VL Wonen
Image default
Badkamer

Badkamer inspiratie: tips en trends

Als je dit jaar een badkamerrenovatie wilt uitvoeren, moeten er veel beslissingen genomen worden. Tegels, sanitair, muren, vloeren, badkamermeubels, en meer. Bubbels en Jets badkamer Almelo heeft een aantal trends voor je verzameld.

Metalen en natuursteen

Brons, messing, koper, goud en nikkel zijn momenteel populair. Ook mat messing is een badkamer trend aan het worden. Niet alle metalen accenten en afwerkingen hoeven bij elkaar te passen. Een mix kan geweldig uitpakken.

Marmer is een andere trend van natuurlijk materiaal. Je kan het gebruiken op de vloer, muren, aanrechtbladen en wastafels. Muren met marmer zijn een stijlvol statement en tillen je badkamer naar een hoger niveau.

Matzwart

Universeel matzwart is voor meer gedurfde huiseigenaren. Het gebruik van matzwart biedt een stedelijke en industriële look. Gebruik zwart voor: kranen, raamkozijnen, lichtarmaturen, spiegellijsten, aanrechtbladen en meer. Bovendien past het bij veel interieurstijlen. Van minimalistisch tot transitional en eclectisch.

Metrotegels & grote tegels

Metrotegels zijn en blijven populair. Belangrijk is om na te denken over je gewenste patroon en kleuren. Een ander patroon dan de horizontale versie geeft je badkamer een stijlvolle en unieke look.

Grote tegels hebben een positieve invloed. Een pluspunt is dat je minder voegen hebt. Handig als het gaat om het schoonhouden. Grote tegels zijn perfect voor een minimalistische doucheruimte en laten je badkamer luxueuzer aanvoelen.

Zwevende wastafel en spiegels

Spiegels met achtergrondverlichting zijn functioneel, aantrekkelijk en zorgen voor sfeerverlichting. Geen reflecties en je wordt niet meer verblind door andere lichtbronnen. Grote spiegels laten de ruimte groter lijken. Doordat ze eruitzien alsof ze zweven is het een mooi element in elke badkamer.

Kleine badkamers krijgen een boost aan functionaliteit en esthetiek dankzij zwevende wastafels. Een zwevende wastafel is geweldig en zal je badkamer er groter laten uitzien en aanvoelen.

Kleurrijke accenten

Probeer kleur te integreren in wand accenten en/of leuk behang. Groentinten zijn populair op dit moment. Zachte groentinten geven een rustig gevoel terwijl donkerder groen diepte toevoegt en een gevoel van grandeur geeft aan je badkamer.

Koele tinten die een kalme omgeving creëren zijn ook trending. Combineer ze met natuurlijke accenten en metalen details voor een meer verfijnd design.

Gerelateerde artikelen

Blog over luxe badkamer