Informatie stromen binnen je bedrijf

Ieder bedrijf zal er belang bij hebben wanneer alle informatie netjes door het bedrijf heen loopt, zodat iedere werknemer in een relatief korte tijd wanneer nodig de informatie tot zijn of haar beschikking heeft. Maar het is duidelijk geworden dat er bij veel bedrijven nog genoeg te verbeteren valt. Zo is en blijft informatiemanagement een belangrijk probleem. Met de juiste informatie staat of valt een proces en/of bedrijf. Een klein bedrijf zal zich vaak nog wel gaan redden als de juiste informatie niet direct beschikbaar is, maar grote bedrijven zullen het niet meer zonder fatsoenlijke informatiestromen overleven. Hoe groter een bedrijf is, hoe beter deze dingen geregeld moeten zijn.

Goede informatiestromen zorgen ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Ook worden de fouten die worden gemaakt sneller opgelost als alle informatie gestroomlijnd door het bedrijf loopt. De droom van goede informatie kan worden verwezenlijkt met een codeersysteem. Een codeersysteem is een systeem dat er voor zorgt dat de goede informatie niet alleen op de goede plaats maar ook op de goede tijd aankomt. Een bedrijf met een goed informatiemanagementsysteem zal dan geen problemen meer hebben met informatiemanagement.

Voorbeelden van een codeersysteem is de lotnummerprinter. Zo moet elk lotnummer apart worden geprint. Met een printer aan een Windowscomputer kan dat erg lang duren. Een lotnummerprinter kan bijvoorbeeld ook krasloten printen en dat kan bij andere printers niet. Off line coderen is iets wat nog veel gedaan wordt. Online coderen kan ook wel, maar brengt in veel gevallen niet direct structuur in een bedrijf. Off line coderen is in veel gevallen daarom een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld aan de hot foil printer. De hot foil printer is hét voorbeeld van de kracht van een off line codeeroplossing. De toepassingen van de hot foil printer brengen veel structuur in een bedrijf en zorgen daarmee voor betere bedrijfsresultaten. Uiteindelijk is het per bedrijf verschillend welke codeeroplossing het beste gaat werken. Een bedrijf moet daarom voor zichzelf kijken op welke punten er moet worden gecodeerd.

 

 

http://www.kba-metronic.com/nl