5 tips om je huis gezelliger te maken

Wie houdt er nu niet van een gezellig huis? Een gezellig huis is een huis waar jij je helemaal thuis voelt. Je kunt hier heerlijke ontspannen en tijd doorbrengen met het gezin. Maar hoe kun je je huis gezelliger maken? Er zijn verschillende tips voor. Lees er hier meer over!

Zachte items

Je kunt bijvoorbeeld zorgen voor genoeg warme en zachte spullen. Een vloerkleed kan een wereld van verschil maken. Kies voor eentje met warme kleuren, bijvoorbeeld perzische tapijten. Daarnaast kunnen poefen, kussens en dekens de sfeer in je huis verbeteren. Kruip lekker weg onder de lakens en geniet van de zachte en gezellige sfeer!

Kaarsen

Kaarslicht geeft ander soort licht dan een lamp. Het voegt meteen gezelligheid toe aan een ruimte en kan een lampje vervangen. Probeer verschillende soorten kaarslicht toe te voegen, van waxinelichtjes tot hoge kaarsen in een kandelaar. Pas natuurlijk wel altijd op met kaarslicht. Heb je bijvoorbeeld huisdieren, dan kan een nep kaars een optie zijn. Deze geven (bijna) hetzelfde licht als een echte flikkerende kaars, maar geeft minder brandgevaar.

Sfeerverlichting

Naast kaarslicht kunnen kleine lichtbronnen in de ruimte meer sfeer geven dan het grote licht. Ook is de kleur van de verlichting belangrijk. Kies altijd voor warm en zacht, meer geel licht, witte felle lichtbronnen zijn snel ongezellig. Rondom kerst kan een kerstverlichting snoer van hoge kwaliteit een alternatieve lichtbron zijn. Combineer dat met kleine lichtpunten en het kaarslicht van hierboven voor een optimale gezellige sfeer.

Planten

Levende objecten in huis geven veel sfeer. Een mooie bos bloemen op tafel zorgt voor een aangeklede ruimte en geeft een welkom gevoel. Liever een langdurig alternatief, ga dan voor een kamerplant met veel bladeren. Zo heb je een groene toevoeging aan je interieur, let maar op hoe veel gezelligheid dat brengt. 

Een haard

Misschien heb je het geluk dat je een openhaard of houtkachel in huis hebt, dit is een prachtige toevoeging van sfeer, zeker in de wintermaanden. Woon je in een huis zonder deze mogelijkheid, dan kan je een artificiële haard kiezen. Of je geeft de tv een compleet ander uiterlijk door hier de haard van te maken. Op netflix en youtube zijn mogelijkheden om van je tv een openhaard te maken, compleet met geknetter van het hout. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten