Zo maak je je zwembad klaar voor de winter

Wacht nooit totdat het gaat vriezen voordat je je zwembad winterklaar maakt, want dan ben je eigenlijk te laat. Zodra de weersomstandigheden omslaan en je de rest van het jaar geen gebruik meer gaat maken van je zwembad, is het verstandig je zwembad winterklaar te maken. Hiermee voorkom je onkosten zoals kapotgevroren apparatuur én je zorgt ervoor dat het zwemwater in goede conditie blijft voor het zomerseizoen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Waterpeil

Zorg voor een optimale waterbalans. Dat houdt in dat je moet zorgen voor een ph-waarde voor buitenbaden tussen de 7,2 en 7,6. Ook zorg je voor een optimale chloorwaarde. Die zou ergens tussen de 1 en 2 ppm moeten liggen. De exacte waarde wordt bepaald door het type zwembad. Ten slotte let je op de alkaliniteit. Dat zou normaal gesproken het beste tussen de 100 en150 mg/l moeten liggen. Je kunt deze waardes aanpassen door de betreffende chemicaliën aan het zwemwater toe te voegen.

Scherm je zwembad af

Misschien een open deur, maar enorm belangrijk is het goed afdekken van je zwembad in de winter. Dat zou je eigenlijk altijd moeten doen, ongeacht het seizoen. Een (winter)afdekking zoals een coverseal zorgt ervoor dat vuil uit je zwembad geweerd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bladeren en ongedierte.

Overwinteringsvloeistof en winterdrijvers

Ga in het winterseizoen algen en kalkafzetting tegen door overwinteringsvloeistof aan het zwembadwater toe te voegen. Voorkom bevriezing van het water door gebruik te maken van winterdrijvers. Deze drijvers leg je diagonaal in het water. Ze zorgen ervoor dat het water in beweging blijft wanneer er sprake is van vorst.

Door vóór de winter je zwembad goed voor te bereiden voor het winterseizoen, zorg je ervoor dat je in het zomerseizoen weinig werk en ongemak meer ervaart en bijna direct een verkoelende duik kunt nemen in je zwembad!

https://www.mari.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten