Senioren bed kopen? Hier moet je op letten!

Senioren bed kopen? Hier moet je op letten! 

Voor ouderen is een goede nachtrust cruciaal. Een goed bed kan wonderen verrichten, zeker voor mensen op leeftijd. Speciaal voor deze doelgroep zijn de seniorenbedden geïntroduceerd.  

Het ontwerp van deze bedden is compleet gericht op ouderen, en de eventuele beperkingen die ouder worden met zich meebrengt. Denk hierbij aan bedden met de perfecte in- en uitstap hoogte, bedden waaronder gemakkelijk schoongemaakt kan worden en bedden waarbij u gemakkelijk het bedlinnen kunt verschonen. 

Ideaal dus zo’n bed! Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van zo’n senioren bed? In dit artikel geven wij u alle informatie die u nodig heeft om het juiste senioren bed uit te kiezen. 

Verschillende types senioren bedden 

Er zijn veel verschillende typen senioren bedden. Zo zijn er eenpersoons- en tweepersoons seniorenbedden en deelbare bedden. Er bestaat zelfs een senioren boxspring. Daarnaast kunt u kiezen uit handmatig – of elektrisch verstelbare bedden. Er zijn zelfs bedden waarbij het matras in de zitstand kan worden gezet. Dit kan voordelig zijn bij bedlegerige periodes. 

Welke het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Schrijf op welke wensen u heeft van een seniorenbed, en maak op basis daarvoor een keuze voor welk type seniorenbed u het beste kunt gaan. 

Stel een wensenlijst samen

Zoals bovenstaand vermeld zijn er veel verschillende types senioren bedden, die allemaal specifieke functionaliteiten met zich meebrengen. Wat is handig voor u? 

Voordat u op zoek gaat naar een bed, is het belangrijk om een wensenlijstje op te stellen. Welke beperkingen heeft u, of degene voor wie het bed wordt aangeschaft? Heeft u moeite met in- of uitstappen? Dan is het belangrijk dat het bed elektrisch verstelbaar is. Ook kunt u in dit geval goede grip stangen, die u helpen zelfstandig het bed in- en uit te komen, op uw lijstje zetten. 

Denk bij het opstellen van dit lijstje na over de volgende elementen: 

  • Moet de instaphoogte verstelbaar zijn? 

  • Moet het bed elektrisch verstelbaar zijn? 

  • Welke hulpmiddelen moet het bed bezitten (bijvoorbeeld grip stangen) 

  • Welke visuele aspecten vindt u belangrijk? Moet het bed een bepaalde kleur hebben? 

  • Welk budget heeft u in gedachte? 

Kies voor een verstelbaar bed

Een van de belangrijkste elementen van een seniorenbed is de mogelijkheid om gemakkelijk in- en uit te stappen. Veel ouderen vinden het namelijk lastig om vanuit een (te) laag bed op te staan. Een normaal bed wordt in de meeste gevallen als te laag ervaren. Instappen in een te laag bed kan ook lastig zijn, zeker als u moeite heeft met het bewaren van uw evenwicht.

Herkent u zich in deze problemen? Dan is een hoog laag bed de oplossing. Deze bedden zijn verstelbaar in hoogte. Hierdoor ervaart u minder problemen bij het in- of uit bed stappen.

Naast dat bedden in hoogte verstelbaar kunnen zijn, kan een bed ook in zit- of lighouding verstelbaar zijn. Dit kan handig zijn als u vaak in bed TV kijkt of een boek leest. Hierdoor voorkomt u last van rug- of nekklachten.

Denk ook aan een goed matras

Een goed bed doet wonderen, daarvan bent u inmiddels op de hoogte. Toch komt het nog regelmatig voor dat een goed matras over het hoofd gezien wordt. Het matras is essentieel voor het ligcomfort voor ouderen, daarom adviseren we u om naast een goed bed, ook rekening te houden met een goed matras.

Hedendaags bestaan er matrassen speciaal gemaakt voor ouderen. Deze matrassen zijn specifiek gemaakt om verouderde en broze lichamen te ondersteunen. Hierdoor kunnen ook ouderen genieten van een goede nachtrust, met de juiste ondersteuning van hun lichaam. Dit resulteert in het verminderen van spierpijn, en nek- en rugklachten zonder (bekende) oorzaak.

 

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/seniorenbed/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten