Waarom een bouwtechnische keuring een must is volgens bouwkundige keuring Utrecht

Waarom een bouwtechnische keuring een must is volgens bouwkundige keuring Utrecht

Een inspectie van gebouwen zal niet alleen de verborgen geheimen van uw nieuwe eigendom blootleggen – het kan worden gebruikt als onderhandelingsinstrument om u duizenden dollars korting op de aanschafprijs te besparen.

Als u actief op zoek bent naar een nieuwe woning en al eerder bent overboden, weet u maar al te goed dat u niet hoeft te vrezen voor een nieuwe bouwinspectie voor droomhuis nummer 4.

Maar het is het waard – en om meer redenen dan je zou denken.

Bouwkundige keuring Utrecht ontdekt meer gebreken dan u denkt

ONTDEKTE DEFECTEN

Per contract is de verkoper verplicht om bepaalde gebreken met betrekking tot het onroerend goed aan u bekend te maken – maar dit gaat alleen zover als de verkoper weet. Het zijn vaak de latente (of ongeziene) gebreken die onopgemerkt kunnen blijven – en die u uiteindelijk duizenden dollars aan reparatiekosten kunnen kosten.

Een nieuw geschilderd plafond kan bijvoorbeeld zwarte vormen en gebroken of lekkende dakpannen verhullen.

Een net betegelde badkamer zou een goedkope en vervelende renovatie kunnen zijn die de essentie niet wist te leggen – vooral waterdicht maken. Omgekeerd kunnen vers gelegde vloerdelen houtrot, ongediertebestrijding of optrekkend vocht bedekken.

Dus als je DIY bouwkennis sterk beperkt is tot het volgen van een IKEA handleiding, kun je het beste een onafhankelijke bouwer inhuren om een ​​inspectierapport uit te voeren en voor te bereiden.

Wanneer laat je een bouwkundige inspectie uitvoeren door bouwkundige keuring Utrecht?

Dit is waar het lastig kan worden. Als u de woning via een privévermelding koopt, moet uw inspectie plaatsvinden vóór de uitwisseling of binnen twee weken na de ruil. Op die manier kun je jezelf wapenen met kennis die je kunt gebruiken om over de aanschafprijs te onderhandelen.

Als u de inspectie kort na de uitwisseling uitvoert, hebt u over het algemeen een periode van 14 dagen om aanvragen in te dienen bij de verkoper met betrekking tot het onroerend goed. Dit is uw kans om uw zorgen onder de aandacht te brengen – en te zien wat de leverancier bereid is eraan te doen. Mogelijk kunt u ook uw afkoelingsrechten uit hoofde van het contract uitoefenen.

VEILING AANKOPEN

De zaak met veilingen is anders. Over het algemeen koopt een koper een eigendom zoals op de val van de hamer. Dus wat betekent dit? Uiteindelijk moet je 100 procent tevreden zijn met de accommodatie voordat je een bod uitbrengt.

In dit geval is het beter om vóór de veiling een bouwinspectie te regelen, zodat u een redelijk aanbod kunt doen en niet betrapt wordt op bieden voor meer dan waar u op had gerekend.

Hoe een gebouwinspectie door bouwkundige keuring Utrecht te organiseren

Gezien de populariteit van gebouwinspecties voor de aankoop van een woning, bieden veel bedrijven diensten aan met forfaitaire vergoedingen. Meestal organiseer je ook pest- en andere inspecties via deze bedrijven.

Kijk rond, zoek een gelicenseerde bouwer en vind de service die bij u past.

Een rapport van een bouwinspectie brengt u een paar honderd terug, maar de besparingen kunnen duizenden zijn. Dus als u graag een goede koop wilt kopen, loont het om precies te weten wat u koopt.

https://bouwkundige-keuringutrecht.nl