Vraag offertes aan bij diverse bedrijven

Overweeg je om een dakkapel te plaatsen? Bepaal dan eerst je budget. Je moet de door bedrijven te verstrekken offertes immers vergelijken met het maximale bedrag dat je kunt uitgeven. Vraag dan altijd offertes aan bij minstens vier verschillende bedrijven. Je kunt zo waarschijnlijk aanzienlijk besparen op de plaatsing van een dakkapel. De verschillende bedrijven kunnen namelijk heel verschillende prijzen vragen. De offertes kunnen kosteloos worden aangevraagd. Ook is het aanvragen van een offerte vrijblijvend. Er is dus geen verplichting om een bedrijf dat een offerte heeft gestuurd den opdracht te verstrekken.

 

Wat in een offerte moet zijn vermeld

Wat staat er in een offerte? Welke werkzaamheden er door de vakmensen van een bedrijf worden verricht. Controleer of de te betalen kosten goed zijn vermeld. Zo kun je voorkomen dat je later geconfronteerd wordt met onverwachte kosten. Het is dus goed te weten welke kosten in ieder geval in een offerte terug te vinden moeten zijn. Dat zijn: de prijs van de dakkapel, de kosten voor de montage van de dakkapel, voor de kraanhuur, de voorrijkosten en de btw.

 

Het vergelijken van de offertes

Door het zorgvuldig vergelijken van de door de bedrijven verstrekte offertes kun je zeker geld besparen. Het vergelijken van de offertes is niet altijd eenvoudig. Waarom niet? Omdat wat bij het ene bedrijf inclusief is bij het andere bedrijf tot de extra kosten kan worden gerekend. Bovendien hanteren de vakmensen van de verschillende bedrijven vaak andere tarieven voor hun werkzaamheden.

 

Online offertes aanvragen

Je kunt nog altijd een offerte aanvragen door contact op te nemen met een bedrijf. Het is echter ook mogelijk om online offertes van bedrijven aan te vragen. Door gebruik te maken van google kunnen bedrijven waar je online een offerte voor het plaatsen van een dakkapel kunt aanvragen snel worden gevonden. Je kunt ook op de site van https://www.dakkapelmontage.nl/ meteen de prijs berekenen. Zo weet je meteen wat de kosten zijn.

Winterse dakproblemen voorkomen

Uiteraard lossen wij van Dakdekkersbedrijf Amsterdam Dakvlak graag al uw dakproblemen op, zoals lekkages. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Immers, de problemen komen altijd op een ongelegen moment. Daarom geven wij u in dit artikel enkele tips op dakproblemen in de winter te voorkomen. De winter is namelijk een extra belastend seizoen voor de kwaliteit van uw dak.

Wanneer extra scherp zijn?

Over het algemeen lopen platte daken het meeste risico op problemen in de winter. Logisch: sneeuw blijft gemakkelijker liggen op platte daken dan op schuine daken. Alhoewel Nederlandse winters redelijk mild zijn, is extra oplettendheid bij platte daken ouder dan 10 jaar geen overbodige luxe, deze hebben het namelijk extra zwaar te voorduren. Zeker als er geen dakisolatie aanwezig is, maar de zolder wel verwarmd wordt.

Compacte sneeuw het grootste gevaar

Ook sneeuw dat lang blijft liggen vormt een risicofactor. Sneeuw dat lang op uw dak ligt wordt compacter, vaak ook omdat het afkomstig is van verschillende buien. De nieuwste laag drukt als het ware onderliggende lagen aan. Zodoende wordt uw dak voor een langere periode extra belast. Waar poedersneeuw niet erg belastend is voor uw dak, is droge sneeuw dat lang blijft liggen dit wel.

Een simpele rekensom. 10 centimeter sneeuw weegt per vierkante meter ruwweg 20 kilo. Heeft u platte dak een oppervlakte van 30 vierkante meter, dan krijgt het een extra gewicht van 600 kilo te verwerken. Dit staat gelijk aan ongeveer 8 volwassen mannen. En dat is erg veel voor een verouderd dak.

Tips om zware belasting van uw dak te voorkomen

Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om problemen aan uw dak in de winter te voorkomen of te minimaliseren! Verwijder sneeuw zo snel mogelijk, bijvoorbeeld met een plastic schep. Daarnaast is belangrijk om altijd de waterafvoer vuilvrij te houden. En dit is zeker niet altijd het geval na het herfstseizoen, waarbij er veel bladeren en takken in uw dakgoot terecht kunnen komen. Verwijder vooral geen ijs en maak geen gebruik van zout. Dit soort middelen tasten uw dak juist aan!

Is het al te laat?

Heeft u ondanks bovenstaande tips toch onverhoopt een lekkage? Dan kan een erkend dakdekker zoals Dakvlak Amsterdam dat voor u oplossen. Het lokaliseren van een lekkage met het blote oog kan soms een behoorlijk uitdaging zijn. Gelukkig beschikken wij over speciale lekdetectie apparatuur. Door het gebruik van thermografisch onderzoek of ultrasoon onderzoek wordt uw lek altijd ontdekt.

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/

Dakmakers maken jouw dak weer in orde

Heb je snel een dak expert nodig? Contact met de Dakmakers maak je via 06 19 03 27 / 085 022 0680 / info@dakmakers.nl. En dan is er ook nog de optie online een melding te doen via ons speciaal daarvoor ontworpen service melding formulier.

Dakbeheer is een specialistisch vak. Een vak dat onze mensen 100% beheersen. Ze vinden hun weg op alle mogelijke daken. Moderne groene, ouderwetse zwarte en energiezuinige witte daken. Ze hebben gewerkt op platte en hellende daken van de meest uiteenlopende maten. Als je geen acuut dak probleem hebt, kun je ook een beroep op ons doen. Veel schade ontstaat heel geleidelijk en deels onzichtbaar. Om ervoor te zorgen dat je een grote lekkage voor bent, is het noodzakelijk het dak regelmatig te inspecteren. Als we dan bijvoorbeeld houtrot, een scheurtje of een gaatje tegenkomen, herstellen we een en ander direct.

Onzichtbare scheurtjes dakbedekking

Schade aan dak of daken hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Een grote beschadiging kan beginnen met een klein plekje. De enige manier om uit de hand lopen van zowel de beschadiging als de kosten te voorkomen, is controle. Dakmakers is specialist qua onderhoud, herstel en renovatie. We hebben ons de afgelopen jaren ook weten te bekwamen in dak design en aanleg.

Overweegt u bijvoorbeeld een modern nieuw dak met zonnepanelen? Dat pakken wij graag voor u aan. We kunnen geheel vrijblijvend alle opties met u doornemen. Bij het plaatsen van zonnepanelen wordt natuurlijk in eerste instantie gekeken naar de energiebehoefte. Verder is het belangrijk hoeveel plek er is voor de panelen. De meest gunstige ligging moet ook meegenomen worden. Een aspect dat soms een beetje vergeten wordt, is dak veiligheid, maar niet door Dakmakers natuurlijk. Bij ons staat veiligheid voorop.

 

http://www.dakmakers.nl/

VLwonen: Bouwkundige keuring – lees dit eerst voordat je begint.

Herfinanciering van uw hypotheek kan u een groot aantal potentiële extra voordelen bieden en het is altijd de moeite waard om uw huiswerk te doen om de beste prijs te verkrijgen die voor u beschikbaar is. Om uw droomhuis in Rotterdam succesvol te kopen, moet u ervoor zorgen dat u vooraf een goedgekeurde hypotheek krijgt, een bouwkundige keuring – bouwkundigerotterdam.nl laat doen.

Bouwkundigerotterdam.nl – hoe gaan zij te werk?

Wanneer je een bouwkundige keuring laat doen, zul je bepaalde zekerheden hebben wanneer je het huis koopt. De keurmeester die je droomhuis komt controleren en keuren zal alle zwakke punten van de woning checken en ervoor zorgen dat je geen miskoop maakt. Het komt verder vaak voor dat hyptoheekadviseurs je vragen om een bouwkundige keuring of rapport. De reden hierachter is simpel, de geldverstrekkers willen er namelijk zeker over zijn.

Bouwkundige keuring geregeld, hoe nu verder?

Er zijn veel manieren om een ​​hypotheek te vinden. De onderstaande 2 voorbeelden laten zien hoe de spreadsheet met hypothecaire herfinanciecalculator kan worden gebruikt om de financiële voordelen van een hypothecaire herfinanciering te beoordelen. Ten tweede, je hebt een regelbare tariefhypotheek en je hebt genoeg van het leven met rentewijzigingen op je hypotheek. Vergeet niet alle kosten die je volgens de bouwkundige keuring nog zal gaan krijgen.

Een bouwkundige keuring is overzichtelijk

bouwkundigerotterdam.nl garandeert dat de keuring goed, overzichtelijk en naar waarheid zal worden ingevuld gedaan zal worden. Wist je dat je tijdens het onderhandelen over de prijs sterker in je schoenen staat als je een bouwkundig rapport hebt?

Adres & informatie

Adres: Palsterkamp 1D, 3085 GJ – Rotterdam – bouwkundige keuring
Tel: 06-86681181

4 dak reparatie tips om je voor te bereiden op de winter

De winter is een zware tijd voor je dak, de gure wind en het ijs kunnen kleine gebreken snel doen ontsporen in grote ongemakken. Het is dan ook aan te raden om voor het aanvangen van de winter nog snel –op zijn minst- een jaarlijkse controle te doen om deze gebreken op te merken en natuurlijk ook best aan te pakken voor koning winter zijn intrede doet.

TIP 1: CONTROLEER JE DAKGOTEN

Hier moet een dak onderhoud eigenlijk altijd beginnen, bladafval kan zich tijdens de herfst verzamelen en verhinderen dat het regenwater kan aflopen. Deze poelen zullen in de winter bevriezen en daardoor de goten maar ook de dakrand kunnen beschadigen. Controleer ook je afvoerpijpen op barsten of scheuren, dit kan je eenvoudig tijdelijk fixen met wat isolatietape en dan later tijdens dakwerken grondig aanpakken.

TIP 2: WARMTEVERLIES BEPERKEN

Wist je dat je tot 30 procent van de warmte in je huis via je dak verliest? Dan is een kleine dak reparatie om dit te beperken eigenlijk best wel een goede investering niet? Het grootste verlies is steeds via de aansluitnaden die je hebt met de gevel, de nok of het dak. Glaswol of isolatiestrips kunnen hier een oplossing bieden.

TIP 3: ROOKKANALEN AFSLUITEN

Eens je je dak optimaal hebt kunnen isoleren vergeet dan niet dat er meestal nog een groot gat openblijft waarlangs je warmte laat ontsnappen: de schoorsteen of een ander rookkanaal. Dit verlies is simpel te beperken door de installatie van een luchtklep, of als de schoorsteen enkel nog maar decoratief is kan u gebruik maken van een schoorsteenballon om hem af te dichten.

TIP 4: STEL EEN DAKRENOVATIE NIET UIT

Zie je tijdens je inspectie duidelijke gebreken zoals een gebarsten dakpan, een scheur in je dakbedekking of een ander probleem pak het dan onmiddellijk aan. Een strenge winter kan deze problemen echt uitvergroten. Daarom moet je niet dadelijk een volledige dakrenovatie plannen, enkele tijdelijke lapmiddeltjes kunnen voldoende zijn om de winter door te komen. Maar laat ze zeker niet langer aanslepen dan nodig om structurele schade te vermijden.

Heb je vragen over dakwerken of dakrenovatie twijfel dan niet om al je vragen te stellen aan de vakmannen van Limas@Home. Wij zijn beschikbaar voor vrijblijvend advies of een offerte, en staan u graag bij op een correcte en tijdige manier.

http://www.limasathome.be/nl/blog/4-dak-reparatie-tips-voor-winter

Hoe kies je de juiste dakbedekking voor je dakrenovatie?

Je dakbedekking is toch wel het visitekaartje van je dak, net zoals het juiste kapsel bij het juiste gezichtstype een groot deel van de look kan bepalen is ook de dakbedekking verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstraling van je huis. Het loont dan ook de moeite om hier even stil bij te staan, we beperken ons in dit artikel tot de hellende daken. Niet dat de dakbedekking bij een plat dak minder van belang is, maar ze is nu eenmaal minder zichtbaar en dus is de uitstraling bij deze dakwerken ook niet zo heel belangrijk.

DE FAVORIET: DAKPANNEN

Dakpannen blijven een vaste waarde bij dakrenovaties. Ze zijn door hun populariteit dan ook in verschillende vormen, kleuren, materialen, maten en -zeker niet onbelangrijk- prijsklassen beschikbaar. Wist je trouwens dat er tegenwoordig zelfs dakpannen bestaan met ingebouwde zonnepanelen of zonnepanelen in de vorm van dakpannen afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Wil je een huis dat in de rij past, maar er toch je eigen stempel erop drukken dan kunnen dakpannen zeker een solide keuze zijn voor jou.

DE KLASSIEKER: LEIEN

Leien zijn bij dakwerken een klassieker. De hoeves en statigere woningen in Vlaanderen zijn vaak bedekt met leien. Doe je dakwerken aan een oudere woning check dan ook of de bestaande leien geen asbest bevatten, sinds 1998 zijn die niet meer in de handel maar ze kunnen nog wel op het dak liggen. Ze moeten met een specifieke techniek afgenomen en verwerkt worden. Los van deze opmerking blijven leien gewoon prachtig op het juiste dak, ook hier zijn er verschillende soorten van natuursteen tot kunstleien. De kleuren en vormen zijn beperkter dan bij dakpannen maar er is toch nog zeker keuze te over.

DE DROMER: RIET

Een rieten dak geeft een huis gewoon een speciale charme. Je ziet het steeds minder in het straatbeeld dus het is echt wel een statement, de isolatiewaarde van een rieten dak is trouwens enorm goed. De meerkost van het materiaal kan je voor een deel terugwinnen door het feit dat je geen dakisolatie meer moet bijzetten. Deze dakbedekking is dan ook heel natuurvriendelijk en gaat tot wel 35 jaar mee. Als je over riet gaat dromen praat dan ook zeker eens met je verzekeraar, een brandverzekering kan wel eens duurder uitvallen als je niet aan de juiste voorwaarden zou voldoen.

Heb je vragen over dakwerken of dakrenovatie neem dan vrijblijvend contact op met Limas@Home voor advies op maat.

http://www.limasathome.be/nl/blog/juiste-dakbedekking-voor-dakrenovatie

Dakwerken: plat of hellend dak?

Wie aan dakwerken begint, overloopt steeds de voor- en nadelen van een hellend of plat dak. Uiteraard is die keuze afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar eveneens van de bouwstijl van je woning. Ook andere factoren spelen een rol, zoals de manier van isoleren, de opbouw en regenwaterrecuperatie.

BOUWSTIJL

Een hellend dak komt bij iedere bouwstijl mooi uit, wegens de vele mogelijke vormen. Zo passen het zadeldak en het mansardedak perfect bij de eerder traditionele en landelijke woningen. De eigentijdse gebogen daken of lessenaarsdaken zijn dan weer geschikt voor moderne woningen. Toch gaat de voorkeur van bouwers met een traditionele ingesteldheid vaker uit naar een hellend dak.

Het merendeel van de woningen in de moderne architectuurstijl hebben echter een plat dak. Een plat dak benadrukt immers de eenvoud die gepaard gaat met een moderne woning. Het strakke lijnenspel van loodrechte vlakken wordt zo niet verstoord.

 

ISOLATIE

Je kan bij een hellend dak kiezen waar je het isolatiemateriaal laat plaatsen, wat een groot voordeel is. Zo kan het isolatiemateriaal zowel langs de binnenkant als de buitenkant van het dak komen. Of gewoonweg op de zoldervloer, als je de ruimte onder het dak niet benut als leefruimte.​

Wanneer je een ononderbroken isolatielaag wilt, wordt de isolatie langs buiten op de dragende structuur bevestigd. Zo voorkom je koudebruggen. Bij dakisolatie langs de binnenkant brengt de dakwerker soepele isolatiewol tussen de elementen van het gebinte aan.

Je hebt echter geen keuze bij het isoleren van een plat dak. Het isoleren langs de buitenkant is een vereiste. Vandaag gebruikt men doorgaans twee manieren om platte daken te isoleren: het warme en het omgekeerde platte dak. Bij een warm dak komt de isolatielaag onder de dakafdachting zonder een luchtspouw. En de naam zegt het al: bij een omgekeerd dak komt de isolatielaag net bóven de dakafdichting.

OPBOUW

Het voornaamste nadeel van de opbouw van een hellend dak? De schuine kanten beperken jouw mogelijkheden om de ruimte onder het dak in te richten. Je kan er bijvoorbeeld maar moeilijk hoge kasten plaatsen. Mensen gebruiken deze ruimte daarom vaak als zolderkamer om kerstversiering, speelgoed of oude schoolboeken in op te bergen. De ruimte onder een plat dak kan je daarentegen optimaal benutten als leefruimte.

Maar ook het dak zelf mogen we niet vergeten. Op een hellend dak zijn de mogelijkheden uiteraard beperkt: je kan er hoogstens zonnepalen of een groen dak op plaatsen. Naast zonnepanelen kan je op een plat dak eveneens een groene tuin of een terras kwijt. Van een plat dak maak je in de zomermaanden dus makkelijk een extra leefruimte. Ook is het zelfs mogelijk om er in de toekomst – zoals je in vele zuiderse landen ziet – een bijkomende verdieping op te plaatsen.

REGENWATERRECUPERATIE

De prijzen van kraantjeswater stijgen jaar na jaar. Het is dus handig wanneer je gratis regenwater kan gebruiken voor je toilet, wc-spoeling en wasmachine. Met een hellend dak recupereer je tot 95 procent van het hemelwater. Het water loopt dan ook makkelijk van het dak tot in de goot.

Een plat dak vangt in principe evenveel regenwater op, maar de afvoer verloopt een stuk trager. Pas ook op met grind als dakbedekking voor je platte dak, want dan kan je nog maar zo’n 60 procent van het regenwater recupereren.

BOUWKOST

Bij de vergelijking van de bouwkost van een hellend of plat dak moet je rekening houden met alle factoren:

  • de grootte van je dak,
  • de dakbedekking,
  • de isolatiemethode
  • en jouw persoonlijke situatie.
     

Limas@Home beantwoordt graag al je vragen over platte of hellende daken. We werken dan ook het liefst op maat van jouw noden en wensen. Twijfel zeker niet om contact op te nemen voor vrijblijvend advies, hulp of een offerte.

http://www.limasathome.be/nl/blog/dakwerken-plat-hellend-dak

Schoorsteen vegen uitbesteden in Breda

In veel landen is het verplicht om je schoorsteen te laten vegen. Dit is niet zomaar, het is verplicht omdat het erg gevaarlijk kan zijn wanneer je dit niet doet. 

 

 

Opbouwen van roet in de schoorsteen

Het roet bouwt zich namelijk op in de schoorsteen. Wanneer dit te veel wordt kan het vlam vatten en kan je hele huis in de fik vliegen. Het is daarom belangrijk om hier wel de benodigde aandacht aan te besteden en op tijd je schoorsteen te vegen.

Hoe veeg je een schoorsteen?

Veel mensen hebben geen idee hoe ze dit moeten aanpakken. In veel gevallen kan het veel makkelijker zijn om een schoorsteen veger in te huren. Een installatie bedrijf zoals bijvoorbeeld Van Esveld Installatie in Breda zijn gespecialiseerd in het vegen van schoorstenen. Door het schoorsteen vegen uit te besteden kun je jezelf veel ellende besparen. Het is namelijk erg lastig om zelf te doen. Het kan zelfs gevaarlijk zijn omdat je toch erg hoog op het dak moet klimmen en dan ook nog met de juiste apparatuur in de schoorsteen moet ploeteren. 

 

Gevaren van schoorsteen vegen

Wanneer je hier niet ervaren in bent dan kan dit dus nog een lastige karwei zijn. Daarom is het slim om dit uit te besteden aan een bedrijf die hier ervaring mee heeft. Ze doen dit vaak binnen een mum van tijd en hebben speciale tools om dit klusje zo snel mogelijk en effectief mogelijk te klaren.

Wanneer je zelf op het dak staat te ploeteren kan het ook nog weleens zo zijn dat het niet goed gebeurt omdat je al bezig bent met niet van het dak vallen. In dit soort gevallen is het dus slim om een schoorsteen veger in te huren die je kan bijstaan.

 

https://www.esveldinstallatie.nl/daken/schoorsteen-vegen/breda/

Dakdekker Nijmegen staat voor u klaar

Bent u op zoek naar een goede dakdekker uit de regio Nijmegen? Dan bent u bij ons bedrijf aan het juiste adres! Onderhoud laten verrichten aan uw dak is natuurlijk nooit leuk en het is vaak een kostbaar grapje. Niet bij deze dakdekker uit Nijmegen! Alvorens wij werkzaamheden voor u zullen verrichten, zullen we altijd een passend plan maken dat bij uw budget past. We gaan kijken welke werkzaamheden er moeten worden verricht en vervolgens zullen we in overleg met u kijken wat het beste plan is. Een sterk en veilig dak boven uw hoofd is immers toch wel het belangrijkste aspect van een goed en degelijk huis en als dakdekker uit Nijmegen helpen we daar graag aan mee.

Gaat nieuwbouwen of misschien uw huidige woning wel verbouwen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van compleet nieuwe daken en maken hierbij gebruik van de nieuwste innovatietechnieken. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen of speciale reflecterende daken. Wilt u meer weten over onze werkzaamheden of bent u geïnteresseerd geraakt in ons bedrijf? Neem contact met ons op via de gegevens die op onze website vermeld staan en we zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan.

Dakdekker Nijmegen voor al uw dak onderhoud

Wij zijn dé dakdekker uit Nijmegen die u kunnen helpen bij alle werkzaamheden die ook maar iets met een dak te maken hebben. Het laten verrichten van goed en professioneel onderhoud aan het dak van een woning is een belangrijk aspect. U wilt natuurlijk niet dat er schades en lekkages voorkomen aan uw dak. Het grote probleem is, dat zodra uw dak lekt, er veel meer schade wordt aangericht. Daarom is het een verstandige optie om een dakdekker uit Nijmegen in te schakelen die voor u deze problemen op kan lossen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Misschien bent u wel van plan om een compleet nieuw huis te gaan bouwen en wilt u advies over het laten plaatsen van een goed dak. Tegenwoordig is het mogelijk om allerlei verschillende daken te laten plaatsen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een mooi en hip reflecterend dak? Het is niet alleen bijzonders stijlvol voor uw huis, maar ook nog eens heel erg praktisch. Het beschermd namelijk uw huis tegen warmteverlies en gaat daarnaast ook nog eens warmte tegen, waardoor uw huis niet continue gekoeld hoeft te worden. Kijk voor meer informatie over deze goede, betrouwbare en deskundige dakdekker uit Nijmegen op de website.

Dakrenovatie plat dak, met garantie

Het dak krijgt met het Hollandse klimaat veel te verduren. Platte dakbedekking gaat gelukkig lang mee, mits goed onderhouden. Dakdekkersbedrijf Kewodak is al 30 jaar specialist op het gebied van platte dakbedekking. Kleine of grote reparaties, lekkage verhindering of dakrenovatie van het platte dak, alle werkzaamheden zijn voorzien van garantie.

Soorten en maten
Dakbedekking voor het platte dak komt in diverse soorten en maten. Naast de zwarte dakbedekkingssoorten zoals bitumen of EPDM, zijn er diverse andere oplossingen.

  • Groene dakbedekking, voorzien van beplanting.
  • Witte dakbedekking, houdt het lekker koel in de zomer.
  • Warme daken, voorzien van goede isolatie.

Garantie
Of u nu in Voorschoten of Lisse woont, of op zoek bent naar een dakdekker in Amsterdam, Kewodak geeft 100% garantie op de dak werkzaamheden. Kwaliteit staat voorop! Kewodak is in het bezit van het VCA- en KOMO certificaat en lid van Vebidak. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden of bent u op zoek naar een scherpe offerte? Kijk dan eens op de website: www.kewodak.nl.

http://www.kewodak.nl/