De inrichting van een praktijk aan huis

Er zijn natuurlijk veel mensen die een droom hebben om een praktijk aan huis te starten. Toch is dit lang niet zo makkelijk als je verwacht. Je moet een veilige plek creëren in of rond je huis en de juiste inrichting mag hier zeker niet ontbreken. 

 

Fijne zitplekken

Bijvoorbeeld bij een een sessie met een psycholoog in Hengelo is het belangrijk dat je comfortabel zit. Op deze manier voelen jouw cliënten zich op hun gemak. Dit is erg belangrijk om te zorgen dat je alle informatie te horen krijgt die belangrijk is om de cliënt te kunnen helpen. Denk hierbij dus ook zeker aan cliënten die last hebben van fysieke klachten. Een zachte rugleuning en een fijn zit gedeelte is dus zeker belangrijk. Vergeet hier ook zeker de armleuningen niet. Op deze manier zitten ze comfortabel en zijn ze van alle gemakken voorzien. Niks houdt je meer tegen om de connectie aan te gaan met jouw cliënt. Vergeet natuurlijk ook niet een doosje tissues en een goede kop koffie of thee. Of een glaasje waren. 

 

Creëer rust 

In de ruimte is het belangrijk dat je cliënt rust om zich heen heeft. Mensen hebben vaak een bepaald beeld van een kantoor van een psycholoog maar dit is belangrijk om te doorbreken. En muffe saaie kamer is niet iets waar men zich snel op zijn of haar gemak voelt. Zorg dus voor een lekker ruikende, schone ruimte die clean overkomt. Zorg niet dat je lijnrecht tegenover je cliënt zit maar creëer een speelse vorm waar men zich op zijn of haar gemak wordt. Belangrijk is wel om wel genoeg afstand te hebben zodat je niet in elkaars aura komt. Denk aan een leuk schilderij aan de muur en een paar mooie quotes waar jij als hulpverlener voor staat. Deze kan je altijd gebruiken tijdens jouw sessies. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten