Alles over woningontruimingen

Wanneer iemand overlijdt, een rommelig huis heeft, of gaat verhuizen, vindt er vaak een woningontruiming plaats. Maar wat is een woning ontruiming precies? En wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel lees je alles over woningontruimingen!

Wat is een woningontruiming?

Een woningontruiming is een dienst die geleverd wordt door een bedrijf waarbij een deel van een woning of de gehele woning wordt ontruimd. Het bedrijf verkoopt, recyclet, of brengt de spullen weg in overleg met de eigenaar. De opbrengsten hiervan worden met de kostprijs van de opruiming verrekend in het voordeel van de klant. Het makkelijkste is om een lijstje te maken met alle spullen en wat ermee moet gebeuren. Overleg dit goed te met het personeel die de woning komt ontruimen. Hierdoor voorkom je dat er spullen wordt verkocht of weggebracht die je wou houden. Een woningontruiming duurt meestal een uur tot een dag. De duur van een ontruiming is afhankelijk van het aantal spullen en de grootte van de ruimte die ontruimd moet worden. De meest voorkomende ruimtes die moeten worden ontruimd zijn de zolder, kelder of garage omdat men hier de meeste spullen opslaat.

Extra services bij woningontruimingen

Naast het ontruimen van een woning of een deel ervan bieden bedrijven er nog extra services. Veelvoorkomende services zijn; het herstellen van eventuele kleine beschadigingen in de woning, het verwijderen van vloeren, het witten van wanden én het opleveren van de woning zoals de woningcorporatie of huisbaas dat wil.

Zelf een woningontruiming plannen

Wellicht ben je zelf van plan om te verhuizen en wil je een woningontruiming plannen. Je kunt makkelijk en snel op internet zoeken naar bedrijven die woningontruimingen aanbieden. Google bijvoorbeeld naar ‘huis leegruimen Utrecht’ of “woningontruimingen Utrecht’. Na het vinden van de juiste aanbieder hoef je alleen maar wat gegevens in te vullen en voilà.

https://kompaanwoningontruimers.nl/woningontruiming-utrecht/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten