Hondentoilet in huis, hoe werkt dat?

VL wonen

De kattenbak kennen we allemaal, maar het hondentoilet? Nee, daar zijn maar weinig hondeneigenaren bekend mee. Het hondentoilet is het meest voorkomende in 2 uitvoeringen, namelijk het frame met hierin een absorptiemat en de opvangbak met als bovenlaag kunstgras. Maar wanneer gebruik je nu een hondentoilet eigenlijk? 

In welke situatie gebruik je een hondentoilet? 

Honden hebben dagelijkse beweging nodig en wandelen minimaal driemaal daags, waarvan één wandeling ca. 1 uur. Waarom zou je dan überhaupt een hondentoilet nodig hebben? Honden doen immers buiten tijdens het wandelen hun behoefte. 

Hondeneigenaren met zieke honden weten wel beter. Honden die een poot hebben gebroken, of oude honden die lieverlee onzindelijk beginnen te raken, voor hen is het hondentoilet een uitkomst, of geschenk beter gezegd! Want mag een hond door een aandoening (tijdelijk) niet of nauwelijks wandelen, dan kun je vele ongelukjes voorkomen door hem telkens te wijzen op het hondentoilet indien hij moet plassen. 

Je kunt je hond aanleren te plassen op het hondentoilet door, schrik niet, een klein beetje urine van jezelf op te vangen en wat te verspreiden over de absorptiemat. Dit hoef je maar één keer te doen; je geeft ermee aan dat dit een plek voor plasjes is. Een hond plast immers vrijwel altijd op een plek waar een ‘voorganger’ geplast heeft. 

Op het hondentoilet met kunstgras hoeft geen ‘urine verspreid’ te worden; honden vinden dit eerder een logische plek voor een plasje. 

En vergeet niet: telkens als je hond er geplast heeft geef je hem een hondensnoepje. Hij moet echt beloond worden voor dit goede gedrag! 

Wordt jouw oude hond incontinent?

Voor de meeste hondenrassen is een leeftijd van ca. 10-11 jaar ‘bejaard’. Kruisingen kunnen soms wel 16 jaar oud worden, voor hen kan de leeftijd nog hoger liggen dus. Sommige honden worden bij het bereiken van een hoge leeftijd soms incontinent. Ineens moeten ze plassen en laten het lopen bij jou op de vloer. Oudere honden kunnen soms hun plas maar 1,5 uur ophouden. Drinken ze dan ook nog veel (wat veel voorkomend is bij oudere of te zware honden), en jij hebt het net te laat in de gaten, dan kun je wéér gaan dweilen. Schaf in dat geval een hondentoilet aan. 

Hond heeft diarree? 

Diarree komt bij oudere honden ook regelmatig voor. Je kunt overwegen over te stappen op vers vlees voer voor de hond, zodat hij stevige keutels krijgt i.p.v. een brei. Vers vlees zorgt voor een andere stoelgang bij de hond. 

Ligt hier niet de oplossing, dan kun je ook je hond proberen te trainen het hondentoilet te gebruiken indien hij diarree heeft. Een absorptiemat geniet dan écht de voorkeur. Je haalt de mat uit de kunststof mathouder en werpt hem weg. Absorptiematten zijn in verpakking verkrijgbaar van tientallen stuks. Succes!

http://www.doggydog.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten