Makelaar in Utrecht? Kies Paul Dijkstra

De woningmarkt is volop in beweging. Huizen die vandaag aangeboden worden zijn morgen al niet meer beschikbaar. Hoe kun je jezelf wapenen tegen al dat geweld op de woningmarkt en het huis van je dromen wel vinden? Paul Dijkstra Makelaardij Utrecht is dé ervaren partner in de regio Utrecht voor wie op zoek is naar een woning in het luxe segment. Luxe kamers, exclusieve appartementen, bijzondere herenhuizen en grachtenpanden. Het team van Paul Dijkstra Makelaardij Utrecht helpt je graag met de aankoop, verkoop of taxatie van je huis.

Paul Dijkstra Makelaardij bestaat uiteraard uit de ervaren makelaar / taxateur Paul Dijkstra. Hij wordt vergezeld door een professioneel team met passie voor het vak. Door de samenstelling, kennis en ervaring van het team weet het makelaarskantoor een open, persoonlijke en snelle dienstverlening te leveren waardoor je als koper of verkoper weet waar je aan toe bent en wat je te wachten staat. Het dienstenpakket dat aangeboden wordt is ruim te noemen. Zo kun je er terecht voor het kopen van een woning, voor de verkoop van je eigen woning, maar ook om een woning te laten taxeren en voor het afsluiten van een hypotheek. Door het brede aanbod van diensten kun je op één adres terecht zodra je je op de woningmarkt begeeft.  

Droomhuisje kopen in Utrecht

Een spannende, ingrijpende en tijdrovende gebeurtenis: het kopen van een huis. Voordat je bij de notaris zit voor de formele handelingen ben je waarschijnlijk al een tijd op zoek en bezig geweest. Uiteraard kun je zelf rondkijken op internet of wachten tot er een “Te Koop” bordje op je droomhuis komt te hangen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen met kennis van de markt en de processen die komen kijken bij de aanschaf van een woning. Bij Paul Dijkstra Makelaars laat je weten aan welke specifieke wensen je toekomstige woning dient te voldoen. Denk hierbij aan de wijk, de ligging, voorzieningen in de omgeving, oppervlakte van de woning, energielabel en natuurlijk de prijsklasse. Als lokaal makelaarskantoor is alle kennis en ervaring in huis om een passende woning binnen de specifieke wensen te vinden. Als de woning uiteindelijk is gevonden worden alle complexe vervolg stappen uit handen genomen zoals het juridische gedeelte, koopaktes, onderhandelingen en taxaties. 

Huis verkopen en de hulp die je nodig hebt

Voor wie in de Utrecht woont, in het bezit is van een exclusieve woning en van plan is deze te verkopen is Paul Dijkstra Makelaars het juiste adres. Hoewel de nodige (online) makelaars beweren dat iedereen zijn of haar huis zelf kan verkopen, zijn wij van mening dat een huis goed verkopen een vak apart is. Een vak dat wij als geen ander beheersen gezien onze jarenlange ervaring in dit segment. Met het inschakelen van een expert weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en er geen zaken over het hoofd worden gezien. Een woning verkopen is namelijk veel meer dan alleen het onderhandelen over een prijs. Denk aan juridische zaken zoals het koopcontract, ontbindende voorwaarden, uitsluitingen van zaken, onderhoudskundige zaken en natuurlijk het maken en naleven van de financiële afspraken. Wie kiest voor Paul Dijkstra Makelaars kiest niet alleen voor kwaliteit in de formele aspecten, ook de presentatie van de woning wordt grondig aangepakt. Een professionele fotograaf zorgt er voor dat jouw woning er goed op komt te staan. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden tot het tonen van full color plattegronden en kunnen er 3D tekeningen meegeleverd worden. Hierdoor kunnen potentiële kopers een nog beter beeld krijgen van het object waarop ze willen gaan bieden. Voor het realiseren van de verkoop zetten we alle mogelijke middelen in zoals onze eigen website, Funda, social media en het raam van ons kantoor. 

Woning taxeren 

Een veel gehoorde vraag is: is dat wel nodig, een taxatie? Het antwoord hierop is heel simpel: ja. Allereerst zal een hypotheekverstrekker te allen tijde een taxatierapport willen hebben zodat ze er zeker van zijn dat de te verstrekken hypotheek niet hoger is dan de waarde van het huis. Als koper of verkoper is het ook fijn om een taxatie te laten uitvoeren. Bij een taxatie wordt immers de waarde van de woning bepaald. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit en de grootte van het huis zelf, maar ook naar de buurt en de omgeving. Voor een verkopende partij is een taxatie handig voor het bepalen van de verkoopprijs.  Bij een taxatie van een exclusieve woning is het taxatieproces uitgebreider dan bij een reguliere woning. Dit komt onder andere doordat de objecten groter en duurder zijn. Het is daarom van belang om in zee te gaan met een betrouwbare partner die kennis heeft van exclusieve woningen, de markt, en de woonomgeving. Paul Dijkstra Makelaars is dé specialist als het aankomt op exclusieve woningen in Utrecht en daardoor de aangewezen partner om jouw woning op de juiste waarde te taxeren als je een woning gaat kopen of verkopen. 

Meer info? Neem gerust contact met ons op! 

We begrijpen dat het kopen en/of verkopen van een woning een ingrijpende gebeurtenis is. Wie meer informatie wil dan op deze pagina te vinden is, of wie behoefte heeft aan persoonlijk contact, kan natuurlijk altijd contact  met ons opnemen. Ons enthousiaste en gedreven team staat op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur voor je klaar via telefoonnummer 030-2081020. Op zaterdag en zondag zijn wij ook beschikbaar, maar alleen op afspraak. We hopen binnenkort contact met je te hebben om te horen hoe we jou kunnen helpen met vinden van jouw droomhuis.

 

https://makelaar-utrecht.nu/

Uw droomhuis begint bij Van Ons Makelaars in Arnhem

Het vinden van het ideale huis 

Er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee dient te houden. Hoe gaat u bijvoorbeeld met een bezichtiging om? Hoe pakt u dat het beste aan? Allereerst een goede makelaar in de arm nemen is ons advies. Wij, bij Van Ons Makelaars te Arnhem kunnen u al het benodigde advies geven. ‘Ons’ staat voor samenwerken en een helder plan opzetten. Zo kunt u zich concentreren op het vinden van uw ideale huis. Alle andere belangrijke zaken zijn onze zorg. 

Enkele aandachtspunten 

  • In welke buurt wilt u wonen? Heeft u schoolgaande kinderen? Dan is een school dichtbij handig. Of heeft u juist behoefte aan een rustige buurt? Waar uw voorkeur ligt moet eerst duidelijk zijn.
  • Houdt u van tuinieren of hebt u juist liever alles onderhoudsvrij? Bent u misschien een zonaanbidder? Wensen zoals deze bepalen welke tuin bij u en het huis past.
  • Kijk bij een bezichtiging goed rond. Zijn er gebreken of punten van verbetering zoals de staat van het schilderwerk? Is er misschien achterstallig onderhoud of een verbouwing nodig? Zijn alle apparaten zoals keukenapparatuur nog in goede staat? Is de Cv-ketel niet verouderd? Dit zijn vaak hoge kostenposten waar u rekening mee dient te houden.
  • Bij twijfel kan uw makelaar Arnhem een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en bent u precies op de hoogte over de staat van het huis.

Valkuilen 

Uw makelaar Arnhem kan u behoeden voor zaken die u niet moet doen, zoals: 

  • nooit een huis bezichtigen als u niet weet hoeveel u precies kunt lenen. Er zijn zoveel kopers/kapers op de kust dat een financiering vaak snel rond moet komen. Dit wordt moeilijk als u niet alvast een berekening heeft laten maken;
  • niet één buurt of stad ambiëren. Teleurstelling ligt dan om de hoek omdat kopers in de rij staan voor dezelfde buurt of plaats. De kans uw droomhuis te vinden wordt vele malen groter als u zich niet beperkt tot een stad, een buurt of zelfs een bepaalde straat. Bekijk daarom op voorhand een paar plaatsen of buurten waar u graag zou willen wonen.

Gaat het om een eerste huis of om een volgend koophuis? Een hypotheek moet in de meeste gevallen geregeld worden. Bij Van Ons Makelaars kijken we naar uw situatie en welke hypotheek daarvoor de meest aantrekkelijke is. Wij zijn specialist in het bekijken en vergelijken van alle mogelijkheden. Wij werken met onafhankelijke hypotheek adviseurs en komen zo tot de juiste hypotheek voor u. Kortom uw ideale huis begint bij een ‘Van Ons Makelaars’ samenwerking. 

 

https://www.vanonsmakelaars.nl/

Voordelen en nadelen van wonen op het platteland

(Niet) genieten van het platteland

Het platteland, de uitgestrekte akkers, de zeeën van ruimte, kilometers ver weg kunnen kijken, voor sommigen een droom, voor sommigen juist niet. Stad en platteland hebben beide hun voor- en nadelen. Vaak heeft de voorkeur voor platteland of stad te maken met opvoeding en gewenning. De een heeft meer behoefte aan rust, de ander meer behoefte aan sociale contacten. Gelukkig zijn er ook huizen die een gulden middenweg zijn, zoals huizen die aan de rand van de stad staan off huizen die in een dorp staan. Zo kunnen de voordelen van wonen op het platteland en wonen in de stad gecombineerd worden. 

Het platteland: rust en stilte 

De voordelen van op het platteland wonen hebben veelal te maken met de natuur en ruimte. Want dat is wat het platteland biedt. Vaak zijn de huizen op het platteland ruim opgezet, is er een grote tuin bij en er is buiten genoeg ruimte om dieren te houden. Een moestuin beginnen, zelfvoorzienend worden, veel van dat soort dromen kunnen ook werkelijk worden uitgevoerd. Daardoor is het vaak ook stiller, wat een voordeel kan zijn, maar ook een nadeel. Sommige mensen houden namelijk niet van die rust en stilte. Wonen op het platteland betekent vaak ook langere reistijden, minder beschikbare banen en vaak minder contact met de buren. Maar alles heeft zijn keerzijde, want dit betekent wel dat iemand die op het platteland woont, vaak veel meer privacy heeft. De overlast van de buren zal minimaal zijn en andersom zullen de buren ook geen overlast van u ervaren. 

De stad: gezelligheid en efficiëntie 

Wonen in de stad biedt vaak wat minder ruimte dan wonen op het platteland. Veel mensen willen in de stad wonen, dus de ruimte wordt optimaal benut. Vaak geen grote tuinen, niet veel groen in de omgeving en minder privacy dan op het platteland. Maar eerlijk is eerlijk, wonen in de stad kent ook vele voordelen. Denk aan de korte reistijd omdat alles vaak dicht in de buurt is. In de stad zijn vaak ook meer banen beschikbaar dan op het platteland. En wanneer u graag bij andere mensen in de buurt wilt wonen of in de buurt wilt zijn, is de stad ook erg geschikt. Uiteindelijk is de keuze voor wonen in de stad of op het platteland, een erg persoonlijke keuze. Sommige mensen houden er gewoon niet van om geconfronteerd te worden met zoveel rust, natuur en stilte. En weer andere mensen kunnen juist niet tegen al die herrie en drukte. Voor iedereen dus een persoonlijke keuze, waarin geen goed of fout gekozen kan worden.

https://www.roeststaalduinen-vijverberg.nl/

Zo verkoopt u uw huis in Breda!

Een huis verkopen in Breda? Daar wilt u natuurlijk de best mogelijke prijs voor ontvangen. Gebruik deze praktische tips bij het verkopen van uw huis in Breda.

Vraag de juiste prijs voor uw huis in breda

Naast het laten taxeren van uw woning in Breda is het van uiterst belang om de juiste verkoopprijs te vragen voor uw huis in Breda. Zuyderleven zorgt ervoor dat u ten alle tijden de juiste prijs vraagt voor uw huis in Breda. Hierdoor bent u zeker dat het verkopen van uw huis in Breda zo snel en efficiënt mogelijk zal verlopen. Het verkopen van een huis in Breda doet Zuyderleven altijd in nauw overleg met de klant. Voordat Zuyderleven de verkoopprijs van uw woning in Breda in overleg met u bepaald stellen zij zich altijd de kritische vraag: ‘In hoeverre zal een potentiële koper de verkoopprijs als realistisch beschouwen?’ De ervaring en expertise van Zuyderleven leren dat de verkoopprijs een cruciale rol speelt in het verkoopproces van uw huis in Breda. Een woning waarvoor bijvoorbeeld € 299.999 wordt gevraagd heeft een aanzienlijk hogere verkoopkans dan een woning waarvoor € 301.355 voor wordt gevraagd. Kijkend naar de verkoopprijzen van huizen in Breda is € 1400 relatief gezien weinig geld, toch kan dit relatief kleine verschil een groot verschil betekenen.

Doe mee aan open huis dagen in Breda

In samenwerking met het NVM verzorgt Zuyderleven meerdere malen per jaar een aantal open huis dagen in Breda. Open huis dagen vergroten namelijk aanzienlijk de kans tot het verkopen van een huis in Breda. Dit wordt gerealiseerd door tijdens de open huis dagen in Breda zoveel mogelijk mensen naar uw woning in Breda te krijgen. Zuyderleven weet namelijk uit ervaring dat veel mensen open huis dagen bezoeken omdat ze dit simpelweg gewoon leuk vinden maar ook omdat ze mensen kennen die wel een huis willen kopen in Breda. Natuurlijk zullen er ook altijd mensen zijn die open huis dagen in Breda bezoeken omdat ze wooninspiratie op willen doen. De kans is altijd aanwezig dat er zich potentiële kopers bevinden tussen de bezoekers van open huis dagen. Het is dus erg belangrijk om mee te doen aan open huis dagen in Breda, zodoende kunt u sneller en efficiënter uw huis in Breda verkopen.

Kies de juiste partner

De ervaring leert dat het kiezen van de juiste partner van  cruciaal belang is. Wit u een huis verkopen of kopen in Breda? Zuyderleven helpt u graag verder.

https://www.zuyderleven.nl/makelaars/huis-verkopen/breda

Uw droom huis in Valencia nu zeer betaalbaar

Een eigen droomhuis in Spanje – Valencia

Dit is het juiste moment voor de aankoop van een ( vakantie ) woning te Spanje. Het grote aanbod en lage prijzen maken het momenteel mogelijk voor iedereen een eigen huis in Spanje te kopen.

De regio Valencia is dan een zeer verstandige keuze om zeker eens te gaan kijken. Het mediteranee klimaat zorgt ervoor dat u het gehele jaar er aangenaam weer heeft. het komt er zelden beneden de nul graden. Ook voor langer verblijf zoals overwinteren is deze regio een goede keuze.

De hoofdstad van de regio heet ook Valencia en is de twee na grootste stad van Spanje. Hier vind u veel gezelligheid, vertier maar ook historie. Eigenlijk de gehele stad bijna een museum. U kunt er uren ronddwalen en daarna heerlijk paella valenciana (geelkleurige rijst met vlees en vis) eten met een biertje. Nog steeds zijn de prijzen van het eten en drinken veel lager dan wij in Nederland gewend zijn.

Houdt u ervan om niet teveel medelandgenoten te vinden op uw vakantie of woonadres adres, kijk dan eens in Puerto de Sagunt. Een oude echt Spaanse badplaats met veel historie. Ook hier vind u de vele barretjes en restaurants waar u voor weing geld heerlijk kan eten en drinken. Wilt u Spaans leren spreken dan is dit de perfecte locatie om te verblijven.

In de regio Valencia heeft mooicastellon.nl een ruim aanbod aan woningen. Huisinvalencia.nl kan u ook helpen bij de aankoop. Door een netwerk van lokale makelaars is het mogelijk u goed te adviseren en te begeleiden.

Meer weten? Kijk eens op www.mooicastellon.nl

 

https://www.mooicastellon.nl

Wat is een Finca?

HuisInCostaBlanca.eu is de Finca-specialist in de regio achter Alicante.
Zij zullen u het een en ander over het begrip Finca uitleggen.
Er bestaan nogal verschillende, en uiteenlopende ideeën over.
Als men in het woordenboek kijkt staat Finca voor landgoed, buitenverblijf, boerderij of een bezitting.
Een Spanjaard noemt een Finca ook vaak een “casa de campo”
In het Nederlands betekend dit een huis op het platteland.
In makelaarsland” bedoelen we met een Finca” ook een huis buiten de bebouwde kom,
op het platteland, meestal,op een groot kavel of perceel.
Deze landelijk gelegen huizen liggen meestal net buiten het dorp of stad,
en niet zoals men vaak denkt helemaal eenzaam en ver weg bij alle voorzieningen vandaan.
Van oudsher waren deze Finca’s huizen van arbeiders die het land bewerkten.
Deze landelijke huizen zijn in deze tijd omgebouwd tot volwaardige villa’s voorzien
van alle luxe en de moderne voorzieningen.
Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf een nieuwe Finca te bouwen.
Hiervoor heeft u dan wel een perceel nodig van 10.000m², waarbij een bouwvergunning door de desbetreffende gemeente is op af gegeven.
In de portefeuille van HuisInCostaBlanca.eu bevinden zich verschillende van
deze grondstukken waarop gebouwd mag worden.

De basisregels zijn als volgt:
U mag 2% aan m² bebouwen van de totale m² van het desbetreffende grondstuk.
Hier mag dan maximaal 1 verdieping op.
Ook bestaat er altijd de mogelijkheid om er een kelder hieraan toe te voegen. 
Deze regel van minimaal 10.000m² was vroeger niet van toepassing.
Dus daarom bestaan er ook vele Finca’s op kleinere percelen.
Mocht u een kavel tegenkomen met bijvoorbeeld daarop een ruïne, dan is het ook toegestaan
om op dit kleinere grondstuk een nieuwbouw huis te bouwen met dezelfde afmeting als de
oude woning of ruïne in de eigendomsakte staat vermeld.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met info@huisincostablanca.eu

http://www.huisincostablanca.eu

Jouw eigen huis verkopen en terughuren

Tegenwoordig is het steeds populair om jouw eigen huis verkopen en terughuren, bij Thuisborg.nl. Veel ouderen zitten ermee in hun maag: ze hebben veel vermogen, maar alles zit vooral in hun huis en verhuizen willen mensen op die leeftijd liever niet. maar toch hebben die mensen wel het geld nodig. Daarom is er een andere oplossing: namelijk het huis verkopen, de opbrengsten daarvan incasseren en vervolgens hetzelfde huis terug huren. Er zijn veel bedrijven bij wie je dat kan doen, of investeerders. Er zijn natuurlijk paar voorwaarden waar de mensen aan moeten voldoen, maar het is wel een goede oplossing als je geld nodig hebt.

Voorwaarden

Er zijn natuurlijk paar voorwaarden om je huis verkopen en terughuren. Het kan bijvoorbeeld vanaf 65 jaar voor oudere die hun financiën op orde hebben. de woning moet zelf ook goed onderhouden zijn en een waarde hebben tussen bepaald geld. De hypotheek hoeft weer niet helemaal afgelost te zijn, maar de ouderen moeten de verplichtingen van de huur wel kunnen betalen.

Als je dus aan die voorwaarden voldoet en graag snel geld wilt, kan je gebruik maken van deze optie. Daarbij krijgen de mensen tachtig procent van de marktwaarde van hun huis bij de meeste bedrijven, die deze optie aanbieden. Maar de plus punt natuurlijk – je mag daar blijven wonen. Bekende omgeving, je eigen huis, alles wat je gewend bent. De supermarkt in de buurt, waar je al alle kassières kent. Het is wel zeker een voordeel.

Huis verkopen en terughuren

De optie huis verkopen en terughuren is momenteel ook bekend in Nederland. Dit proces namelijk “sale and lease back” is in landen als Frankrijk en Duitsland heel populair. Toch gaan in Nederland ook steeds meer gebruik van maken, omdat het gewoon voordeling uitkomt voor de ouderen.

 

Aantrekkelijk aanbod van woningen aan de CostaBlanca

Aantrekkelijk aanbod van woningen aan de Costa Blanca.

HuisInCostaBlanca.eu is heeft zeer aantrekkelijke geprijsde huizen te koop. Het aanbod van deze woningen zijn in de regio achter Alicante en in de regio Altea. De meest aantrekkelijk geprijsde villas bevinden zich in het gebied net achter Alicante. Dit betekend ongeveer 20 minuten tot maximaal 45 minuten van de Middellandse zee verwijderd. Hier is het nog mogelijk om voor de prijs waar er in Altea nog niet een klein appartement voor gekocht kan worden hier al een vrijstaande woning met zwembad op een leuk stukje eigen grond te vinden is. We spreken dan over de prijsklasse vanaf 100.000€. Vaak vraagt men zich af hoe dit toch mogelijk is. Dit komt omdat deze woningen, ook wel finca’s genaamd, vaak gerenoveerde oude landhuizen zijn. Tot ongeveer 25 jaar geleden waren deze woningen nog niet zo intrek bij de gemiddelde buitenlandse woningzoekende aan de Costa Blanca. Maar de kust raakte vol, werd daardoor een stuk duurder, en ging menig  buitenlander opzoek naar beter betaalbare woningen. Met de komst van deze buitenlandse eigenaren van woningen ging deze mooie landelijke streek ook mee in ontwikkeling. Deze typische Spaanse dorpjes en steden hebben niet hun authentieke Spaanse uitstraling verloren maar zijn inmiddels wel van alle voorzieningen, zoals restaurants, bars, winkels, medische zorg, etc. voorzien. De dichtstbijzijnde grote stad is Elche. Vaak binnen 15 to 30 minuten te bereiken. Bekend om zijn vele palmen. Hier vind u ook de grote winkelcentra’s, met alle grote winkelketens. Natuurlijk bevinden zich in deze mooie landelijke streek, tussen de druivenvelden en amandelbomen niet alleen maar “goedkopere”woningen. Ook zijn er vele grote villas te vinden, die van alle luxe zijn voorzien. Maar dan nog, als dezelfde grote luxe villa in of rondom Altea zou zijn gesitueerd, de prijs vast en zeker veel hoger zal liggen. 

http://www.huisincostablanca.eu