Verwarm uw huis goedkoop met een elektrische kachel

Goedkoop verwarmen met ene elektrische kachel.

De tijd dat de elektrische kachels de echte energieverslinders waren ligt achter ons. De nieuwe generatie elektrische kachels zijn uitgevoerd met de allernieuwste snufjes en hebben bovendien een mooi aanzien door het mooie design.

Omdat er steeds vaker elektrische verwarmt moet gaan worden is het kijken naar alle alternatieven heel verstandig. Eigenlijk kom je dan al snel uit bij de traditionele elektrische kachels. Het is dan goed om even verder te kijken want onder de groep elektrische kachels zijn er tegenwoordig high tech alternatieven beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de HJM  elektrische kachel die uitgevoerd is met de meest moderne snufjes.

De HJM is voorzien van een sensor die meet of er een raam of deur open staan en zet zichzelf dan uit. Het is immers zonde van het geld een ruimte te verwarmen met alle ramen open. Ook is er een versie met een sensor die meet of er iemand in de ruimte aanwezig is. Als er niemand isn de ruimte is zal hij zichzelf op een lager vermogen zetten en dus veel geld besparen. Daarnaast hebben bijna alle nieuwe elektrische kachels de mogelijkheid tijden te programmeren zodat met de kachel op wens aan en uit kan laten schakelen. Een kachel hoeft bijvoorbeeld in de meeste gevallen niet te verwarmen als men op het werk is en ook de gehele nacht verwarmen zal niet altijd nodig zijn. Een van de meest effectieve toevoeging aan de HJM elektrische kachel is toch wel de accumulator die de warmte die gegenereerd wordt tijdens het verwarmen van de ruimte opslaat en nog gedurende een periode af kan geven als de kachel uitstaat.

Naast de elektrische kachels kan men er ook voor kiezen te verwarmen met een elektrische cv ketel. Deze kan men in de meeste gevallen zo vervangen voor de reeds aanwezige traditionele cv gas ketel.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van elektrisch verwarmen kunt u eens een kijkje nemen op de website van ElektrischeKachel.EU via deze link.

https://elektrischekachel.eu/

Cv ketel kopen? Loodgieter Rotterdam adviseert u

Sinds 1965 werd de centrale verwarming pas betaalbaar voor de gemiddelde huishouden. Nu is het niet meer dan normaal om een cv-ketel in huis te hebben. Regio Loodgieters, de loodgieter uit Rotterdam vertelt u graag meer over de cv-ketel.

Een solo of combiketel?

Een cv-ketel in huis die alleen water verwarmt noemt men een solo ketel. Een ketel die water verwarmt en warm water levert noem je een combiketel. Zit er al een geiser of een boiler in uw huis dan is een soloketel de juiste keuze voor u. Loodgieter Rotterdam kan u hier als geen ander informatie over geven.

Een Vr-ketel, een hr-ketel of toch een HrE-ketel?

Er zijn zoveel verschillende soorten ketels en opties. Een HR-ketel solo of toch combi? Het is dan ook makkelijk als je hierover van alles weet. Loodgieter Rotterdam geeft u hier graag informatie over in de volgende alinea’s.

De Vr-ketel

De verbeterde versie van een cv-ketel is de Vr-ketel, met een rendement van 89%. Dit betekent dat er 11% nuttige warmte verdwijnt. VR staat voor Verbeterd Rendement waarvan het percentage alleen geldig is vanaf 80%. HR betekent Hoog Rendement wat alleen geldt vanaf 90%.

De HR- ketel

Een hoog rendement ketel afgekort de HR-ketel, een HR-ketel heeft zelfs een rendement dat over de 100% gaat. Wat boven de 100% stijgt wordt omgezet in bruikbare warmte. Enkele HR-ketel op de markt kunnen een rendement behalen van 107%

De HRe-ketel

Een ketel die ook elektriciteit produceert? Een perfecte mogelijkheid om elektriciteit te besparen. Met deze ketel produceer je 20% elektriciteit van wat er jaarlijks gebruikt wordt wanneer de ketel gebruikt wordt. Theoretisch gezien heb je na 5 jaar 1 jaar gratis energie.

ATAG

In meer dan 12 landen is ATAG productief. Met als motto Kwaliteit en veiligheid staan voorop. De populair series die ATAG heeft ontwikkeld zijn de A, en Q serie. De A-serie heeft het hoogste rendement in zijn klasse, is geschikt voor middelgrote huishoudens en is productief voor warmte en comfort. Desalniettemin heeft de I-serie een compact formaat, bovendien erg zuinig in gebruik en al 8 jaar de beste uit de consumentenbond. De Q-serie is de topper van ATAG deze geavanceerd ketel heeft een Hoog rendement en is laag in gebruik, Topprestaties in het gebied comfort. Met als uiterste toppunt is voor snel en veel warm water tegelijkertijd. Dit zorgt ervoor dat er beneden gekookt kan worden en boven gedoucht. Nergens meer een irritatie te vinden aan de Q – serie van ATAG.

 

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Uw huis bijverwarmen met de zon. Dat kan met een luchtcollector.

Flink besparen met een luchtcollector.

Een luchtcollector is een perfect apparaat om uw woning, vakantieverblijf, garage, dierenverblijf mee bij te verwarmen. De luchtcollector haalt de lucht van buiten, verwarmt daarna deze lucht en blaast hem in de ruimte die men wil verwarmen. Deze opwarming kan wel 15 tot 45 graden zijn. Hierdoor is het apparaat perfect als bijverwarming en omdat uw traditionele kachel minder hoeft te verwarmen bespaart u ook nog eens op uw energiekosten.

Een luchtcollector is zeer eenvoudig te monteren. U hoeft alleen een rond gat in de muur te boren met een diameter van 100mm. Aan de binnenkant plaatst u een rooster en aan de buitenkant de luchtcollector. In de doos zitten alle benodigde materialen om hem op te bouwen. Zelfs de thermostaat waarmee u de gewenste temperatiuuur in kan stellen zit in de doos.

Eenmaal gemonteerd werkt het apparaat geheel zelfstandig. U hoeft niets meer te doen en hij heeft geen stroom nodig. De ingebouwde ventilator werkt namelijk ook op zonne-energie.

Nagenoeg onderhoudsvrij en duurzaam. Hierdoor een perfecte aankoop als u wilt besparen. Maar denk ook eens aan andere positieve kanten van het apparaat. Zo blaast u verse droge lucht naar binnen. Dus minder pollen en geen schimmels meer. Ideaal voor in uw vakantie woning of vochtige kelder en meteen beter voor uw gezondheid.

Meer weten over een luchtcollector ? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU.

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/luchtcollecor-solar-air-heater

Ionisatie verwarming als alternatief op de traditionele cv ketel

Ionisatie verwarming als goed alternatief op een cv ketel.

Een ionisatie verwarming is een verwarmingssysteem waarbij het water in uw gesloten leiding wordt opgewarmt door ionisatie. Ionisatie is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van de positieve en negatieve deeltjes in het water. Door deze op een bepaalde manier te bewerken zal het water opgewarmt worden.

Eenmaal bezig met opwarmen kan het proces sneller verder opwarmen dan bijvoorbeeld een traditionele elektrische cv ketel. Ook zal het opstarten sneller verlopen dan de traditionele gas en elektrische cv ketel wat zo alleen al bij opstarten 30% scheelt op uw verbruik gas of electra. Bij het eenmaal opgestart zijn van het proces is dus minder energie nodig dan bij de traditionele verwarmingssystemen.

Elektrisch verwarmen heeft nog enkele andere voordelen. Zo is er geen rookgasafvoer nodig en dus geen kans op koolmonoxide vergiftiging. Ook neemt het systeem veel minder ruimte in beslag en is veel eenvoudiger te monteren.

Ook maakt het systeem bijna geen geluid. Helemaal ten opzichte van een warmtepomp is dat een voordeel want die maken veel lawaai en nemen veel ruimte in beslag.

Met een rendement van wel 98% is ionisatie verwarming ook zeker interessant als extra bij  bijvoorbeeld een warmtepomp of palletkachel met warmtewisselaar. Meer weten? Kijk eens op de website van ElektrischeKachel.EU

Voordelen:

 • Geen geluid
 • Eenvoudige installatie
 • Lage aanschafwaarde
 • Weinig ruimte nodig
 • Weinig onderhoud
 • Geen rookgasafvoeg
 • Geen kans op koolmonoxide vergiftiging
 • Veilig
 • Tot wel 30% minder energie verbruik ten opzichte van een traditionele elektrische cv ketel
 • Rendement van wel 98%
 • Snelle opwarmtijd.

http://www.elektrischekachel.eu/Ionisatie-verwarming

Snel warm water met een energielabel A elektrische boiler

Wilt u snel en goedkoop warm water ? Denk dan eens aan een elektrische boiler. Voorheen stonden de elektrische boilers bekend als energie slurpers maar dat is verleden tijd. Ook hier in vooruitgang geboekt en zijn er zelfs elektrische boilers met een energie label A en B.

Kijk bijvoorbeeld naar de wesen ECO 30 met energie label A. De energie zuinige elektriscghe boiler is daarnaast ook nog mooi vormggegeven en slechts 25cm diep. Het verkrijgen van een energie label A is mede mogelijk door het gebruik van de allernieuwste pur schuim wat dient als isolatie. Een bijkomend voordeel is dat door het gebruik van dit type pur de isolatielaag veel minder dik hoeft te zijn en dus de boiler kleiner kan worden gemaakt.

Maar ook het gebruik van 2 tanken met iedere een eigen verwarmingselement is belangrijk om energie te besparen. Deze worden namelijk aangestuurd door een slimme eco controller die alles zo optimaal regelt.

Naast de Wesen heeft ook het merk Lemet een grote elektrische boiler met energie label B. Hiermee is veel stroom te besparen omdat deze zelfs nog een zelflerende funktie heeft. Hij meet gedurende een periode uw water verbruik en zal deze door middel van een speciaal gemaakt algoritme gebruiken om de water zo efficient als mogelijk op te warmen. Als u iedere dag om vijf uur douched hoeft immers het water niet de gehele dag op 65 graden gehouden te worden.

Al deze informatie en boilers vind u op de website van ElektrischeBoiler.EU.

https://elektrischeboiler.eu/

HJM elektrische kachel met dry technology

Indien u overweegt een elektrische kachel aan te schaffen kijk dan eerst eens naar de nieuwe elektrische kachel van HJM met inwendige accumulator en dry technology. Deze is leverbaar in 1000Watt en 2000Watt en tevens voorzien van een digitale controller met vele handige funkties.

De accumulator zorgt ervoor dat na opwarming de kachel nog een lange tijd warmte blijft geven. Hierdoor is het een perfecte verwarming voor in uw woonkamer, slaapkamer of werkruimte.

In de digitale controller zitten vele voorgeprogrammeerde standen zoals de ECO, confort of anti vries modus maar ook het zelf programeren van tijdvakken is mogelijk in deze digitale controller.

Een handige funktie is de “raam of deur open” funktie. De kachel meet een temperatuurval en zal zichzelf uitschakelen. Het is immers niet nodig buiten op te warmen? Hiermee kan er veel geld bespaart worden op uw energierekening. Wat exact het verbruik is kan worden uitgelezen op de ingebouwde killowatt uur meter. U ziet dus ook meteen wat u heeft bespaart.

De zeer mooi vormgegeven HJM elektrische kachel is reeds voorzien van een aansluitsnoer en muurmontage beugels. Als optie zijn er voetjes bij te bestellen voor vloermontage.

Meer weten? Kijk een op de website van ElektrischeKachel.EU

 

http://www.elektrischekachel.eu/huis-kantoor/HJM-elektrische-kachel-2000Watt

Het nut van een goede radiator uitverkiezen bruikbaar verwarming advies

Precies zoals ieder onderdelen van een woning belangrijk is vanwege de deugdelijkheid en het comfort, is een hoogwaardige radiator aanschaffen al even belangrijk bij het garanderen van een comfortabele kamer. Radiatoren bestaan er in verschillende soorten en maten, doch één ding is zeker: ze hebben allen hun voordelen. Waarmee houd je in de regel rekening tijdens een radiator uitkiezen? Hangt de keuze van de radiator af van de ruimte waarin die geplaatst zal worden? Waarom moet ik de warmteafgifte calculeren van de radiator? Elk dingen die een beantwoording vereisen, en bruikbaar radiator advies is vervolgens daarnaast behoorlijk belangrijk.

Berekening verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid omtrent een intense capaciteit of volstaat een minder vermogen? Het antwoord hiervoor is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de kamer waarin de radiator geplaatst wordt: de inhoud van de kamer kan gemakkelijk uitgekiend worden door middel van een vermogensberekening – het warmteafgifte uitrekenen van een radiator is tenslotte belangrijk. Hiermee wordt de volume van de kamer vermenigvuldigd met het aantal Watt dat vereist is om de ruimte te verwarmen – gemiddeld tussen de 75 en 85 watt. De vereiste temperatuur van een kamer hangt af van het type vertrek zo moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 tegenover 24 graden – wat natuurlijk een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze becijfering warmteafgifte heeft uiteraard een forse invloed aangaande de selectie van radiator.

De kamer van de radiator speelt mede een rol

Het optimaal en evenwijdig verspreide van de hitte van de radiator is belangrijk om energie te besparen. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best onder ramen of nabij deuren geplaatst, aldaar daar koude gemakkelijker binnenkomt.

De geschikte radiator kopen: belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is geproduceerd heeft een invloed op de warmteafgifte. Zodanig is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is en daarbovenop een authentieke uitstraling aan de kamer geeft. Een aluminiumradiator is dan weer geheel in één, dankzij een snelle warmtegeleiding, het best geschikt voor vochtige ruimtes dankzij de roestwerende eigenschappen en een snellere opwarming. Derhalve de isolatie van uw woning is hierbij belangrijk: bij een goede isolatie kan dat vermogen enigszins verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator zijn ook van belang: er wordt dikwijls rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels plus aansluitingen te kunnen installeren. Daarbij hebben zowel de diepte als de breedte van de radiator een invloed aangaande de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen vanzelfsprekend een rol gedurende de aanschaf van een nieuwe radiator.

Uiteindelijk moet er gedurende het kiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de ruimte bepaald wordt. Met een degelijk geïsoleerde woning kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er bij minder goed geïsoleerde vertrekken juist meer nodig is – tot 15% meer.

Sierradiator kopen

Zoekt u nog een mooi én functioneel item om als eye-cather van uw badkamer in te zetten? Kies dan voor een sierradiator. Deze stijlvolle radiatoren zijn in diverse uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar. Het grote voordeel is de snelle warmteafgifte. Tevens zijn ze ook nog eens gemakkelijk te plaatsen. Bij Saniglow vindt u een ruim assortiment sierradiatoren tegen een zeer scherpe prijs en heeft u altijd recht op garantie.

Voordelen sierradiatoren

In het assortiment van Saniglow komt u verschillende uitvoeringen van een sierradiator tegen. Deze beschikken over verschillende voordelen, zoals:

 • Diverse uitvoeringen
 • Hoge kwaliteit
 • Ideaal voor verschillende ruimtes
 • Voldoen aan de Europese norm
 • Stijlvolle uitstraling

Ook een voor een paneelradiator bent u bij Saniglow aan het juiste adres. Of u nu op zoek bent naar een type 21, 22 of 23 u vindt het bij Saniglow. Elke radiator wordt aangeduid met een tweecijferige code. Het aantal platen worden door het eerste cijfer aangegeven. Het aantal convectoren met het tweede cijfer.

Uw sanitair en verwarming specialist

Saniglow is specialist op het gebied van sanitair en verwarming. U bent verzekerd van een ruim assortiment, hoge kwaliteit en goede service. Heeft u vragen? Bel of mail gerust. Voor meer informatie kunt u een bezoek aan de website brengen.

http://www.saniglow.nl

Alleen maar profijt met een goede cv ketel

Een cv ketel biedt u veel profijt. Niet alleen bespaart u met een cv ketel substantieel op stookkosten, ook is uw woning prettig warm. Die lagere kosten zijn voor veel mensen motivatie nummer één om voor een cv ketel te kiezen. Wie een cv ketel neemt, zal merken dat er in een mum tijd honderden euro’s bespaard worden. De cv ketels van vandaag de dag zijn energiezuinig en gebruiken veel minder energie dan eertijds. Vanzelfsprekend investeert u in een cv ketel en brengt dit onkosten met zich mee, maar er wordt nog veel meer geld uitgespaard en dat is alleen maar mooi meegenomen. Daarmee wordt het een investering met een mooi rendement.

Hogere waarde van uw woning
Tal mensen denken er niet zo gauw aan, niettemin een nieuwe cv ketel verhoogt de waarde van uw woning. Het huis krijgt een energielabel dat heel spaarzaam is en daar wordt rekening mee gehouden bij een taxatie van een woonhuis. Net als het feit dat een goed werkende cv een groot pluspunt is en ook meeweegt bij het vaststellen van de waarde van een verblijf.

Letterlijk voordeel
Een heel letterlijk pluspunt van een cv ketel is de prettige warmte in uw huis. Een warmte die zich sneller verspreidt dan voordien, want met een cv ketel is uw huis na het aanzetten van de verwarming in een mum van tijd hemels warm. Dat niet alleen, want ook het water uit de kraan wordt sneller warm. Handig als u snel even een pan wilt afwassen bijvoorbeeld en wanneer u in de douche stapt, is het water rap op temperatuur.

Zelf installeren
U kunt een organisatie inschakelen die vlug en risicoloos een cv ketel plaatst, niettemin het is bovendien mogelijk om een cv ketel persoonlijk te plaatsen. Je bepaalt volstrekt eigenhandig welke benodigdheden en verwarmingselementen je gebruikt. Er is een aantal dingen waar vanwege de veiligheid goed naar gekeken moet worden, zoals rookgasafvoer en gastoevoer. U wilt tenslotte geen koolmonixide intoxicatie oplopen!

https://www.installatievakwinkel.nl/catalogsearch/result/?q=cv+ketel

Cv ketel elektrisch

Een elektrische cv-ketel als alternatief

Nederland is een aardgasland en dat maakt het bij het leveren van een energiebron aan onze cv-ketel, zowel qua kosten als rendement, een prima keuze. Hierdoor is verreweg het merendeel van de cv-ketels dan ook gebaseerd op aardgas.

Maar het aardgas raakt op, andere energiebronnen komen boven drijven en langzaam dringt de vraag op of het niet interessant gaat worden een elektrische ketel aan te schaffen. Een goede vraag.

 

Waarom mensen een elektrische cv-ketel hebben

Er zijn twee hele duidelijke redenen waarom mensen geen gebruik maken van een aardgasketel:

 1. Er is geen aardgas voorhanden, bijvoorbeeld als men in een buitengebied woont of op een woonboot

 2. De kosten van elektriciteit kunnen gedrukt worden tot onder het niveau van de kosten voor aardgas

Bij die laatste heb je dan ook weer twee mogelijkheden: door de hoge afname krijg je de energie per eenheid een stuk goedkoper, of je zorgt zelf voor een deel van de elektriciteitsvoorziening

 

De nieuwste ontwikkelingen

We blijven in de tweedeling, want er zijn twee zaken van belang zijn:

 • Het leveren van geheel of gedeeltelijk eigen energie door vooral zonnepanelen, maar ook windenergie

 • De woningen worden zodanig geïsoleerd dat er steeds minder energie nodig is ze te verwarmen

Hoewel er natuurlijk altijd aanloopkosten zijn voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, is het zeker voor de lange duur een optie die de moeite waard is.

En het heeft nog een paar extra voordelen: het is groen, hoewel dat wel weer afhankelijk is van waar de elektriciteit vandaan komt. Maar het veroorzaakt geen uitstoot van CO2, is een eenvoudiger systeem dan aardgasketels en men kan het uitbreiden met vloerverwarming.

 

Aanschaf

Een elektrische cv-ketel koop je niet zomaar. Kosten en woonomstandigheden factoren van belang zijn waar goed over nagedacht dient te worden. Laat u daarom goed voorlichten door de vakkundige mensen van uw cv installateur of kijk eens op de installatievakwinkel.nl.

https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/cv-ketels