Hoe de professionals schimmel uit hout verwijderen; enkele tips.

Schimmel verwijderen moet je steeds grondig doen, zeker op hout is dit van belang. In zachtere oppervlakken kan schimmel zicht razendsnel voortplanten. Schimmel is slecht voor je gezondheid, en hij kan diep in het hout binnentrekken als je hem te lang zijn gang laat gaan.

Veel oplossingen uit de handel zijn heel sterk en al even nefast voor je gezondheid, maar gelukkig is er nog oude volkswijsheid…

DEZE TRADITIONELE MIDDELTJES HELPEN JE MET ZWAMBESTRIJDING:

 • citroensap: schimmel laat los als het in contact komt met het zuur van citroen. Doe wat citroensap op een natte spons en wrijf zo stevig door om hem weg te krijgen
 • olijfolie: voor achteraf, als de schimmel weg is kan je het hout met een doek en olijfolie wat inwrijven. Dit maakt een beschermlaagje tegen de schimmel.

Voor je aan de slag gaat is het best jezelf te beschermen, het stof en de sporen van de schimmel zijn heel erg fijn en op die manier de bron van gezondheidsproblemen.

Je zou ze kunnen inademen dus een mondmasker is toch wel een minimum voor je de schimmel gaat verwijderen.

Indien de betroffen plekken niet meer te redden zouden zijn en je moet enkele delen vervangen (vb bij waterinsijpeling op parket) denk er dan aan eerst de onderdelen die niet aangetast zijn rond de schimmel weg te nemen.

Zo zorg je ervoor dat de schimmel zich niet nog snel kan verspreiden terwijl je hem opruimt. Een marge van een 20 cm is aan te raden.

Heb je een groot oppervlak dat bewerkt moet worden, of is de schimmel al in je verluchtingssysteem terechtgekomen dan kan je best een ontsmettingsfirma onder de arm nemen.

Die hebben het juiste materiaal en de kennis in ongediertebestrijding om dit soort infestaties aan te pakken, vaak zal een fumigatie nodig zijn om heel de omgeving vrij te maken van de schimmels en hun sporen.

Je wil immers niet in zo een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/hoe-schimmel-uit-hout-verwijderen

Een checklist van zaken die een dieptereiniging moet bevatten

Een dieptereiniging van de keuken van je horecazaak is meer dan een kanaalreiniging. Bij een dieptereiniging neem je de tijd om -los van je eigen regelmatig onderhoud- een externe professional eens grondig alles onder handen te nemen. Een reiniging afzuigsysteem zal daar zeker bijhoren maar ook andere minder frequent gepoetste hoekjes en slecht bereikbare plekjes worden dan eens stevig onder handen genomen. Het zorgt er met andere woorden voor dat een ander paar handen en ogen de dagelijkse routine van het schoonmaken doorbreken en er dus geen onaangename surprises tijdens een controle of brandgevaar ontstaan door (onvrijwillige) nalatigheid.

DEZE ZAKEN MOETEN ER ZEKER GEBEUREN TIJDENS EEN REGELMATIGE DIEPTEREINIGING:

1. Reiniging afzuigsysteem (en kanaalreiniging):je afzuigsysteem heeft het in de keuken vaak het zwaarst te verduren. De keuken is een warme en vochtige plek waar er vaak ook nog vetten aan te pas komen. Een afzuigsysteem kan dan makkelijk aankoeken met deze materialen. Zowel in de kanalen, de filters en boorden als op de mechanische onderdelen van de motor, dit geeft dan zowel problemen naar gezondheid als naar efficiëntie van de machines. Door een regelmatige kanaalreiniging zou schimmels verwijderen eigenlijk nooit moeten voorkomen, want in dit geval is voorkomen echt wel beter dan genezen.

2. Losmaken keukenmachines en/of kasten (en erachter poetsen): Je medewerkers nemen de keuken natuurlijk dagelijks ook onder handen, maar ze hebben vaak geen tijd om op de minder bereikbare plekjes ook goed te poetsen. Daarom is een dieptereiniging ook een mooi moment om hier tijd voor te nemen. Onze vakmannen schroeven alles los en gaan ook achter de installaties alles schoonmaken, en nadien zetten we alles natuurlijk weer netjes terug. Een ongedierteprobleem kan vaak zijn oorzaak vinden in (minieme) etensresten die achter een kast of keukeninstallatie ingevallen zijn. Elke dag enkele kruimels is binnen een paar maanden een heel brood.

3. Grondige reiniging vloer & oppervlakken: met speciale producten gaan onze vakmensen alle vloeren en oppervlakken te lijf. Ontvetten en ontsmetten dat het een lieve lust is, als ze klaar zijn blinken je machines en oppervlakken weer als op de eerste dag. Het juiste gereedschap voor de juiste job zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes aangepakt kan worden.​​

4. Aanbevelingen maken voor de toekomst: soms maak je in het dagelijkse gebruik kleine foutjes die op termijn tot schade of ongedierte zouden kunnen leiden. Onze experten geven je graag advies als ze zo iets opmerken en helpen je natuurlijk ook graag verder om dit probleem aan te pakken.​

Deze punten zijn echt het minimum waaraan een regelmatige dieptereiniging van uw infrastructuur aan zou moeten voldoen, het is mogelijk om -met een contract van langere termijn- ook bepaalde zaken specifiek aan te pakken tijdens een sessie. Bijvoorbeeld door bij een maandelijks contract naast de maandelijkse checklist voor de keuken ook eens afwisselend de voorraadkamer en de inloopkoelkast onder handen te laten nemen. Of bepaalde (seizoensgebonden) machines enkel tijdens de relevante maanden aan te pakken (ijsmachine enkel tijdens de zomermaanden), onze experten passen zich graag aan aan uw specifieke behoeftes en stomen graag samen met u een persoonlijke aanpak klaar. Want uiteindelijk heeft elke klant zijn of haar eigen noden.

Limas Hygienics is een betrouwbare partner uit Antwerpen op het gebied van dieptereiniging, ongediertebestrijding en kanaalreiniging. Hebt u vragen over hoe we ook voor u iets zouden kunnen betekenen neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte of gratis advies.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/dieptereiniging-checklist

Regelmatige luchtkanaalreiniging voorkomt schimmel

Een reiniging afzuigsysteem is nodig op een regelmatige basis om de luchtkwaliteit in de woning of het kantoor te garanderden. Luchtverontreiniging kan haar oorsprong vinden in de luchtkanalen of ventilatiesystemen die ons omringen. Denk hierbij niet enkel aan de grote infrastructuur zoals centrale afzuigbuizen maar ook aan warmtewisselaars, raamroosters en ventielen waar schimmelsporen makkelijk kunnen broeden en zich verspreiden. Een infectie van deze plaatsen is nefast voor de gezondheid en kan leiden tot chronische aandoeningen van de luchtwegen en een zwakkere algemene gezondheid en productiviteitsverlies.

Los van de gezondheidsrisicos is het ook voor uw installatie goed deze regelmatige kanaalreiniging te laten uitvoeren. Een goed onderhouden installatie heeft tot 10% beter rendement dan eentje zonder structurele dieptereiniging. Het systeem gaat dan ook beter werken en langer meegaan, en dat is goed voor de gezondheid van uw budget.

Schimmel verwijderen doe je beter vroeg dan laat, voor het je weet zit het diep in de structuur van het onderliggende materiaal en moet je constructiewerken uitvoeren in plaats van een dieptereiniging. De wortels van de schimmel kunnen zich immers diep nestelen en opnieuw een bron van overlast starten indien ze niet volledig aangepakt worden. Schimmel is vaak een gevolg van teveel vocht dat zich langere tijd, via condens, ophoopt. Goed ventileren blijft dan ook de beste oplossing, en een luchtkanaalreiniging is dan ook nodig om te zorgen dat je het probleem dat je probeert aan te pakken hierlangs niet enkel erger maakt door net nog meer sporen door je woning of kantoor te jagen. Vocht, vet en vuil vormen zich met de jaren nu eenmaal in deze luchkanalen en zijn naast schimmel ook een voedingsbodem voor huisstofmijt en virussen. Onze experts kunnen u met vakkundig advies bijstaan om de kanaalreiniging grondig en tijdig aan te pakken zodat al deze nefaste effecten voorkomen kunnen worden.

Naast het de luchtkanaalreiniging is ook het mechanische reinigen van het systeem, met name de motor, van levensbelang voor uw systeem. Ook in de motor kan zich vuil ophopen en zo de levensduur en efficientie van uw mechanische ventilatie belemmeren. Een regelmatige dieptereiniging verbeterd de luchtstroming en zal ervoor zorgen dat de energiekosten lager blijven.

Heb je vragen over schimmel verwijderen of reiniging afzuigsysteem; of wil je graag een vakman van Limas Hygienics een controle laten komen doen? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies of offerte.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/luchtkanaalreiniging-voorkomt-schimmels

Hoe een schimmel op plafond verwijderen met huishoudproducten

Een schimmel verwijderen moet altijd je eerste prioriteit zijn. Ze zijn heel ongezond door de sporen die ze in de lucht achterlaten, deze zullen in je luchtwegen terechtkomen en langdurige blootstelling hieraan kan blijvende schade aan de longen veroorzaken. Als je een schimmel opmerkt (de meestal doffe, grijs-zwarte plekken) zit hij al in een late fase van zijn ontwikkeling en was het dus al een hele tijd aanwezig in de ruimte. Talm dus niet met schimmel op plafond verwijderen.

Buiten de overduidelijke gezondheidsrisico’s is snel schimmel verwijderen ook een slim idee om niet teveel schade aan het plafond te krijgen. Een schimmel groeit immers in alle richtingen, ook naar binnen als hij kan. Kijk dus bij het schimmel op plafond verwijderen altijd of er boven de plek (zolder, vals plafond) ook geen schimmel is, het zou immers kunnen zijn dan je enkel de onderkant van een veel grote schimmel ziet. Kijk ook naar het type materiaal van je plafond, is het poreus hout of plaaster en was de schimmel al even aanwezig dan kan het zijn dat je een deel moet vervangen omdat de schimmel er te diep in zit. Neem in dit geval steeds een veiligheidsmarge van 20 cm rondom te plek in aanmerking waar er al infectie kan zijn die je nog niet ziet met het blote ook.

Is de materiaal echter niet poreus dan kan je eenvoudig de schimmel afwassen. Voor je aan deze taak begint kan je je best beschermen (mond/neusmasker) tegen vrijkomende sporen en als we schimmel op plafond verwijderen is een goede ladder en misschien zelfs een veiligheidsbril zodat we niets in de ogen krijgen aan te raden. Bij een grotere infectie is het inschakelen van een professional in ongediertebestrijding geen slecht idee, deze hebben alle materialen om de klus veilig te klaren.

Wil je het toch zelf doen dan kan je een schimmeldodend product kopen in de handel of er zelf eentje maken met enkele huishoudproducten zoals Borax (2 eetlepels), Azijn (60 ml) en heet water (500 ml). Borax is een (niet heel giftig) mineraal dat al jaren meegaat als een natuurlijk en schimmeldodend schoonmaakmiddel, azijn is dan weer een mild zuur, niet giftig om in te ademen maar dodelijk voor de meest gangbare schimmelsoorten. Een dodelijk mix voor schimmel maar toch bestaande uit natuurproducten.

Denk je dat je de schimmel zelf niet de baas zal kunnen bel de vrijblijvend naar Limas Hygienics voor een offerte of advies.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/schimmel-op-plafond-verwijderen

3 Tips voor wasmachine problemen

Soms werkt uw wasmachine niet zoals u graag zou willen. Het is niet altijd nodig om direct een monteur te laten komen. Met onderstaande tips kunt u zelf kijken wat eraan scheelt. Vaak kunt u met de handleiding van uw wasmachine in de hand kleine probleempjes zelf verhelpen. Anders kunt u uitzoeken wat eraan scheelt, zodat u de witgoedmonteur vast kunt vertellen wat eraan scheelt. Kies in de grote steden voor een erkende monteur van de Witgoed Reparatie Centrale Amsterdam of Witgoed Reparatie Centrale Rotterdam.

Als u uw machine aanraakt voelt u kleine elektrische schokjes

 • Heeft u uw wasmachine wel aangesloten op een geaard stopcontact?
 • Hou er rekening mee dat aardig niet gegarandeerd is als u de SHUKO-stekker van uw machine rechtstreeks aansluit op een Italiaans stopcontact.

Het wasprogramma dat ik gebruik duurt langer dan vermeld staat in de handleiding

De in de handleiding opgegeven duur is maar een indicatie van de daadwerkelijke tijd. De duur van het programma hangt af van de temperatuur, van de snelheid waarmee het water in de machine stroomt, de omgevingstemperatuur en van het wasgoed. Al deze factoren zijn van invloed op de duur van het wasprogramma.

Mijn slimme energiemeter geeft een hoger verbruik van mijn machine dan in de handleiding staat!

Ook het energieverbruik hangt af van vele omgevingsfactoren: zoals omgevingstemperatuur, toestroom van water, de hoeveelheid wasgoed, het wasprogramma, etc. Het verbruik wat in de gebruiksaanwijzing vermeld staat is maar een indicatie.

Mijn wasmachine pakt wel heel erg weinig water

Veel moderne wasmachines gaan heel economisch om met het getapte water. Dit betekent niet automatisch dat uw wasmachine te weinig water pakt. Pas als u merkt dat uw was niet schoon is na een programma dan zou er sprake kunnen zijn van een te lage watertoevoer.

Het deurtje van mijn wasmachine wil niet open

 • Uw wasmachine blijft na het afronden van het wasprogramma nog 2-3 minuten gesloten uit veiligheidsoverwegingen.
 • Heeft u per ongeluk op de pauzeknop van uw machine gedrukt?
 • Staat er nog water in uw wasmachine? Het deurtje zal dan geblokkeerd blijven.

Besparen met een elektrische kachel

Bespaar tot 40% met een elektrische kachel

Wist u dat er elektrische kachels bestaan die ten opzichte van de traditionele elektrische kachels wel 40% goedkoper zijn in gebruik. U kan dus uw huis elektrische verwarmen voor minder geld. 

De elektrische kachel is reeds heel populair in onze omringende landen zoals Duitsland, UK en Belgie. In Nederland heeft men jarenlang op gas verwarmd, maar met de komst van zonnepanelen, het gedoe in Groningen en Rusland wordt elektrisch stoken steeds interessanter en zal alleen maar toenemen de komende jaren.

Calthermic Elektrische Kachel

Het Spaanse merk Calthermic produceert en verkoopt al jaren elektrische kachels via de in Spanje gespecialiseerde kanalen en zijn in Nederland vertegenwoordigd door www.elektrischekachel.eu.

De elektrische kachels van calthermic onderscheiden zich dor het gebruik van intelligente electronica in de kachel. Zo is de elektrische kachel Calthermic Prisma Plus voorzien van een sensor die waarneemt of men wel of niet in de ruimte aanwezig is.

Als men niet in de ruimte aanwezig is hoeft de kachel immers niet op volledig vermogen op te warmen. Pas als men weer in de ruimte is zal hij volluit verwarmen. Ook heeft de kachel een sensor die ziet of er een raam of deur open staat. Hij zal zichzelf dan uitschakelen. Met deze truuks kan er wel tot 40% bespaart worden op de stroomkosten ten opzichte van de traditionele kachels.

Alle Calthermic kachels zijn voorzien van een speciaal thermo rooster die voor een optimale verdeling zorgt in de ruimte waar de kachel staat. Ook hebben ze een “baby care” funktie die uw baby beschermd tegen verbranding.

In de winter is het soms handig een ruimte te verwarmen zodat de water buizen niet bevriezen. Hiervoor heeft de kachel een anti vries funktie maar is daarnaast ook nog in tijdsvakken programmeerbaar.

Samenvatting:

 • Calthermic Prisma Plus is made in EU
 • Voorzien van bewegings sensoren
 • Baby Care
 • Anti vries
 • Speciale thermo lamellen vor optimale verdeling warmte
 • Dag/Nacht programmeerbaar
 • Dagdelen programmeerbaar
 • Ophangen of met optionele voet
 • Uit voorraad leverbaar www.elektrischekachel.eu

 

http://www.elektrischekachel.eu

Travertin vloer impregneren

In de winter gaan er veel travertin vloeren kapot door de kou. Er is vaak water in gaan zitten en in de winter vriest dat waardoor het kapot barst. Dit kan wel voorkomen worden door travertin vloer impregneren.

Wat is travertin?

Travertin is een natuursteen namelijk kalksteen. Het is een van de weinige natuurstenen dat in Nederland voorkomt. Kalksteen komt veel voor in Limburg, waar het ook gemijnd word. Kalksteen wordt voor diverse bouwmaterialen gebruikt waaronder vloeren. Travertin vloeren zijn heel mooi en duurzaam maar ze moeten wel goed onderhouden worden. Impregneren

Waar travertin niet goed tegen kan is water en zuur. Dit gaat in de kalksteen zitten en heeft later slechte effecten op de vloer. De oplossing hiervoor is travertin vloer impregneren. Door travertin vloer impregneren word het sterker. In de impregnatie middel zitten diverse stoffen dat het vloer beschermd. Deze stoffen worden een deel van het vloer en zorgen ervan dat het water niet doorlaat. Travertin vloer impregneren is wel een moeilijk proces. Het is een stappenplan van een aantal weken voordat de vloer helemaal klaar is.

Meer informatie over hoe het werkt en hoe lang het duurt, kun je op de onderstaande websites vinden.

Gemak zonder zak

Gemak zonder zak

Snel wil je je huis nog even stofzuigen voordat de bezoek komt. Maar je merkt op dat de stofzuiger niet meer goed zuigt. Wat is er aan de hand? De filterzak heb je voor je gevoel nog niet zo lang geleden geleegd. Je checkt deze toch nog maar even en hij blijkt alweer vol te zijn. Je haalt hem eruit, het stof vliegt in het rond en ook jij zit onder. Je wilt de zak snel in de vuilnisbak gooien, maar ook deze blijkt vol te zijn. Dan moet je die ook nog legen. Je wilt een nieuwe zak in de stofzuiger doen, maar je blijkt er geen meer in huis te hebben. Daar gaat de bel al.

Voordelen van de zakloze stofzuiger

De zakloze stofzuiger heeft vele voordelen boven de stofzuiger met zak. Allereerst heeft deze zuiger, zoals het woord al zegt, geen filterzak. Je hoeft deze dus ook niet te kopen en op voorraad te hebben. Dat scheelt in kosten en tijd. De zuigkracht van deze zuiger vermindert niet, wanneer hij vol begint te raken. Dat komt doordat dit type werkt op een cycloon. Deze zorgt ervoor dat het stof van de luchtstroom gescheiden wordt.  Het vuil slaat zich op in een transparant gedeelte, dat zich op dezelfde plek bevindt als bij de zuiger met zak. Zo kun je goed zien wanneer de opslag vol raakt en geleegd moet worden. Nog een voordeel van deze variant stofzuiger is dat hij energiezuiniger is. Ook dit scheelt in kosten.

Op www.stofzuigerzone.nl kan je alle soorten stofzuigers makkelijk vergelijken !

http://www.stofzuigerzone.nl/

Groen wassen

Je moet echt onder een gigantische steen hebben gelegen de afgelopen jaren als je nog niet van de plastic soep hebt gehoord. Het vertellen dat deze enorme plastic bergen in de oceaan niet bestaan is net zoiets als het ontkennen van de opwarming van de aarde. Het is een regelrechte natuurramp. Veel mensen denken dat deze ontstaan is door het dumpen van afval in rivieren en oceanen, echter zit deze groep volledig verkeerd. Het meeste plastic in de oceaan wordt namelijk veroorzaakt door op de eerste plaats industrieën en op de tweede plaats mensen zoals jij en ik. Een van de grootste bronnen van de plastic soep is het wassen van kleren. Minuscule plastic bolletjes in wasmiddelen veroorzaken namelijk een hoop drama.

De kleine plastic bolletjes hebben een schrobbende en reinigende werking in kleding en zorgen er voor dat onze kleding weer fris en schoon wordt. Het probleem is echter zo dat deze bolletjes zo klein zijn dat ze niet gefilterd kunnen worden door de daarvoor bedoelde waterzuiveringsinstallaties. Deze bolletjes zijn dan ook niet met het blote oog zichtbaar. Toch kunnen ze een groot gevaar voor onszelf en de rest van de wereld vormen. Doordat veel vissen de micro plastics aanzien als plankton besluiten ze om dit te eten. Op het eerste gezicht niet iets wat erg is, echter worden deze vissen ook weer gegeten en worden de vissen die vissen eten ook weer opgegeten, totdat er uiteindelijk een stukje vis op ons bord ligt en we dus eigenlijk ons eigen afval opeten. Wat kan je aan dit probleem doen? Wassen met een alternatieve techniek is aan te raden. Een stomerij Den haag heeft de oplossing. Panda stomerij werkt met een zogenaamde green earth technologie. Deze manier van het reinigen van kleding beperkt de effecten voor het milieu en zorgt er voor dat onze kinderen en hun kinderen niet in een stoffige woestijn zonder eten hoeven te leven.

http://www.stomerijpanda.nl/