De Beste Kunstkerstboom Koopgids: Hoe de juiste soort boom te kiezen

Kunstkerstbomen kopen is de laatste jaren in populariteit toegenomen, en met reden. Ze zijn een geweldig alternatief voor echte bomen als u er geen ruimte voor hebt, of als u geld wilt besparen op decoraties. Bovendien kunnen kunstbomen jaar na jaar worden hergebruikt, wat betekent dat ze op de lange termijn een veel betaalbaardere optie zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten kunstkerstbomen op de markt dat het een beetje overweldigend kan voelen om de juiste te kiezen. Als u dit seizoen een kunstboom wilt kopen, vindt u hier wat essentiële informatie en tips om u op weg te helpen.

 

Waarop te letten bij het kopen van een kunstkerstboom

Bij de aankoop van een kunstboom moet u met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet u beslissen of u een voorverlichte of onverlichte kerstboom wilt. Voorverlichte bomen zijn voorzien van verlichting, terwijl u voor onverlichte bomen uw eigen verlichting moet kopen en installeren. U moet ook rekening houden met de grootte van de boom die u wilt: Voorverlichte bomen zijn er in verschillende hoogtes, van 4 voet tot 10 voet en hoger. Voor een onverlichte boom kunt u kiezen tussen een tafelboom van een meter hoog en een staande boom van 3 tot 6 meter hoog. Voorverlichte bomen zijn duurder dan onverlichte bomen, maar veel mensen geven er de voorkeur aan omdat je meteen kunt beginnen met versieren. Als u geld wilt besparen op uw boom, kunt u kiezen voor een tafelboom. Deze neemt minder ruimte in dan een staande boom, wat handig kan zijn als u een klein huis hebt.

 

Nep PVC Kerstbomen

Dit type kunstkerstboom is gemaakt van polyvinylchloride (PVC) en is ideaal voor mensen met allergieën. PVC bomen vallen minder snel af dan andere kunstbomen omdat ze een plasticachtige afwerking hebben. PVC bomen zijn er in verschillende kleuren, waaronder groen, zilver, blauw en zwart. Als u een zilveren of groene PVC boom koopt, zorg er dan voor dat u er een kiest die gelabeld is als “metallic” om een opzichtig uiterlijk te voorkomen. Deze bomen zijn zeer betaalbaar, variërend van ongeveer 20 tot 100 dollar. Wees ervan bewust, hoewel, dat u waarschijnlijk uw PVC boom te vervangen na een paar jaar, omdat het materiaal is niet erg duurzaam.

 

Nep hars kerstbomen

Nep hars kerstbomen zijn een ander type kunstboom gemaakt van een synthetische hars die duurzaam en licht is. Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder traditioneel groen, blauw en zilver, rood en roze, en zelfs metallics. Houd er wel rekening mee dat, net als bij PVC-kerstbomen, de kleur van uw kunstharsboom er misschien niet precies zo uitziet als geadverteerd. Als u bijvoorbeeld naar een zwarte harsboom kijkt, zal deze waarschijnlijk een blauwe of paarse tint hebben, wat u kunt vermijden door een boom te kopen die “diepzwart” of “houtskool” wordt genoemd. Deze bomen zijn iets duurder dan PVC bomen, maar ze zijn duurzamer en een goede keuze voor mensen met allergieën.

 

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn geweldige startbomen voor wie net in de kerstsfeer komt. Als je allergieën hebt en liever wegblijft van echte bomen, of als je wat geld wilt besparen, is een kunstboom misschien wel de beste optie voor jou. Er zijn veel verschillende soorten kunstbomen om uit te kiezen, variërend van goedkoop en vrolijk tot de luxe modellen die de schoonheid van een echte kerstboom nabootsen. Met de juiste informatie kunt u deze feestdagen de perfecte kunstkerstboom voor uw huis vinden.

https://www.tuincollectie.nl/producten/182/fairybell

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten