Agenda, een georganiseerd leven

Proberen het leven van je gezin georganiseerd te houden is vaak uitdagend. Gelukkig is het met behulp van een goede agenda niet alleen goed te doen, het is zelfs vrij gemakkelijk. Het leven van kinderen is meer gepland dan ooit, en alles bijhouden is veel minder stressvol als het is opgeschreven en gecatalogiseerd. Maar hoe weet je welke je moet kiezen?

Agenda kopen, wat te overwegen

In mijn ervaring hebben de beste familie agenda’s duidelijke secties die gemakkelijk te navigeren en te gebruiken zijn. Maar je moet ook beslissen of je een gedateerde of ongedateerde Agenda wilt, een wandkalender of een boekkalender, het formaat en de lay-out. Wilt u iets dat elke dag per uur indeelt of een meer open bullet-stijl?

 

Daarnaast wil je misschien wat extra’s zoals ruimte voor medische gegevens of maaltijd plannen of een ruimte om de contactgegevens van alle artsen, coaches en leraren in te voeren. Het is een grote vraag voor een klein boekje, maar er zijn goede familie agenda’s die dat allemaal aankunnen.

 

Gedateerd of ongedateerd?

Als je iemand bent die alleen een agenda nodig heeft voor een bepaald seizoen, of als je weet dat je hem waarschijnlijk maar af en toe zult gebruiken, is een ongedateerde optie het beste. Het is ook geweldig als je meer dan één soort kalender volgt, zoals de families die de standaard Juliaanse kalender en Hebreeuwse kalender samen gebruiken.

 

Zak agenda’s of tafel agenda’s?

Een persoonlijke keuze, zeker, maar er zijn redenen waarom beide geweldig zijn. Tafel agenda’s nemen bijvoorbeeld geen ruimte in op een muur en verstoren de esthetiek niet. Ze hebben ook veel meer ruimte voor notities en tijden. zak agenda’s zijn heerlijk klein en zijn zelfs in een handig etui te bewaren. 

Er zijn ook familie agenda’s in ordner stijl, die het meest geschikt zijn voor mensen die er graag gaandeweg iets aan toevoegen of die veel extra’s in hun Agenda willen hebben.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten