Badkamers in de komende jaren

Ergonomische, individueel en esthetische, zo worden de badkamers de komende jaren ingericht en vormgegeven. Dat is tenminste de trend die men verwacht en die ook op de aankomende internationale beurzen op deze wijze wordt gepresenteerd. Een huiselijke trend met impact die gemakkelijk naar eigen behoefte en individuele smaak samen te stellen is. Een badkamerinrichting die een bijdrage levert aan de uitstraling van de woning en daarmee het gehele interieur verder brengt en ontwikkeld. De generatie badkamers gebaseerd op een ontwerp dat voldoet aan de eisen van functionaliteit bij zowel jong als oud. Naast toegankelijkheid wordt hiermee vooral ook flexibiliteit in de badruimte gevraagd die op alle fasen van het leven aansluit, van de kleurrijke speelbadkamers voor de kleintjes tot aan de elegante spa- wellness of stoomcabine voor de seniorenbadkamer. Naast het ontwerp en de wijze van inrichten is er ook steeds meer aandacht voor toonaangevende nieuwe technologieën en concepten op het gebied van design en functionaliteit in de badkamers. Zeker niet enkel op het exclusieve vlak, maar voor elk budget en elke gezinssamenstelling.

De badkamertrends 2015/2016

In de badkameromgeving is vaak heel duidelijk te zien in welke verschillende stadia van hun leven de mensen zich bevinden die er gebruik van maken. De aanwezigheid van kinderen wordt vaak verraden door opstaphulpjes die de wastafel en het bedienen van de temperatuurbegrensde kraan bereikbaar maken of een kleurrijke toiletbril die het gebruik van de WC moet stimuleren. Stijlvol en modern met een drempelloze inloopdouche die voorzien is van één of twee doucheplekken met hoofddouche voor het kunnen ontspannen na een drukke werkdag past veelal bij bewoners met lange dagen op kantoor. Terwijl de wellness oase al of niet met een drempelloze inloopdouche weer prima aan kan sluiten bij de generatie daarna. Onder het motto “de vrije badkamer” presenteert het trendplatform vier werelden die overeenkomen met de volgende concepten: vanuit het perspectief van kinderen, alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Variabele plattegronden en moderne sanitaire systemen verhogen de veelzijdigheid van de badkamers zodat deze in de toekomst aan de levensomstandigheden van haar gebruikers kan aanpassen. Levensloopbestendige badkamers betekenen dan ook vooruit denken, niet zozeer omdat aanpassingen en een renovatie niet meer zouden kunnen maar meer omdat de verschillende levensomstandigheden eigenlijk naadloos in elkaar overlopen. Flexibiliteit en geringe aanpassingsmogelijkheden ondersteunen deze transitie zonder dat gelijk de volledige badkamer vernieuwt hoeft te worden.

Denk nu eens aan de toekomst: levensloopbestendige badkamers

Mensen vandaag de dag langer in hun eigen huis wonen. Tegelijkertijd zijn er vele concepten voor senior-vriendelijke wonen. Een veilige en gemakkelijk bruikbare badkamer is essentieel voor zelfstandig wonen tot op hoge leeftijd. De drempelvrije of op zijn minst toegankelijke badkamers heeft het verpleeghuis charme van vroegere tijden al lang achter zich gelaten. Een drempelloze inloopdouche is vandaag de dag al een stijlvolle blikvanger en past dan ook in iedere soort van generatie badkamer. In hoogte verstelbare wastafels en elektrisch in hoogte verstelbare WC’s verbeteren niet alleen het comfort voor kinderen maar ook voor de ouderen. Door op deze wijze vooruit te denken en ook de mogelijke behoeftes van de aankomende jaren vast mee te nemen in het ontwerp blijft de badkamer aanpassingsvermogen houden. Een flexibiliteit die alle gebruikers ten goede komt en die de badkamer met behulp van geringe aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van wandsteunen, met uw leeftijd mee laat groeien. Ook hierin is Sani-bouw uw badkamerspecialist en adviseren wij u met vakkennis over de diverse toepassingen.

http://www.sani-bouw.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten