3 tips voor betere ventilatie in huis

Goede ventilatie in huis is belangrijk voor onze gezondheid. Je weet het vast nog wel; tijdens de coronacrisis werd het keer op keer duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om ruimtes voldoende te ventileren. De lucht in huis raakt namelijk vervuild: we ademen, koken, drogen de was en doen nog veel meer. Vervuilde lucht is slecht voor je gezondheid en daarom is het belangrijk om je woning goed te ventileren, zeker wanneer er virussen rondgaan. In dit artikel delen we drie tips voor betere ventilatie in huis.

Altijd ventileren: ook in de winter

Je huis ventileren: eigenlijk moet je dit 24 uur per dag, 7 dagen per week doen. Je raam hoeft niet de hele dag open te staan, maar zorg er wel voor dat je ventilatieroosters opent. Hier lijkt niet veel lucht door heen te komen, maar niks is minder waar. Ventileer ook als er niemand thuis is en doe dit niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je gezondheid heeft er baat bij. 

Daarnaast is het belangrijk dat de frisse lucht eenvoudig door je huis kan stromen. Laat daarom binnendeuren open staan of plaats roosters in de muren. 

Extra ventileren tijdens het koken

Bij het koken komen er verschillende geuren, gassen en vocht vrij. Zet de afzuigkap altijd aan tijdens het koken, maar plaats ook deksels op de pannen om de verspreiding van vieze lucht te verminderen. Als je echt goed wilt ventileren, laat je de afzuigkap na het bereiden van de maaltijd nog een kwartier tot een half uur aan staan. Bovendien kun je natuurlijk ook altijd een raampje openzetten tijdens het koken. Dit zorgt niet alleen voor afvoer van vieze lucht, maar ook voor voldoende toevoer van verse lucht 

Een tip van ons: laat de afzuigkap regelmatig reinigen. Het filter kan namelijk na een tijdje vies worden of verstopt raken.

Schaf horren aan voor optimale ventilatie

Wil je de ramen graag openzetten in huis voor extra ventilatie? Maar krijg je dan te maken met vervelende muggen en andere insecten? We hebben de oplossing: schaf horren op maat aan. Als je horren in ramen en deuren plaatst kun je eenvoudig je woning ventileren zonder dat je last hebt van muggen. Wist je dat er zelfs speciale horren zijn die pollen tegenhouden? Ideaal voor mensen met hooikoorts. Horren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het handigst is om ze op maat te laten maken, zo weet je zeker dat alles perfect past. Ook in een schuifdeur past een hor. Dit wordt ook wel een hordeur voor een schuifpui genoemd. Deze past niet alleen goed bij het interieur, maar is ook makkelijk te openen. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten