Een huis verkopen met restschuld

Wil jij graag je huis verkopen? Maar zit je met restschuld en wil je daar graag van af? In deze blog wordt er wat meer verteld over een huis verkopen met restschuld

Wat houdt restschuld in?

Restschuld betekent dat de hypotheekschuld van jouw huidige huis hoger is dan de waarden van het huis. Het is daarom ook belangrijk/verstandig dat wanneer jij een hypotheek afsluit dat je ervoor zorgt dat je die ook zo snel mogelijk weer afbetaald. Het afbetalen kan op langere termijn. Hierdoor kun je een huis verkopen zonder restschuld en hou je ook nog wat geld over aan de verkoop. Het is een anders verhaal wanneer je je huis verkoopt met restschuld. Dat geld kun je dan wellicht weer in het nieuwe huis steken. 

Hoe kun je de restschuld berekenen?

Ga jij je huis verkopen en weet je dat je nog restschuld overhoudt? Wil je graag weten hoe je dit bedrag precies moet uitrekenen? Je rekent het exacte bedrag als volgt uit: de verkoopprijs oude woning – de verkoopkosten van diezelfde woning – de eigenwoningschuld. Je kunt er ook voor kiezen om dit bedrag in één keer af te lossen zodat je geen restschuld meer hebt. Ook kun je de bank vragen om hulp bij de financiering van de restschuld. Zij komen dan met een overzicht en weet jij precies wat je nog moet betalen en hoe jij in jouw situatie dit het beste kan aanpakken. Ook is het geen probleem om je huis te verkopen met restschuld zolang je maar een plan hebt om het bedrag af te gaan lossen.

 

https://woninginvesteerdersnetwerk.nl/huis-verkopen-met-restschuld/

Zoek je een keukenwinkel in Sittard? Ga dan naar Keukenmatch

Een zoektocht naar een geschikte keukenzaak is lang niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Terwijl dat natuurlijk toch heel belangrijk is wanneer je een nieuwe keuken wil aanschaffen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een standaard keuken bij IKEA te bestellen, maar als je een echt goede keuken wil, is het verstandiger om een echte keukenzaak uit te kiezen. Woon je in Sittard of ergens anders in Limburg? Dan is KeukenMatch zonder twijfel één van je allerbeste opties. Bij deze keukenzaak kun je altijd terecht als je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Je wordt hier vanaf het begin tot het einde perfect begeleid en geholpen!

 

Ontwerp de keuken van je dromen!

Het meest belangrijke voordeel van Keukenmatch? Hoewel er heel veel verschillende voordelen zijn, is het kunnen ontwerpen van je eigen keuken zonder twijfel de allergrootste. Je ontwerpt de keuken volledig op maat zoals jij dat wil. De keuken kan dus bijvoorbeeld extra groot of juist compact worden ontworpen. Daarbij bepaal je zelf hoeveel verschillende kastjes er in de keuken worden geplaatst. Ook kies je de afmetingen en de opstelling van de keuken. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen hoeveel wasbakken je gebruikt en welk keukenapparatuur er in de keuken gebouwd mag worden. Jij bent degenen die bepaald hoe de keuken eruit komt te zien waardoor het echt een eigen persoonlijke keuken gaat worden.

 

Keukenadviseur

Bovendien zijn ze er bij Keukenmatch in gespecialiseerd om klanten zoveel mogelijk terzijde te staan. Dat betekent dat je vanaf het begin tot het einde geholpen wordt. Wanneer je dat wenst uiteraard. Al bij het opdoen van inspiratie kun je contact opnemen met een keukenadviseur die aan de hand van jouw voorkeuren, wensen en budget allerlei handige tips kan geven. Samen ontwerp je uiteindelijk de perfecte keuken die bij je past. Maar daarmee is het nog niet afgelopen. De keuken moet immers ook nog geplaatst worden. Ook daarbij Keukenmatch gelukkig de helpende hand. De keuken wordt namelijk niet alleen thuis afgeleverd, deze wordt ook nog eens geplaatst. Eigenlijk hoef je dus zelf helemaal niets te doen behalve aan te geven hoe jouw droomkeuken eruit ziet.

 

Neem een kijkje in de showroom!

Benieuwd naar het aanbod van Keukenmatch of wil je direct een nieuwe keuken? Dan kun je direct vrijblijvend een afspraak maken bij deze keukenwinkel in Sittard. Kijk zonder verplichtingen rond in de showroom met geweldige keukens en ideeën voor keukens en praat met een keukenadviseur over wat er eventueel mogelijk is.

 

Tips bij de verkoop van uw huis

In het afgelopen kwartaal van 2018 zijn de prijzen van koopwoningen in Nederland tot een ongekend hoog niveau gestegen. Vooral in de grote steden en met name in Amsterdam zijn de hoge koopprijzen merkbaar. Tevens is er sprake van een afnemende huizenverkoop en te weinig nieuwbouw. Dit zorgt ervoor dat de starters worden uitgesloten. Enkel de verkoper en de verkoopmakelaar lijken van deze groeiende woningmarkt hun vruchten te kunnen plukken. Maar hoe verkoopt u uw huis het best en hoe kan een makelaar u daar het best in helpen? Bijleveld Makelaardij Amsterdam geeft u een aantal handige tips beschreven voor de verkoop van uw huis. 

Een verkoopmakelaar kiezen

Voordat u uw huis in de verkoop zet is het handig de juiste verkoopmakelaar voor ú te kiezen. Aangeraden wordt een makelaar te kiezen die aangesloten is bij brancheorganisatie NVM, VastgoedPRO of VBO. Ook is het fijn om een makelaar te hebben die aangesloten is bij de verkoopsite Funda. Dit zorgt ervoor dat uw huis optimaal zichtbaar wordt voor (aanstaande) kopers.  Als u eenmaal een aantal makelaars op het oog heeft, dan kunt u vragen of ze bereidt zijn om een offerte uit te brengen. Niet elke makelaar is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om naar de verschillende kwaliteiten van de verschillende makelaars te kijken. Wees kritisch en bespreek de verkoopteksten en foto’s. Bent u niet tevreden met de samenwerking tussen u en uw makelaar? Dan is het mogelijk om de opdracht op te zeggen. Dit kan altijd, maar er zijn regels aan gebonden. 

Bouwkundige keuring

 

Makelaar Amsterdam raadt u aan om een bouwkundige keuring te doen. Dit is een onafhankelijke visuele keuring van de staat van het huis. Hierin worden eventuele bijkomende onderhoudskosten aan het licht gesteld. Denk aan eventuele lekkages, betonrot of schilderwerk. Dit is vooral van belang bij oudere huizen. Het hebben van de bouwkundige keuring geeft u en uw koper een juiste inzage in de staat van uw huis. U weet wat u verkoopt en de koper weet wat hij koopt. 

Zorg voor een neutrale en fraaie woning

Het kan zijn dat de aanstaande koper van uw huis een hele andere smaak heeft dan u. Zorgt daarom dat tijdens het openhuis en voor de verkoopfoto’s dat uw huis er zo neutraal mogelijk uitziet. Geen kindertekeningen op de grond of wasmanden die in zicht zijn. Het is belangrijk dat de koper zich meteen thuis voelt wanneer hij of zij uw woning binnen loopt. Vieze geurtjes (denk aan kook geurtjes of een vieze kattenbak) zijn taboe. Zorg voor een lekkere frisse geur, bijvoorbeeld die van bloemen.

http://www.bijleveldmakelaardij.nl

Ontzorgd door makelaar Den Bosch

Na jaren met plezier in de binnenstad van Den Bosch gewoond te hebben, besloten we ons appartement te gaan verkopen. We waren er ooit samen gaan wonen, maar toen ons gezin uitgebreid met kinderen, wilden we graag een huis met een tuin. Na uitgebreid speurwerk verricht te hebben op internet, kwamen we terecht bij Makelaar Den Bosch. Hier kun je ervoor kiezen om diensten apart af te nemen, of om alles aan de verkoopadviseur over te laten, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Omdat we naast ons gezin, allebei een drukke baan hebben, besloten we te gaan, voor wat de makelaar zelf noemde: “100% Ontzorgd”. 

Wat deed Makelaar Den Bosch voor ons? 

Allereerst was er een kennismakingsgesprek, dit was geheel vrijblijvend en kosteloos. We kregen hierna een verkoopadviseur toegewezen. Het was voor ons prettig om te weten door wie ons appartement verkocht zou worden. Na het gesprek werd voor ons een verkoopplan gemaakt. Hierin stond beschreven; wat de vraagprijs voor ons appartement moest zijn, aan wie we het wilden aanbieden, dus wat de doelgroep was, en op welke wijze we deze wilden aanspreken. Vervolgens kregen we een lijst met daarop; alle documenten die we nodig hadden, om ons appartement te verkopen. Ook stond erop, hoe we deze allemaal in ons bezit moesten krijgen. In ons gekozen pakket, zat ook nog een “basis verkoopstyling”. Hier en daar zijn toen nog wat dingetjes aan de inrichting veranderd. Omdat je woning vooral via internet wordt verkocht, werden er mooie en professionele foto’s gemaakt. Hierbij werden door de verkoopadviseur pakkende teksten geschreven. Ons huis werd toen op de meest gebruikte verkoopsites van het internet gezet. Daarnaast kwam het ook op andere digitale platforms te staan, zoals; Facebook en Instagramm. 

Onze ervaringen 

De uiteindelijke koper, bleek ons op Facebook gevonden te hebben. Zo zie je maar weer wat sociale media allemaal teweeg kan brengen, als ze op de juiste manier wordt ingezet! Over onze verkoopadviseur hebben we alleen maar lof. De hele verkoop werd ons uit handen genomen, zodat we er zelf weinig voor hoefden te doen. Tot aan het verkoopcontract toe, werd alles voor ons geregeld, Natuurlijk was het desondanks, toch een spannende tijd, maar het was fijn dat we altijd met onze onzekerheden en vragen, bij de verkoopadviseur terecht konden. 
Daarnaast was het prettig dat er sprake was van een vaste prijs, zodat we bij aanvang van het verkoopproces al precies wisten, wat we aan kosten kwijt zouden zijn. We betaalden een vast opstart bedrag, en mocht ons appartement niet verkocht worden, hoefden we het restantbedrag niet meer te betalen. Een prima service dus, maar waar we gelukkig geen gebruik van hoefden te maken.

https://www.housetosell.nl/makelaar-den-bosch/

Mythes en misverstanden over vocht

1. VOCHTPROBLEMEN IN HUIS WORDEN VEROORZAAKT DOOR OPSTIJGEND VOCHT.

Dit is een veelvoorkomend misverstand. Schimmel en vocht in huis komt eerder door overvloedige regen of een lek in een dakgoot of leiding. Een ander veelvoorkomende oorzaak is condensatie. Een gemiddeld gezin produceert per dag ongeveer 10 liter vocht met baden, koken en zelfs gewoon met ademen en transpiratie. De vochtige lucht condenseert als het in aanraking komt met een koude muur of vloer. Vaak is ventilatie dan de beste manier van vochtbestrijding.

2. VOCHTIGE MUREN KUN JE HET BEST BEKLEDEN MET ALUMINIUMFOLIE 

Dit lijkt een goede oplossing, maar is dat zeker niet. De oorzaak van het vocht blijft namelijk gewoon bestaan. Vocht verwijderen lukt alleen met een grondige behandeling. Een verse laag verf, nieuw behang of een bekleding met aluminiumfolie is slechts symptoombestrijding; schimmel en vocht in huis komen na verloop van tijd gewoon terug.

3. MET WAT EXTRA VERWARMEN WORDEN DE MUREN WEER DROOG 

Helaas: vocht verwijderen lukt niet met extra te verwarmen. Als een muur vochtig is, komt dat doordat deze koud is (condens) of een andere probleem. Het kost dus alleen maar een hoop geld om het betreffende vertrek warm te stoken zonder dat het probleem 

WAT IS DAN WEL WAAR?

Over het algemeen kan gesteld worden dat u voor vochtbestrijding het beste af bent met een professioneel bedrijf. Specialisten kunnen u alles vertellen over de oorzaken en de bestrijding van vocht en schimmel in huis. Geen mythes, maar de bestudeerde waarheid, gebaseerd op ervaring.

http://www.limasathome.be/nl/blog/limas/Mythes-en-misverstanden-over-vocht

Het slot draait niet meer. Doe dit!

Sleutel kwijt?

Daar staat u dan voor een dichte deur in Amersfoort. Het is kwart over 2 ‘s nachts en u wilt de deur openen, maar het slot zit vast. U heeft al verschillende slotenmakers in de regio gebeld, maar geen één die wil komen om deze tijd. Dat is bij ons anders. Als wij weten dat al enige tijd buitengesloten in Amersfoort staat komen wij u direct helpen. 

Wij zijn via whatsapp bereikbaar. Onze servicemonteurs werken in de regio en blijven derhalve rap bij u. Blijkt u sleutels op een feestje verloren? Zit der troep in het slot? Dit is dan echt een hersenbreker voor uw slotenmaker? Met deze slotenmakers blijkt het anders. Als gevolg van de jaren lange routine en perfecte opleiding weten ze raad met alle veiligheidssloten in iedere situaties. Een deurslot wat niet meer ronddraait fiksen wij met ogen dicht. Schadeloos blijkt de voordeur open.

Het deurslot draait al iets moeilijker de laatste dagen, echter u staat daar geen eens bij stil. Maar nu draait uw cilinderslot totaal niet . Jammer genoeg is het verder kil buiten. Het voordeurslot doet niets . Contacteer uw slotenservice en binnen een mum van tijd kunt u de woonhuis wederom binnen. Tevens afgebroken sleutel blijven voor ons geen enkele probleem. Een defect slot vervangen we snel, maar meestal kunnen we ‘t eveneens maken. Het maakt ons niks uit.

Wij kennen elk slot

Bij ons toont niet een enkel cijferslot onbekende informatie. We volgen ontwikkeling aangaande nieuwere cilinderslotjes . Heeft u te doen met een geblokkeerd voordeurslot, een defect rolluik, ofwel een achterdeur welke nooit doet wat ‘t moest bewerkstelligen: aarzel geen eens en laat de slotendienst kijken naar het kwestie. Je zal perplex zijn van onze ervaring en kunde. Niet een enig cijferslot heeft verborgen informatie bij onze slotenmakers..

Voldoet het slot aan de laatste eisen?

Nog eens 2 dikwijls uitgevoerde opdrachten van onze slotenmaker. Wij herstellen defecte cilindersloten en verwisselen oude sloten. Mensen zijn zich onbewust dat cilinderslotjes tevens slijten middels gebruik. U denkt daar uiteraard nooit over na. Totdat hij eenmaal weigert. Aangezien bijwijlen moest een cilinderslot eveneens geremplaceerd te worden. Bij ons zit u voor deze veiligheidssloten dienst continu goed. Veiligere inbraakpreventie start natuurlijk door inschakelen van onze slotenmakers.

Schade door inbrekers

Eveneens het repareren van inbraakschade behoort tot ons taken. Wij inspecteren of alle cilindersloten bij voordeuren en kozijnen tegemoetkomen aan de allerlaatste veiligheid eisen. Repareren van beschadigde cilindersloten, herstellen ofwel herstellen bij een beschadigde raam of poort, of herstelling van al uw cilindersloten: we schikken ons naar uwer wensen, want het betreft uiteraard uwer gevoel van beveiliging in wat weer uw natuurlijke veilige woning moet worden.

TOTAALRENOVATIE: WAT HOUDT DAT IN?

Bouwgrond wordt steeds schaarser en dus duurder. Om die reden kopen mensen vaker een bestaand huis. Al is zo’n woning meestal niet meer in de beste staat. In zulke gevallen dringt een totaalrenovatie zich op. Maar wat betekent dat nu precies?

WAT ZEGT DE WET?

Het woord zegt het zelf al: bij een totaalrenovatie wordt jouw hele huis flink onder handen genomen. Toch hoef je volgens de wet niet alle onderdelen van je woning te vernieuwen om al te spreken over een totaalrenovatie. Onder het begrip totaalrenovatie laat de overheid vooral een combinatie van energiebesparende maatregelen vallen, zoals:

 • De installatie van:
  • een warmtepomp
  • zonneboiler
  • ventilatiesysteem
 • De isolatie van de volgende onderdelen met een minimum oppervlakte van 30 m²:
  • het dak en zoldervloer
  • buitenmuurisolatie (langs buitenzijde of binnenzijde) of spouwmuurisolatie
  • kelderisolatie of vloerisolatie op volle grond
 • De vervanging van ramen en schrijnwerk met een minimum van 5 m²
   

 

SUBSIDIE

Ben je van plan tenminste drie van bovenstaande werken uit te voeren binnen een periode van vijf jaar? Dan heb je mogelijk recht op de renovatiebonus van de Vlaamse overheid. Deze bonus geldt alleen voor een woning, wooneenheid of woongebouw dat uiterlijk op 31 december 2005 is aangesloten op het elektriciteitsdistributienet. Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse overheid.

IN DE VOLKSMOND

Uiteraard volstaan bovenstaande werken lang niet wanneer je een zeer oude woning hebt aangekocht. Naast de energiebesparende maatregelen heeft jouw woning vaak nood aan een grondige opknapbeurt. In de volksmond wordt met het begrip totaalrenovatie meestal verwezen naar de vernieuwing van onder meer:

 • keuken en badkamer
 • sanitaire leidingen
 • elektriciteitsnet
 • verwarmingsketel
 • dak
 • buitengevel

HEB JE EEN ARCHITECT NODIG?

Voor het merendeel van de werken die gepaard gaan met een totaalrenovatie, heb je een bouwvergunning nodig. En die kan alleen door een architect worden aangevraagd. Zijn handtekening moet namelijk onderaan de vergunning staan. Dus ja, de tussenkomst van een architect is onvermijdelijk.

 

Maar geen paniek, want je kan de kennis van een architect goed gebruiken bij jouw totaalrenovatieproject. Hij geeft je namelijk raad bij het uittekenen van de plannen, de wetgevingen waaraan je woning moet beantwoorden en de wettelijke energieprestaties.

HOELANG DUURT ZO’N TOTAALRENOVATIE?

Reken maar op een jaar. We hebben het natuurlijk niet alleen over de uitvoering van de werken. Zo moet je ook rekeninghouden met de duur van het uittekenen van de plannen, het aanvragen en verkrijgen van de bouwvergunning en het vinden van de juiste aannemers. 

IN STAPPEN OF ALLES IN ÉÉN KEER?

Wel, dat hangt af van jouw budget. Heb je voldoende financiële middelen om alles in één keer te laten uitvoeren? Doen! Zo bespaar je geld en ben je er sneller vanaf. Ook hoef je niet continue in een werf te leven, want zulke werkzaamheden brengen heel wat stof en andere ongemakken met zich mee.

Wie niet onmiddellijk over de nodige geldmiddelen beschikt, verbouwt het best stap voor stap. Als jij de werken opsplitst in fasen, heb je de mogelijkheid om tussendoor te sparen. Normaal gezien duurt een volledige renovatie van een woning dus een jaartje, maar je kan de werken verspreiden over verschillende jaren heen. Let wel op dat je zo geen bonus of premie misloopt.

KOSTPRIJS

Wat zo’n totaalrenovatie jou uiteindelijk gaat kosten, is afhankelijk van allerlei factoren:

 • de aard van je renovatiewerken,
 • de totale oppervlakte
 • en of je al dan niet recht hebt op een premie.
   

Wat helpt om de kosten te drukken, is samen te werken met één aannemer. Ook lopen de werken zo vlotter. Limas@Home beantwoordt graag al je vragen over jouw totaalrenovatie. We werken dan ook het liefst op maat van jouw noden en wensen. Twijfel zeker niet om contact op te nemen voor vrijblijvend advies, hulp of een offerte.

http://www.limasathome.be/nl/blog/alles-over-totaalrenovatie

Ondernemers en vrije tijd

Ondernemers hebben het vaak erg druk en weten haast niet meer wat vrije tijd is. Dit terwijl het heel erg goed is om eens even rust te nemen. Het is namelijk bekend dat voldoende en goed slapen goed is voor uw gezondheid. De meeste ondernemers hebben niet tijd om veel te slapen en rustig slapen doen veel ondernemers niet, omdat ze een bedrijf hebben waar van alles voor moet worden geregeld. Natuurlijk heeft u ook werknemers, maar zij kunnen niet alles voor u doen en tegelijkertijd moet u ook weer van alles voor uw werknemers regelen. Het is erg belangrijk om als ondernemer na een zware dag even rust te nemen, u loopt vaak toch wat stress op.

Ondanks dat wordt gezegd dat voldoende slapen goed is, zitten ondernemers na hun werk toch vaak weer achter hun laptop om nog meer te regelen, hierdoor zullen ze laat gaan slapen en wordt er niet voldoende geslapen en al helemaal niet goed door de stress. Als dit bij u ook het geval is dan zal u kunnen proberen na het werk wat te ontspannen. U kan bijvoorbeeld iets gaan doen wat u erg leuk vindt of spreek gezellig af met wat vrienden.

Nu vragen veel ondernemers zich vast af hoe ze dit moeten waarmaken, omdat er nog genoeg te doen is. Hier is een oplossing voor, u zal als ondernemer kunnen beslissen om wat taken uit handen te geven.  U kan er voor kiezen om gebruik te maken van online salarisadministratie, dit zal u een hoop tijd extra geven en in die tijd kunt u heerlijk ontspannen. CBBS is een bedrijf die dit voor u kan regelen. Er zijn natuurlijk ook andere werkzaamheden die u kunt uitbesteden, kies ervoor om niet meer zelf de lonen te bereken, maar laat dit een extern bedrijf doen, door de extra vrije tijd zal u zich een stuk minder gestresst voelen.

http://www.cbbs.nl/

Verhuurbare 2de woning aan de Costa Blanca

Verhuurbare 2de woning aan de Costa Blanca, zeer in trek.  
 
Potentiële koper kijkt naar verhuurbaarheid.

Spanje is weer zeer in trek bij de vakantieganger. Gezien de politieke omstandigheden heeft Turkije dit jaar 30% minder boekingen.
Egypte is al een paar jaar uit de gratie bij de vakantieganger, om het nog maar niet over Tunesië etc. te hebben.
Spanje is een zeer goed betaalbaar alternatief. Het ideale gedeelte van Spanje om het gehele jaar door te brengen is toch wel de Costa Blanca.
Het klimaat is er goed, maar dat is het natuurlijk verder zuidwaarts ook.  De Costa Blanca is vooral zeer goed te bereizen, zelfs met de auto. 
Het is dan ook de ideale plek om eventueel zelf een huis te hebben, en helemaal mooi zou het zijn als daar dan nog een rendement aan te behalen valt. 
Door de verschuiving van de mogelijkheden om vakanties te boeken, kunt U daar als  huizenbezitter aan de Costa Blanca zeer goed van mee profiteren.
Met het door reizigers tegenwoordige veel gebruikte Airbnb, kunt U behalve zelf te genieten van een heerlijke plek  onder de zon, nog een rendement behalen
door uw woning eventueel te verhuren. 
Hiervoor zijn tegenwoordig geen dure bureaus c.q. kantoren die vaak een groot percentage van de opbrengsten voor hun diensten in rekening brengen voor nodig.   Met het zeer toegankelijke Airbnb kunt U de boekingen en eventuele reserveringen  zelf makkelijk in de hand houden.
Wij bij HuisInCostaBlanca.eu maken dan ook vaak mee dat de potentiële koper, met zijn keuze  aan geselecteerde woningen al rekening houd met de verhuurbaarheid van het desbetreffende object.  Daardoor is het niet meer alleen voor de zeer welgestelde onder ons weg gelegd om een huis  in Spanje te bezitten. Voor veel mensen is het op deze manier, door middel van een verhuurrendement veel toegankelijker en financieel aantrekkelijker om ook een eigen plek onder de zon, aan de Costa Blanca te bewerkstelligen. huisincostablanca.eu kan U hierin uitermate goed advies geven en tevens helpen begeleiden van uw dromen.

http://www.huisincostablanca.eu