sofa vervuild, bijvoorbeeld wanneer iemand drank of voedsel knoeit, dan is een vochtig doekje met niet-agressieve zeep ruim voldoende om het hout schoon te krijgen. Na twee jaar is het verstandig om het hout licht op te schuren en te behandelen met een voedende en beschermende olie. Je kunt ook kiezen voor een speciale onderhoudsbeits voor steigerhout. Deze staat bekend als grey wash of white wash. Een nano-spray werkt ook zeer effectief als je je tuinmeubels een goede bescherming wil geven.

Tuinmeubels van steigerhout in diverse stijlen

Een goede meubelmaker maakt steigerhouten tuinmeubels in diverse stijlen. Ga je voor industrieel en robuust, kies dan bijvoorbeeld voor tuinmeubilair waarbij het frame opgebouwd is uit gerecyclede steigerpijpen. Kies je voor meer comfort, kijk dan naar steigerhouten tuinmeubels met comfortabele kussens, die je in veel verschillende kleuren kunt bestellen. Je tuinset van steigerhout kun je naar eigen inzicht samenstellen. Je hebt de keuze uit hoekbanken, sofa’s, fauteuils en tuintafels van steigerhout. Blijven ze het hele jaar buiten staan? Kijk dan ook eens naar afdekzeilen voor je meubilair. Dit beschermt je meubels niet alleen beter, maar zorgt er ook voor dat je in het voorjaar minder hoeft schoon te maken.

Laat je steigerhouten tuinmeubels op maat maken

Een vakkundig leverancier maakt zijn steigerhouten tuinmeubels in verschillende standaardmaten. Wat doe je als je liever iets hogere of iets bredere meubelstukken wil hebben? Dat is vaak geen enkel probleem; het maken van tuinmeubilair, exact op maat, is eerder regel dan uitzondering.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten