Tuin en buitenleven

5 redenen waarom u een kunstmatige kerstboom moet kopen

Het valt niet te ontkennen dat een echte kerstboom een van de meest magische onderdelen van de feestdagen is. De aanblik van de twinkelende lichtjes, de geur en de zachte naalden die op je hoofd vallen als je eronder staat, zijn genoeg om iedereen in de kerststemming te brengen. Maar als je in een appartement of een klein huis woont met niet veel opslagruimte – of gewoon geen tijd hebt om een eeuwige boom bij te houden – is een kunstboom een geweldig alternatief. Hier zijn 5 redenen waarom u dit jaar een goedkope kunstkerstboom zou moeten kopen:

 

Ze zijn er in veel verschillende maten en vormen

Echte kerstbomen zijn er in één formaat: niet erg groot. Kunstbomen zijn er echter in allerlei verschillende vormen en maten, dus of u nu een grote boom in de woonkamer wilt, een kleine voor de slaapkamer, of een paar kleintjes voor op de bijzettafels, u vindt altijd de juiste. Bovendien kunt u de vorm van uw kunstboom kiezen. Traditionalisten kiezen misschien voor een groenblijvende boom, terwijl anderen misschien kiezen voor een spar of een dennenboom. Er zijn ook palmbomen, ceders en zelfs een traditionele Japanse boom. Dus in plaats van een echte boom te kopen die waarschijnlijk na één seizoen wordt weggegooid, kunt u een nepboom kopen die u jaar na jaar kunt gebruiken.

 

Ze zijn veel gemakkelijker te onderhouden

Je wilt van je boom genieten, maar je moet ook werken, dus je hebt geen tijd om een echte kerstboom water te geven, laat staan op te ruimen. Bovendien wil je niet die persoon zijn die zijn boom laat staan tot het nieuwe jaar. Met een kunstboom hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Je hoeft hem alleen maar in een goed geventileerde ruimte te zetten en aan te sluiten om van zijn volle glorie te genieten. Bovendien is hij ook gemakkelijk schoon te maken: gewoon de naalden van de boom stofzuigen en de boom met een doekje afnemen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het water geven van de boom zoals bij een echte boom: kunstbomen absorberen geen water zoals echte bomen dat doen, dus u hoeft geen water te geven!

 

U kunt ze jaar na jaar gebruiken

Sommige mensen zullen zeggen dat je elk jaar echte bomen moet kopen omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en na verloop van tijd uit elkaar vallen. Dit is niet waar: je kunt ze jaar na jaar gebruiken als je dat wilt. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat u na één of twee seizoenen de lampjes van de boom misschien wilt vervangen, omdat ze misschien niet meer werken. In de meeste gevallen moet u de lampjes loskoppelen en weer aansluiten: een kwestie van seconden en voila, ze zijn weer zo goed als nieuw.

 

Ze ruiken net als een echte boom

OK, we weten dus niet helemaal zeker of een kunstboom ook echt ruikt als een echte boom, maar hij ruikt in ieder geval beter dan een echte boom. En nee: we hebben het niet over de dennengeur die een echte boom verspreidt, maar eerder de geur van een vers gekapte boom die je nog dagen na het ophangen in huis ruikt. Omdat kunstbomen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals plastic, metaal en hout, verspreiden ze een geur die veel aangenamer is dan een echte boom. Kunstbomen ruiken naar vers gesneden hout, of zelfs naar citrus en kaneel.

 

Ze zijn zeer recycleerbaar

In tegenstelling tot echte bomen kunnen kunstbomen worden gerecycled. Als je klaar bent met je boom, kun je de ornamenten ergens opbergen tot volgend jaar, of je kunt ze weggeven aan vrienden of familie. U kunt de boom echter ook recyclen en er iets nieuws van maken door er een krans of zelfs een nieuwe kerstboom van te maken! Als je dit doet, moet je er wel voor zorgen dat je eerst alle naalden verwijdert, anders komen ze misschien in iemands oog terecht!

 

Conclusie

Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze hebben hun nadelen. Ze zijn een gedoe om te onderhouden, ze stinken, ze hebben water nodig en ze zijn niet altijd biologisch afbreekbaar. Kunstkerstbomen zijn gemakkelijk te onderhouden, ruiken aangenaam en zijn recycleerbaar. Dus als u er een koopt, helpt u ook het milieu!

https://www.toptuincentrum.nl/producten/475/grote-kunstkerstbomen