3 Trends voor de vormgeving van je buitenruimte

Ben je op zoek naar een ruimte waar natuur en comfort een unieke samensmelting vormen? Wil je een plek waar elk detail, van het tuinhek tot de bloempotten, je persoonlijke stijl weerspiegelt? Dit is je buitenruimte, een verlengstuk van je huis en een waar canvas voor je creativiteit. Maar hoe geef je precies vorm aan deze belangrijke ruimte? Hier zijn 3 van de meest opwindende trends van dit moment die jouw onderkomen in de buitenlucht een oord van rust en ontspanning kunnen maken. 

1. Natuurlijke materialen en texturen

Hoe kun je de essentie van de natuur in je buitenruimte integreren? Natuurlijk door natuurlijke materialen eigen te maken! Denk bijvoorbeeld aan een rustiek kastanje tuinhek kopen, dat niet alleen wat extra privacy biedt, maar ook een warme, natuurlijke uitstraling heeft. 

Of wat dacht je van Rotan loungestoelen onder een pergola, de perfecte plek voor een middagdutje? Misschien zijn paden van leisteen of riviersteen wel wat voor je, om een gevoel van een oude, bosrijke omgeving te creëren.  

Al dit soort elementen tezamen zijn ideaal voor het realiseren van een rustgevend toevluchtsoord, een plek waar texturen en tinten van de natuur worden gecombineerd voor een serene, aardse sfeer en even helemaal kunt ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. 

2. Functionele tuinindelingen

De functionaliteit van een buitenruimte moet voorop staan. Een goed punt van aandacht binnen het ontwerp is een goed doordachte indeling. Zo kun je bijvoorbeeld zones creëren voor verschillende activiteiten zoals loungen, eten, en tuinieren. Dit is een uitstekende wijze om de ruimte die je tot je beschikking hebt zo optimaal mogelijk te benutten. 

Inspiratie nodig? Een slim geplaatst tuinhek of tuingaas van Hekkenwereld werkt perfect voor het definiëren van deze zones, terwijl het ook privacy en veiligheid biedt!

3. De verbinding tussen binnen en buiten

De grens tussen binnen en buiten vervaagt steeds meer. Door buitenruimtes te ontwerpen die een verlengstuk zijn van het interieur van je huis, ga je voor een naadloze overgang die zowel stijlvol als functioneel is. Grote openslaande deuren, buitenkeukens en overdekte patio’s zijn enkele manieren om deze verbinding te maken.

Kortom, je buitenruimte is meer dan alleen een tuin, het is een plek waar je kunt relaxen, entertainen, en natuurlijk genieten van de natuur. Met deze 3 trends in een notendop kun je gaan voor een buitenruimte die niet alleen mooi en trendy is, maar ook een reflectie van je persoonlijke stijl en waarden! 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten