Bestel inkt tijdig bij en sta niet voor verrassingen

Het gebeurt eens in de zoveel tijd: je inktpatronen zijn op. Bestel ze tijdig bij om niet voor verrassingen komen te staan. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken bij inkt kopen. Waar koop je de inkt en welke cartridges moet je hebben voor je printen? Een aantal tips als het weer eens tijd wordt voor het bestellen inkt van je printer.

 

Waar kun je het beste inkt cartridges kopen?

Het eerste wat je doet als de inkt op is, is kijken waar je het beste inkt kunt gaan kopen. Er is een enorm aanbod aan inkt en daardoor zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om naar een traditionele winkel te gaan, of je kunt besluiten om op internet te kijken. Elk heeft zo z’n voor- en nadeel. Bepaal voor jezelf wat je het fijnst vindt.

 

Kies je voor het originele inkt merk of voor een inkt huismerk?

Qua inkt cartridges is er genoeg mogelijk. Het is verleidelijk om voor de goedkoopste variant huismerk te gaan. Is het zo dat je doorgaans veel print dan is huismerk inkt een stuk voordeliger dan het originele inkt merk. Maar bij originele inkt merken weet je gelijk dat je goed zit en dat je geen problemen zult krijgen met het printen. In sommige gevallen is het zo dat huismerk inkt dezelfde inkt kwaliteit biedt, maar dat is niet altijd het geval. Altijd even goed de recensies van huismerk inkt nalezen en of het daadwerkelijk van goede kwaliteit is.

 

Welke inkt cartridges passen in jouw printer?

Ook is het van belang om te weten welke inkt cartridges in jouw printer passen. Het is niet handig om net de verkeerde variant aan te schaffen. En je kunt heel makkelijk een miskoop maken, omdat er veel soortgelijke varianten te koop zijn, maar net iets anders. Let daarom altijd op het modelnummer van jouw printer om zekerheid te krijgen dat je de goede inkt cartridge aanschaft.

 

Wil je met kleur of zwart gaan printen?

Van te voren is het ook slim om na te gaan of je met kleur of zwart wilt gaan printen. Is het zo dat het gaat om alleen teksten, dan is zwart als kleur prima te gebruiken. Maar wil je printjes maken met alle kleuren van de regenboog dan zijn er verschillende kleuren inkt cartridges nodig. Altijd slim om van te voren de keuze van kleur duidelijk op papier te hebben.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten