VL Wonen
Woning en Tuin

Macrame aan de muur

Wel eens van macrame gehoord? Dat is een soort kunstwerk gemaakt van knopen. Mensen gebruiken zelf macrame vaak als zijnde wanddecoratie. Maar de keuze hierin is niet keuze. Dus gingen wij eens op zoek en kwamen we er achter dat er dus ook vliegengordijnen in macrame stijl worden gemaakt en dat die eigenlijk ook heel leuk zijn om decoratief aan de wand te hangen! Verder hebben we nóg veel meer leuke decoratie voor aan de muur gezien. Namelijk heel mooi interieurfolie. In dit blog laten we je kennismaken met diverse leuke wanddecoratie.

Macrame deurgordijnen niet alleen voor je kozijn

Hou jij erg van macrame, zoek dan ook eens op macrame deurgordijnen want wellicht heb je dan nog meer keuze. Maar er zijn meer vliegengordijnen waarvan je zou denken, die hoef je niet alleen maar functioneel in te zetten. Een leuke woonaccessoire voor in huis. Niet per sé voor in het deurgat, maar ook leuk voor een kozijn binnenshuis of gewoon voor een raam of tegen de wand. Een kralengordijn is namelijk ook erg decoratief evenals een draadjesgordijn.

Interieurfolie op de wand?

Voor wie dacht dat plakfolie alleen geschikt is voor meubels komt bedrogen uit. Alhoewel de goedkopere varianten misschien niet voldoende kleefkracht bevatten, zijn er luxere interieurfolies die wel degelijk geschikt zijn om aan de muur te plakken. Voorwaarde hiervoor moet zijn dat de muur glad is. Je kunt dus niet op een stenen muur je plakfolie gaan aanbrengen, want dat blijft niet kleven. Vergelijk ’t met een sticker. Die zal ook niet plakken op een stenen muur. Het interieurfolie dat geschikt is voor de wand is het premium decoratiefolie. Dat is ten eerste veel dikker dan gewoon folie, maar plakt ook beter. Het premium folie vind je bijvoorbeeld bij Plakfoliewebshop en het bestaat uit verschillende leuke printjes voor op de wand. Marmer vonden we zelf wel heel erg mooi. Maar betonlook is ook zeker een aanrader. 

Je eigen macrame ontwerp op folie?

Als je dol bent op de macrame afbeelding maar je niet een geschikt iets in de winkels kunt vinden. Dan is er natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om jouw ontwerp op plakfolie te laten printen. Een eigen ontwerp of een bestaand ontwerp stuur je dan als bestandje naar de desbetreffende webshop die voor jou het ontwerp op een kleurenfolie print. Vervolgens kun je dit meubelfolie weer ergens op jouw muur of meubels plakken en als je dus een leuk macrame ontwerpje online vind, kun je die dus ook laten drukken en deze bij jou thuis als zijnde interieursticker mooi ergens op plakken.

Gerelateerde artikelen

Ajax Alarmsysteem: Bescherm je huis en waardevolle bezittingen

De 24/7 Spoedloodgieter

Verschillende soorten strijkplanken: Welke is geschikt voor jou?

Veilig, toen en nu

Robotstofzuiger vs. Draadloze stofzuiger

Hoe je tussendeuren meer dan functioneel kan maken