Wat is een afkortzaag?

VL wonen

Al wel eens gehoord van een afkortzaag? Als uw antwoord hierop nee is, dan kan dit artikel u nog wat interessante informatie geven. Het is namelijk een cirkelzaag met vele voordelen die zeker een aanvulling kan zijn op uw gereedschap verzameling. De aankoop van een afkortzaag kan handig zijn wanneer u wel eens te kampen heeft met problemen, zoals: zagen van balken, zagen van planken en het maken van een schuine zaagsnede. Om duidelijk antwoord te geven op de vraag, welke als titel dient, vertellen we hieronder meer over de functie van de afkortzaag. Daarnaast laten we zien wat een afkortzaag allemaal te bieden heeft voor u als klusser.

De functie

De functie van een afkortzaag is simpel gezegd het afkorten van balken of planken. Dit is ook wel af te leiden uit de naam van deze cirkelzaag, namelijk ‘afkortzaag’. De afkortzaag maakt het niet alleen mogelijk om een rechte zaagsnede te maken, maar ook om een schuine zaagsnede te maken. Handig bij het leggen van een laminaten vloer of het afzagen van de plinten. Meestal kun je al met een paar instellingen hoogwaardige kwaliteit verwachten.

De soorten

De afkortzaag is er zoals veel mensen misschien niet weten in twee verschillende soorten. De reden waarom deze twee soorten bij veel mensen niet bekend is, komt door de kleine verschillen in functie. Toch is het de moeite waard om meer te weten van deze functies. De afkortzaag is verkrijgbaar in verstek- en trekfunctie. De verstekfunctie is de afkortzaag zoals wij hem kennen. De trekfunctie geeft de mogelijkheid om bredere planken af te korten. Dit heeft te maken met horizontale richting van het zaagblad tijdens het zagen.

http://www.cirkelzaagkopen.nl/afkortzaag

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten