Bouwkundige keuring Utrecht geeft tips hoe u voor te bereiden op een woning inspectie

Tips van bouwkundige keuring Utrecht over de voorbereiding op een woning inspectie

Gezien het feit dat de meeste mensen maar een paar keer in hun leven in contact komen met een professionele huisinspecteur, is het niet verrassend dat we in een vaak verkeerd begrepen beroep werken; zelfs verguisd bij gelegenheid die ik zou kunnen toevoegen.

Wanneer iemand zijn huis verkoopt, kan het inspectiedeel van het proces lijken op een colonoscopie, zonder de anesthesie. Hier heb je een vreemdeling (bouwtechnische keuring Utrecht) die ronddwaalt in je huis, kijkend door spleten en spleten en kruipruimtes en kasten, enz. Plaatsen waar je nog nooit bent geweest in de 20 jaar sinds je het huis hebt gekocht. Om eerlijk te zijn, hier is hoe het voelt om een ​​huisinspecteur te zijn. Je oven is gewoon een nieuwe oven voor ons. Je dak is voor ons gewoon een nieuw dak. Ons schijnbaar gebrek aan prikkelbaarheid moet niet worden verward met desinteresse, verveling of iets anders. We doen dit immers elke dag en we zijn de niet-emotionele partij in het proces. In de loop van onze inspectie proberen we alleen dit te bepalen:

a) is de … correct geïnstalleerd?

b) werkt of functioneert het zoals bedoeld?

c) zit het binnen zijn nuttige levensduur?

d) is het veroudering evenredig met zijn geopenbaarde of bepaalde leeftijd?

e) is er iets dat kan of zou moeten worden gedaan om de huidige toestand of situatie van de (invuloefening) te verbeteren?

Dat is zo ongeveer het in een notendop. Sterker nog, ik zal zo ver gaan om te zeggen dat als u die specifieke woning niet koopt of verkoopt, het bijbehorende inspectierapport een echte snoozer is om te lezen.

Het is vrij duidelijk dat mensen een beetje emotie aan hun huis en andere ‘dingen’ hebben en natuurlijk heeft alles een achtergrond. Misschien heeft jouw oudste bijvoorbeeld de kachel gekocht die in de woonkamer zit als een manier om dank te zeggen voor het helpen betalen van zijn weg door de universiteit. Dat is een geweldig verhaal, maar voor ons is het gewoon weer een houtkachel, en zolang het voldoet aan a, b, c, d en e hierboven, zijn we goed.

Bouwkundige keuring Utrecht streeft er te allen tijde naar om het gehele proces van een woning inspectie zo glad mogelijk en zonder stress te laten verlopen.

https://bouwkundige-keuringutrecht.nl