3 Manieren om het draadloze bedrijfsnetwerk te optimaliseren

De vraag naar en het gemak van goed beveiligde WiFi-netwerken voor bedrijven hebben er vandaag de dag voor gezorgd dat zowel cyberbeveiligers als cybercriminelen overuren draaien! Helaas zien we nog steeds dat veel kleine en middelgrote ondernemingen niet beschikken over de nodige middelen en netwerkvaardigheden om hun netwerken te beveiligen. Dit kan een groot probleem zijn, want onbeveiligde netwerken maken bedrijven kwetsbaar voor hackers die er niet voor terug deinzen om waardevolle bedrijfsgegevens of klanteninformatie te stelen. Dit probleem wordt nog eens verergerd door het feit dat hackers het steeds vaker gemunt hebben op kleine bedrijven. Neem vandaag nog deze 3 stappen om jouw bedrijfsnetwerk te beveiligen.

  1. Verplaats de router naar een fysiek veilige locatie

Bij een bedrijfsnetwerk draait het niet alleen om digitale beveiliging, maar is het net zo belangrijk om de fysieke omgeving te waarborgen. Dit komt omdat het omzeilen van veel van de complexe beveiligingsmaatregelen zo eenvoudig kan zijn als het indrukken van de reset-knop op de router! Het is daarom belangrijk om te controleren of jouw router op een veilige plaats staat met beperkte toegang. Denk bijvoorbeeld aan een goed afgesloten kast of in een ruimte waartoe de toegang beperkt wordt tot enkele personeelsleden. Je kunt hierbij zelfs gebruik maken van  videobewaking om ervoor te zorgen dat de router de klok rond in de gaten wordt gehouden! 

  1. Werk de firmware en software bij

Dit staat misschien niet bovenaan jouw to-do lijst, maar het is echter wel van vitaal belang voor de veiligheid van jouw wifi oplossingen. Controleer regelmatig of er firmware-updates voor jouw router zijn. Deze updates zijn bedoeld om specifieke kwetsbaarheden te verhelpen en om problemen te voorkomen. Dit geldt trouwens ook voor alle andere netwerkbeveiligingssoftware die je gebruikt. Kijk goed of jouw netwerkapparatuur beschikt over een optie waarbij firmware-updates automatisch geïnstalleerd worden, waardoor dit een zeer eenvoudige stap kan zijn voor de beveiliging van jouw draadloze netwerkomgeving. 

  1. Zorg voor een gespecialiseerde ICT-partner

Het kan heel goed zijn dat jouw bedrijf helemaal niet beschikt over de benodigde ICT-vaardigheden die de beveiliging van jouw draadloze netwerkomgeving kunnen waarborgen. Bovendien kan het veel tijd en geld kosten om deze complexe processen zelf proberen op te lossen. Daarom schakelen veel bedrijven over op het inhuren van een gespecialiseerde ICT-partner die gericht is op het aanleggen en onderhouden van beveiligde verbindingen. Het uitbesteden van deze ICT-processen zal ervoor zorgen dat je team zorgeloos kan werken aan hetgeen dat jouw bedrijf succesvol maakt!

 

https://www.ct-groep.com/wireless/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten