Een open uitstraling in jouw huis creëren

Elke woning heeft een ander oppervlakte en een andere sfeer. De ene persoon geeft de voorkeur aan een hele grote woning, terwijl de ander liever een knus appartementje kiest. Zeker als je midden in een stadscentrum wilt wonen, zul je vaker een kleinere woningen hebben. Natuurlijk is er van alles mogelijk qua inrichting om een ruimtelijk gevoel te krijgen. Maar hoe kun je precies een open uitstraling in je woning creëren?

Gebruik veel glas in de woning

Donkere ruimtes voelen vaak een heel stuk kleiner aan. Het is daarom van belang dat je zorgt dat er genoeg licht in de ruimte is. Natuurlijk kan er een hoop daglicht door ramen komen, maar ook op andere manieren kun je een ruimtelijkere uitstraling aan je woning geven.  Maak gebruik van glazen binnendeuren om een open uitstraling aan je huis te geven. Als je dichte, houten deuren gebruikt, zal dit sneller een krap en afgesloten gevoel geven. Door meer glas in je woning te gebruiken, oogt een woning snel ruimtelijker.

Niet alleen kan glas gebruikt worden in binnendeuren, maar er zijn nog een tal van mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen wand in de keuken of een glazen tafelblad. Ook hierdoor kan jouw woning een meer open uitstraling krijgen.

Let op de kleuren die je gebruikt

Zoals hierboven ook al staat beschreven is het heel erg belangrijk om genoeg licht in een ruimte te hebben. Zeker als je woning al niet erg groot is, is het niet verstandig om veel donkere tinten te gebruiken. Hierdoor oogt je woning namelijk nog kleiner. Denk daarom na bij het kiezen van de verf voor op de muren. Kies eerder voor een lichtere pasteltint of een mooi wit, dan voor een donkergrijze kleur. Ook de kleur van je vloer kan een grote invloed hebben. Kies voor een lichte vloer om een ruimtelijk gevoel te geven. Natuurlijk kun je wel gebruiken van donkere elementen en accessoires. Een mooi contrast in de ruimte en een aantal kleuren die vaak terugkomen zijn prima toepasbaar

Breng een scheidingswand aan

Als je de deur open doet en direct alle ruimte kunt zien, dan lijkt de ruimte een stuk kleiner. Door scheidingen te plaatsen en sommige onderdelen van de ruimte af te schermen, kan de woning er meteen een stuk ruimtelijker uitzien. Gebruik bijvoorbeeld een kast als scheiding tussen de keuken en de woonkamer of plaats een scheidingswand tussen je eetkamer en zithoek.

Plaats passende meubels

Ook de keuze voor meubels kan een grote invloed hebben op de uitstraling. Voor een moderne, lichte uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor objecten gemaakt van glas of licht hout. Een andere tip voor een open uitstraling is door meubels te gebruiken die meerdere functies hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opbergkast die ook dienst doet als bankje. Hierdoor heb je zitplaatsen en opbergruimte in één, waardoor een hoop ruimte bespaard kan worden.

https://www.glazz.nl/glazen-binnendeur