Alternatieven voor een elektrische CV ketel

Alternatieven voor een elektrische CV ketel

Vaker en vaker kiezen mensen voor duurzame energie. Eén van de opties die ze hebben op dit gebied is een elektrische CV ketel. Echter zitten er wel wat haken en ogen verbonden aan een dergelijke ketel. Ten eerste dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen voordat dit
überhaupt een optie is. Zo wordt een elektrische CV ketel pas echt rendabel als je over zonnepanelen beschikt. Deze dienen aanwezig te zijn, of er dient plaats te zijn op je dak om deze alsnog te plaatsen. Ook met men voor de aanschaf goed kijken of er voldoende stroom aanwezig is in het huis.
Tevens dient je woning voorzien te zijn van isolatie op meerdere plaatsen.  

Een alternatief zou dan een warmtepomp kunnen zijn maar deze neemt veel ruimte in beslag en maakt daarnaast veel lawaai. Ook is ieder jaar een duur onderhoudt nodig wat bij een elektrische cv ketel niet het geval is.

Ook een gas boiler zou een alternatief kunnen zijn. Alleen zit men dan weer met gas in huis. Men kan dan beter de bestaande gas cv ketel laten hangen. Rookgasafvoer is nodig en gevaar voor koolmonoxide vergiftiging blijft een ding.

Verwarmen met elektrische kachels zou een oplossing kunnen zijn. Aleen is het zonde dat met dan de vaak al reeds gemonteerde radiatoren of vloerverwarming niet meer gebruikt. Ook het op de juiste manier regelen van de gewenste temperatuur blijft ingewikkeld met elektrische kachels.

Meer weten over de mogelijkheden van de elektrische cv ketels? Kijk eens op de website vanElektrischeBoiler.EU

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels

DAT elektrische cv ketel. Goedkoop van het gas af!

Vervang uw traditionele gas cv ketel voor een DAT elektrische cv ketel.

Veel geld hoeft de transitie van gas naar elektra niet te kosten. U hoeft alleen uw bestaande gas cv ketel te vervangen voor een elektrische cv ketel van het merk DAT. Alle radiatoren en leidingen kunnen gewoon behouden blijven. Omdat u deze kunt blijven gebruiken hoeft u hier niet nogmaals in te investeren en dus alleen in de nieuwe DAT elektrische ketel.

Een DAT elektrische cv ketel maakt bovendien niet zo veel lawaai als bijvoorbeeld een warmtepomp. Ook neemt hij veel minder ruimte in beslag en is de aanschafwaarde een stuk lager. Daarnaast is het onderhoud van een elektrische cv ketel nagenoeg nihiel. Dat scheelt ook beduidend veel in de jaarlijkse kosten. 

Een elektrische cv ketel is klein van maat en kan ook in een andere ruimte dan we gewend zijn geplaatst worden omdat er geen rookgasafvoer nodig is. Dit heeft meteen weer als voordeel dat de kans op giftige gassen niet bestaat. Er is immers geen verbranding nodig om warmte op te wekken bij een elektrische cv ketel.

De elektrische cv ketels van DAT zijn leverbaar in 6, 9 en 12kW. Alle ketels zijn dubbel beveiligd op te hoge temperaturen en te hoge op te lage druk in de leidingen. De ketel is geschikt voor zowel radiatoren als vloerverwarming en eenvoudig aan te sluiten.

Met de schakelaars op de voorkant kan met het vermogen instellen op 33, 66 of 100%. Ook is de ingestelde temperatuur af te lezen en de druk in de leidingen. Met de draaiknop is eenvoudig de gewenste temperatuur in te regelen.

De DAT ketels worden via een dealer netwerk in Nederland en Belgie verkocht. Als u meer wilt weten kijk dan eens op de website van DAT Heating.

https://www.datheating.eu

https://www.datheating.eu

De DAT elektrische cv ketel als alternatief voor gas!

Elektrische verwarmen met DAT cv ketel als alternatief voor gas!

Bijna dagelijks heeft men het er over en de kranten staan er vol mee. We moeten van het gas af. Maar hoe en wanneer ? Het wanneer hangt af van uw persoonlijke situatie. Mischien heeft u al net een nieuwe gas ketel gekocht bijvoorbeeld of heeft u geen budget om over te stappen. Miscvhien bent u wel van plan te verhuizen? 

Op het hoe zijn meerdere antwoorden te geven. Zo kunt u een elektrische kachel kopen. Een nadeel hiervan is dat dit kostbaar is en moeilijk een heel huis goed te regelen is op temperatuur. Ook een warmtepomp ziet u vaak langskomen in de kranten. Een warmtepomp neemt veel ruimte in beslag en maakt veel lawaai wat yw buren niet fijn zullen vinden.

Een goede oplossing is dan de DAT elektrische cv ketel. Deze kan uw bestaande gas cv ketel vervangen. U hoeft dus alleen de ketel te vervangen en dus geen extra kosten te maken voor het vervangen van de radiatoren e.d. Daarnaast heeft de DAT elektrische cv ketel meerdere voordelen ten opzichte van de warmtepomp, elektrische kachel en gas cv ketel. Zo kan er net als bij de gasketel een kamerthermostaat geplaatst worden die het gehele huis warm houdt, ook is geen rookgasafvoer nodig waardoor hij nu ook in een kast of andere ruimte geplaatst kan worden.

Omdat er geen gasverbranding is zal de kans op rookgasvergiftiging niet mogelijk zijn. Maar vergeet ook niet het lawaai van de warmtepomp. Een elektrische cv ketel maakt nagenoeg geen lawaai. Omdat er geen gasverbranding is zal het onderhoudt ook een stuk gunstiger zijn.

De elektrische cv ketel is bovendien klein en neemt weinig ruimte in beslag en heeft een lage aanschafwaarde.

Wilt u meer weten over de DAT elektrische cv ketels? Kijk dan eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar weten ze alles over de elektrische cv ketels en hebben veel informatie op de website staan.

Voordelen:

 • Lage aanschafwaarde
 • Weinig onderhoud nodig
 • Geen rookgasafvoer nodig
 • Geen kans op koolmonoxide vergiftiging.
 • Men kan bestaande radiatoren en buizen behouden.
 • Eenvoudig te monteren
 • Perfect samen met een doorstromer voor het douchewater.
 • Ook te monteren in combinatie met een prioriteitsschakelaar.

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers/DAT-elektrische-cv-kop-6kw

Verwarm uw huis goedkoop met een elektrische kachel

Goedkoop verwarmen met ene elektrische kachel.

De tijd dat de elektrische kachels de echte energieverslinders waren ligt achter ons. De nieuwe generatie elektrische kachels zijn uitgevoerd met de allernieuwste snufjes en hebben bovendien een mooi aanzien door het mooie design.

Omdat er steeds vaker elektrische verwarmt moet gaan worden is het kijken naar alle alternatieven heel verstandig. Eigenlijk kom je dan al snel uit bij de traditionele elektrische kachels. Het is dan goed om even verder te kijken want onder de groep elektrische kachels zijn er tegenwoordig high tech alternatieven beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de HJM  elektrische kachel die uitgevoerd is met de meest moderne snufjes.

De HJM is voorzien van een sensor die meet of er een raam of deur open staan en zet zichzelf dan uit. Het is immers zonde van het geld een ruimte te verwarmen met alle ramen open. Ook is er een versie met een sensor die meet of er iemand in de ruimte aanwezig is. Als er niemand isn de ruimte is zal hij zichzelf op een lager vermogen zetten en dus veel geld besparen. Daarnaast hebben bijna alle nieuwe elektrische kachels de mogelijkheid tijden te programmeren zodat met de kachel op wens aan en uit kan laten schakelen. Een kachel hoeft bijvoorbeeld in de meeste gevallen niet te verwarmen als men op het werk is en ook de gehele nacht verwarmen zal niet altijd nodig zijn. Een van de meest effectieve toevoeging aan de HJM elektrische kachel is toch wel de accumulator die de warmte die gegenereerd wordt tijdens het verwarmen van de ruimte opslaat en nog gedurende een periode af kan geven als de kachel uitstaat.

Naast de elektrische kachels kan men er ook voor kiezen te verwarmen met een elektrische cv ketel. Deze kan men in de meeste gevallen zo vervangen voor de reeds aanwezige traditionele cv gas ketel.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van elektrisch verwarmen kunt u eens een kijkje nemen op de website van ElektrischeKachel.EU via deze link.

https://elektrischekachel.eu/

Cv ketel kopen? Loodgieter Rotterdam adviseert u

Sinds 1965 werd de centrale verwarming pas betaalbaar voor de gemiddelde huishouden. Nu is het niet meer dan normaal om een cv-ketel in huis te hebben. Regio Loodgieters, de loodgieter uit Rotterdam vertelt u graag meer over de cv-ketel.

Een solo of combiketel?

Een cv-ketel in huis die alleen water verwarmt noemt men een solo ketel. Een ketel die water verwarmt en warm water levert noem je een combiketel. Zit er al een geiser of een boiler in uw huis dan is een soloketel de juiste keuze voor u. Loodgieter Rotterdam kan u hier als geen ander informatie over geven.

Een Vr-ketel, een hr-ketel of toch een HrE-ketel?

Er zijn zoveel verschillende soorten ketels en opties. Een HR-ketel solo of toch combi? Het is dan ook makkelijk als je hierover van alles weet. Loodgieter Rotterdam geeft u hier graag informatie over in de volgende alinea’s.

De Vr-ketel

De verbeterde versie van een cv-ketel is de Vr-ketel, met een rendement van 89%. Dit betekent dat er 11% nuttige warmte verdwijnt. VR staat voor Verbeterd Rendement waarvan het percentage alleen geldig is vanaf 80%. HR betekent Hoog Rendement wat alleen geldt vanaf 90%.

De HR- ketel

Een hoog rendement ketel afgekort de HR-ketel, een HR-ketel heeft zelfs een rendement dat over de 100% gaat. Wat boven de 100% stijgt wordt omgezet in bruikbare warmte. Enkele HR-ketel op de markt kunnen een rendement behalen van 107%

De HRe-ketel

Een ketel die ook elektriciteit produceert? Een perfecte mogelijkheid om elektriciteit te besparen. Met deze ketel produceer je 20% elektriciteit van wat er jaarlijks gebruikt wordt wanneer de ketel gebruikt wordt. Theoretisch gezien heb je na 5 jaar 1 jaar gratis energie.

ATAG

In meer dan 12 landen is ATAG productief. Met als motto Kwaliteit en veiligheid staan voorop. De populair series die ATAG heeft ontwikkeld zijn de A, en Q serie. De A-serie heeft het hoogste rendement in zijn klasse, is geschikt voor middelgrote huishoudens en is productief voor warmte en comfort. Desalniettemin heeft de I-serie een compact formaat, bovendien erg zuinig in gebruik en al 8 jaar de beste uit de consumentenbond. De Q-serie is de topper van ATAG deze geavanceerd ketel heeft een Hoog rendement en is laag in gebruik, Topprestaties in het gebied comfort. Met als uiterste toppunt is voor snel en veel warm water tegelijkertijd. Dit zorgt ervoor dat er beneden gekookt kan worden en boven gedoucht. Nergens meer een irritatie te vinden aan de Q – serie van ATAG.

 

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Uw huis bijverwarmen met de zon. Dat kan met een luchtcollector.

Flink besparen met een luchtcollector.

Een luchtcollector is een perfect apparaat om uw woning, vakantieverblijf, garage, dierenverblijf mee bij te verwarmen. De luchtcollector haalt de lucht van buiten, verwarmt daarna deze lucht en blaast hem in de ruimte die men wil verwarmen. Deze opwarming kan wel 15 tot 45 graden zijn. Hierdoor is het apparaat perfect als bijverwarming en omdat uw traditionele kachel minder hoeft te verwarmen bespaart u ook nog eens op uw energiekosten.

Een luchtcollector is zeer eenvoudig te monteren. U hoeft alleen een rond gat in de muur te boren met een diameter van 100mm. Aan de binnenkant plaatst u een rooster en aan de buitenkant de luchtcollector. In de doos zitten alle benodigde materialen om hem op te bouwen. Zelfs de thermostaat waarmee u de gewenste temperatiuuur in kan stellen zit in de doos.

Eenmaal gemonteerd werkt het apparaat geheel zelfstandig. U hoeft niets meer te doen en hij heeft geen stroom nodig. De ingebouwde ventilator werkt namelijk ook op zonne-energie.

Nagenoeg onderhoudsvrij en duurzaam. Hierdoor een perfecte aankoop als u wilt besparen. Maar denk ook eens aan andere positieve kanten van het apparaat. Zo blaast u verse droge lucht naar binnen. Dus minder pollen en geen schimmels meer. Ideaal voor in uw vakantie woning of vochtige kelder en meteen beter voor uw gezondheid.

Meer weten over een luchtcollector ? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU.

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/luchtcollecor-solar-air-heater

Ionisatie verwarming als alternatief op de traditionele cv ketel

Ionisatie verwarming als goed alternatief op een cv ketel.

Een ionisatie verwarming is een verwarmingssysteem waarbij het water in uw gesloten leiding wordt opgewarmt door ionisatie. Ionisatie is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van de positieve en negatieve deeltjes in het water. Door deze op een bepaalde manier te bewerken zal het water opgewarmt worden.

Eenmaal bezig met opwarmen kan het proces sneller verder opwarmen dan bijvoorbeeld een traditionele elektrische cv ketel. Ook zal het opstarten sneller verlopen dan de traditionele gas en elektrische cv ketel wat zo alleen al bij opstarten 30% scheelt op uw verbruik gas of electra. Bij het eenmaal opgestart zijn van het proces is dus minder energie nodig dan bij de traditionele verwarmingssystemen.

Elektrisch verwarmen heeft nog enkele andere voordelen. Zo is er geen rookgasafvoer nodig en dus geen kans op koolmonoxide vergiftiging. Ook neemt het systeem veel minder ruimte in beslag en is veel eenvoudiger te monteren.

Ook maakt het systeem bijna geen geluid. Helemaal ten opzichte van een warmtepomp is dat een voordeel want die maken veel lawaai en nemen veel ruimte in beslag.

Met een rendement van wel 98% is ionisatie verwarming ook zeker interessant als extra bij  bijvoorbeeld een warmtepomp of palletkachel met warmtewisselaar. Meer weten? Kijk eens op de website van ElektrischeKachel.EU

Voordelen:

 • Geen geluid
 • Eenvoudige installatie
 • Lage aanschafwaarde
 • Weinig ruimte nodig
 • Weinig onderhoud
 • Geen rookgasafvoeg
 • Geen kans op koolmonoxide vergiftiging
 • Veilig
 • Tot wel 30% minder energie verbruik ten opzichte van een traditionele elektrische cv ketel
 • Rendement van wel 98%
 • Snelle opwarmtijd.

http://www.elektrischekachel.eu/Ionisatie-verwarming

Snel warm water met een energielabel A elektrische boiler

Wilt u snel en goedkoop warm water ? Denk dan eens aan een elektrische boiler. Voorheen stonden de elektrische boilers bekend als energie slurpers maar dat is verleden tijd. Ook hier in vooruitgang geboekt en zijn er zelfs elektrische boilers met een energie label A en B.

Kijk bijvoorbeeld naar de wesen ECO 30 met energie label A. De energie zuinige elektriscghe boiler is daarnaast ook nog mooi vormggegeven en slechts 25cm diep. Het verkrijgen van een energie label A is mede mogelijk door het gebruik van de allernieuwste pur schuim wat dient als isolatie. Een bijkomend voordeel is dat door het gebruik van dit type pur de isolatielaag veel minder dik hoeft te zijn en dus de boiler kleiner kan worden gemaakt.

Maar ook het gebruik van 2 tanken met iedere een eigen verwarmingselement is belangrijk om energie te besparen. Deze worden namelijk aangestuurd door een slimme eco controller die alles zo optimaal regelt.

Naast de Wesen heeft ook het merk Lemet een grote elektrische boiler met energie label B. Hiermee is veel stroom te besparen omdat deze zelfs nog een zelflerende funktie heeft. Hij meet gedurende een periode uw water verbruik en zal deze door middel van een speciaal gemaakt algoritme gebruiken om de water zo efficient als mogelijk op te warmen. Als u iedere dag om vijf uur douched hoeft immers het water niet de gehele dag op 65 graden gehouden te worden.

Al deze informatie en boilers vind u op de website van ElektrischeBoiler.EU.

https://elektrischeboiler.eu/

HJM elektrische kachel met dry technology

Indien u overweegt een elektrische kachel aan te schaffen kijk dan eerst eens naar de nieuwe elektrische kachel van HJM met inwendige accumulator en dry technology. Deze is leverbaar in 1000Watt en 2000Watt en tevens voorzien van een digitale controller met vele handige funkties.

De accumulator zorgt ervoor dat na opwarming de kachel nog een lange tijd warmte blijft geven. Hierdoor is het een perfecte verwarming voor in uw woonkamer, slaapkamer of werkruimte.

In de digitale controller zitten vele voorgeprogrammeerde standen zoals de ECO, confort of anti vries modus maar ook het zelf programeren van tijdvakken is mogelijk in deze digitale controller.

Een handige funktie is de “raam of deur open” funktie. De kachel meet een temperatuurval en zal zichzelf uitschakelen. Het is immers niet nodig buiten op te warmen? Hiermee kan er veel geld bespaart worden op uw energierekening. Wat exact het verbruik is kan worden uitgelezen op de ingebouwde killowatt uur meter. U ziet dus ook meteen wat u heeft bespaart.

De zeer mooi vormgegeven HJM elektrische kachel is reeds voorzien van een aansluitsnoer en muurmontage beugels. Als optie zijn er voetjes bij te bestellen voor vloermontage.

Meer weten? Kijk een op de website van ElektrischeKachel.EU

 

http://www.elektrischekachel.eu/huis-kantoor/HJM-elektrische-kachel-2000Watt

Het nut van een goede radiator uitverkiezen bruikbaar verwarming advies

Precies zoals ieder onderdelen van een woning belangrijk is vanwege de deugdelijkheid en het comfort, is een hoogwaardige radiator aanschaffen al even belangrijk bij het garanderen van een comfortabele kamer. Radiatoren bestaan er in verschillende soorten en maten, doch één ding is zeker: ze hebben allen hun voordelen. Waarmee houd je in de regel rekening tijdens een radiator uitkiezen? Hangt de keuze van de radiator af van de ruimte waarin die geplaatst zal worden? Waarom moet ik de warmteafgifte calculeren van de radiator? Elk dingen die een beantwoording vereisen, en bruikbaar radiator advies is vervolgens daarnaast behoorlijk belangrijk.

Berekening verwarming en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid omtrent een intense capaciteit of volstaat een minder vermogen? Het antwoord hiervoor is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de kamer waarin de radiator geplaatst wordt: de inhoud van de kamer kan gemakkelijk uitgekiend worden door middel van een vermogensberekening – het warmteafgifte uitrekenen van een radiator is tenslotte belangrijk. Hiermee wordt de volume van de kamer vermenigvuldigd met het aantal Watt dat vereist is om de ruimte te verwarmen – gemiddeld tussen de 75 en 85 watt. De vereiste temperatuur van een kamer hangt af van het type vertrek zo moet een slaapvertrek geringer verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 tegenover 24 graden – wat natuurlijk een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze becijfering warmteafgifte heeft uiteraard een forse invloed aangaande de selectie van radiator.

De kamer van de radiator speelt mede een rol

Het optimaal en evenwijdig verspreide van de hitte van de radiator is belangrijk om energie te besparen. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best onder ramen of nabij deuren geplaatst, aldaar daar koude gemakkelijker binnenkomt.

De geschikte radiator kopen: belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is geproduceerd heeft een invloed op de warmteafgifte. Zodanig is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is en daarbovenop een authentieke uitstraling aan de kamer geeft. Een aluminiumradiator is dan weer geheel in één, dankzij een snelle warmtegeleiding, het best geschikt voor vochtige ruimtes dankzij de roestwerende eigenschappen en een snellere opwarming. Derhalve de isolatie van uw woning is hierbij belangrijk: bij een goede isolatie kan dat vermogen enigszins verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator zijn ook van belang: er wordt dikwijls rekening gehouden met wat extra benodigde grootte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels plus aansluitingen te kunnen installeren. Daarbij hebben zowel de diepte als de breedte van de radiator een invloed aangaande de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen vanzelfsprekend een rol gedurende de aanschaf van een nieuwe radiator.

Uiteindelijk moet er gedurende het kiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de ruimte bepaald wordt. Met een degelijk geïsoleerde woning kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er bij minder goed geïsoleerde vertrekken juist meer nodig is – tot 15% meer.