De perfecte open tent voor jouw feest – Zo vind je hem!

Een open tent is dé trend onder feestlocaties en wij snappen wel waarom. Zo’n tent geeft een gezellige en intieme sfeer aan jouw feest, terwijl de gasten toch kunnen genieten van de buitenlucht. Maar waar moet je op letten bij het vinden van de perfecte open tent voor jouw feest? In deze blog geven we jou alle tips en tricks.

 

1. Maak een keuze uit de verschillende soorten tenten

Om te beginnen is het belangrijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten tenten. Zo zijn er bijvoorbeeld pagodetenten, stertenten en stretchtenten. Elke tent heeft zijn eigen unieke uitstraling en voor- en nadelen. Kijk dus goed welke tent past bij de sfeer die jij wilt creëren. Een pagodetent geeft bijvoorbeeld een luxe uitstraling, terwijl een stretchtent weer een meer bohemian sfeer heeft.

 

2. Denk na over het aantal gasten

Om te bepalen welke grootte van tent jij nodig hebt, is het belangrijk om na te denken over het aantal gasten. Wil je namelijk dat alle gasten comfortabel kunnen zitten of staan? Dan is het belangrijk dat je de juiste grootte van tent kiest. Gemiddeld gezien past er ongeveer 1,5 vierkante meter per persoon in de tent.

 

3. Kijk naar de locatie

Waar wil jij de tent neerzetten? Dit is belangrijk om mee te nemen in jouw keuze voor de perfecte tent. Zo is bijvoorbeeld niet elke tent geschikt voor een hellend terrein. Ook kan de ondergrond invloed hebben op de keuze voor welke tent je kiest. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld de wind. Zo hebben sommige tenten extra verzwaringsblokken nodig bij harde wind, terwijl andere tenten hier minder last van hebben.

 

4. Let op de kwaliteit van de tent

Het laatste punt dat belangrijk is bij het kiezen van de perfecte open tent, is de kwaliteit. Hoewel een goedkopere tent erg aantrekkelijk kan zijn qua prijs, kan dit uiteindelijk leiden tot onverwachte problemen tijdens jouw feest. Zo kan bijvoorbeeld de kwaliteit van het materiaal minder zijn, waardoor de tent minder stevig staat. Of kan er bijvoorbeeld minder verlichting aanwezig zijn. Daarom is het aan te raden om naar een partytent van TentPro te kijken!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten